medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tors 18 mars 2010

 

Familjen socialfascism i Flen!

Stefan Zunko, ansvarig för socialtjänstens kollaps i Flen.

 

Till Stefan Zunko

Från Tonny Svensson ZUNKO

 

Hej Stefan, det var länge sen sist

 

Jag tror inte du svarade mig en enda gång för drygt ett år sedan. Det kan tyckas vara en bra taktik i ett kortsiktigt perspektiv men som jag ser det är det nog med förlov sagt det dummaste man kan göra om man är politiker. Om du och dina kamrater i socialdemokratiska partiet väljer att inte svara skriftligt på medborgarnas frågor så är det också svar nog för mig. Jag har ställt frågor till kommunens ledarskikt en tid som kan få en att tro att jag inte tycker Flen fungerar så bra. Att jag i mina analyser får stöd av kommunernas egen tidning överraskar och nästan chockerar mig. Fråga 636:1 riktade jag till en avgående orförande i kommunfullmäktige. Tillåt mig tro att du blir den nye. Fråga 632:2 riktar jag följdaktligen till dig. Hur skall fullmäktige fungera de kommande åren om du blir ordf. solveig zunko

 

"Många av ordf. är inga martyrer, utan fungerar själva som bromsklotsar. Vill de ta makten har de lagen på sin sida. Fullmäktige får inte låta sig matas med ärenden från en arrogant kommunstyrelse. Med ett visst mått av elak överdrift kan man säga att många ordf. gör det bekvämt för sig och varken orkar eller vill ta strid om maktfördelningen utan nöjer sig med att vara klubbsvingare över magra dagordningar. De ställer in hellre än ställer till.

 

Slut citat från DS. Tycker du att Stig har varit en bromsklots eller har det i själva verket passat dig som ledamot i styrelsen. Inte för att ni i styrelsen har de så många svåra beslut att fatta heller, det fixar ju syjuntan och tjänstemännen. Kan du räkna upp några viktiga ärendeZUNKONAn som hanterats i fullmäktige. Redan för två år sedan var jag övertygad om tjänstemännens sociala inkompetens. Att politikerna också saknade denna kompetens var jag lika övertygad om men översåg med detta med hänsyn till respekten för det "demokratiska systemet". I dag har jag ingen respekt kvar för våra politiska tomtegubbar. 

 

Uppdraget sköts ofta vid sidan om, av fritidspolitiker, fd ks-ordf, som trappar ner och av gamla riksdagsmän som gärna skyltar med lokal förankring.  Mer makt som ger mer arbete och krångel står kanske inte på den personliga agendan. Den tilltagande frustration som rader av undersökningar och skriverier dokumenterat går inte att ignorera.

 

Slut citat från DS. Hur skall vi se på Stig Karlssons tid som ordförande. Har han bidragit till en vitalisering av fullmäktige eller har han bara varit gammal och trött.

Hur kan man tillhöra fullmäktiges presidium och samtidigt vara ledamot i styrelsen. Visst är det väl så att ett svagt presidium passiviserar hela fullmäktige. Har han/du stimulerat till en ökad kontroll av nämnderna, genom bättre redovisningar av dess verksamheter och uppföljning av hur målen uppfylls. Du är ju också en seg gammal gubbe med plats i presidiet, styrelsen och byggnadsnämnd. Du tycker väl som Stig att det är bekvämast för egen del om fullmäktige har så lite makt som möjligt.

 

 

Alla de nya förhoppningsfulla ledamöter vi väljer in idag kanske inte nöjer sig med att låtsasstyra. Om det är så oerhört många ledamöter som aldrig öppnar munnen, varför behövs det då så stora fullmäktigeförsamlingar. Renodlad parlamentarism och majoritetsstyre genom att sparka ut oppositionen från styrelsen ger fullmäktige en viktigare roll.

 

 

Slut citat från DS. Tänk dig Stefan att Göran får plats i Fredriks nya regering som oppositionsminister, så absurt. Hur har det kunnat bli så på den kommunala nivån. Det kan naturligvis inte leda till något annat än en tjänstemannadiktatur. Styrelsemedlemmar och nämndordf solidariserar sig med de verkliga makthavarna, tjänstemännen. Som du vet är det livsviktigt att hålla medborgarna utanför. Utomparlamentariska dialoger och ett upproriskt fullmäktige inkräktar ju på dina lättförtjänta skattepengar, Stefan. Efter några år i styrelsen blir man så småningom en del av det korrupta ledarskiktet. Sen är det kört. Du glömmer så småningom bort att du är politiker i takt med ditt ökande inflytande. Du blir så småningom en politruk, en politisk tjänsteman som kontrollerar att lojaliteten i fullmäktige är säkerställd visavi det egna partiet. Kanske det finns någon i styrelsen som tar sin politikerroll på allvar och är fri från det dåliga chefskapets arrogans. Jag hoppas fortfarande på Lars men han är ju tyvärr inte ensam i sitt parti.

 

 

mvh Tonny

 

.