medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lör 10 april 2010

 

Kvarnsjö, en ekokommun?

Är tiden mogen för alternativ till Flens strandnära gräddhyllor?

 

Kvarnsjö

Medborgarn har sedan länge haft urgamla tankar om en ekostad med Skebokvarn som centralort. Det är ett rent sammanträffande att andra ekosinnade människor har sett samma möjligheter till ekologisk utveckling i Skebokvarn.

 

Änggärdets ekoenhet i Skebokvarn

 

Antroposofi-information

 

 

Stoppa flummigheten i ekotänket och antroposof-filosofin!

Vad är "flum"? Flummigt är det som man inte förstår.


 

 

Det är alltså oftast ingen egenskap hos objektet utan hos en själv. Känslor är flummigt för en känslomässsig analfabet. Medkänsla är flummigt för den empatistörde. Stoppa flummigheten! Börja förstå! 

 

 

 

fre 9 april 2010

 

Kringelkrokarna hinns inte med!

Ett underlag för kostnadsbedömning ska vara klart måndag lunch!

 

5500 kvadratmeter hall med traverser. Mycket upprepningar visserligen men i alla fall!

 

 

Det var ett tag han sa nåt, Kurt!

Den enda journalisten värd namnet!

 

Apropå snedvinklad journalistik under min livstid bör ni känna till tre - fyra sanningar, vilka alltid styrt mina ord. Jag hade en gång en femte sanning också, men den har jag glömt.

1. all riktig journalistik bygger på ett snett urval av vinklade fakta.

2. all journalistik går ut på att sålla agnarna från vetet och att sedan, publicera agnarna.

3. ingen journalist får någonsin dra sig för att missförstå en sak, en händelse i syfte att åstadkomma en bra rubrik.

4. den journalist som under sin bana aldrig fällts i Pressens Opinionsnämnd har levt sitt tidningsliv förgäves, förspilld var all hans möda.

 

tors 8 april 2010

 

Han stod inte ut med politikerna!

Eller också stod inte politikerna ut med Lars Rådh! Har han månne samarbetssvårigheter ?

 

Den kväljande och instängda stämningen i arbetarekommunen var ett viktigt skäl till att Rådh hoppade av sitt uppdrag mitt i mandatperioden. Han stod inte ut.

Han driver nu ett företag inom sjukvården och hade intelars rådh 3 vågat gå ut med sin kritik före valet, ty företaget är beroende av landstingspolitikerna.

Detta, säger Rådh, är också ett av politikens problem. Så många är beroende av politiken för sin utkomst. "De har ingen alternativ arbetsmarknad. De måste hålla sig kvar i politiken."

 

Ett behjärtansvärt uppdrag!

Fast i mars 2010 fick han avgå!

 

SAMBA har haft två årsmöten år 2008. Dels det ordinarie i mars, dels en extrastämma i augusti, då Lars Rådh valdes till ny ordförande. Mats Lindkvist som var med och startade

SAMBA har varit ordförande sedan ??. Nu vill han lägga sin tid på kampanjen Kraftsamling för barnen och är glad åt att Lars Rådh tar över. Lars Rådh är ?? år och bosatt i Enskede med fru och två tonåringar. Han har tidigare suttit i Fryshusets styrelse. Lars Rådh har bland annat varit finanssekreterare i Stockholms Stad. Han har också lett en statlig utredning om flyktingmottagning. Tills helt nyligen var han vd för Sjukvårdrådgivningen, ägt av Sveriges landsting.

Från och med oktober i år är han kommunchef i Flens kommun.

 

 

SAMBA

SAMBA är en intressegemenskap av organisationer och enskilda personer, som på olika sätt arbetar för och med barn. SAMBA vill höja samhällets prioritering ...

 

 

 

ons 7 april 2010

 

 

 

Varför det lönar sig att samarbeta!

Ömsesidighet och samverkan kan vara en väg till evolutionär framgång hos både djur och människor.

 

Sociala djurarter är framgångsrika. Koralldjur bygger hela öar i oceanerna, myrsamhällen spelar en avgörande roll i en mängd ekosystem på land, och människan har blivit vår planets härskare. Detta är tre exempel på avancerad socialitet, vilket närmast kan översättas med samfälldhet eller gemenskap.

 

 

Samarbete med alla lönar sig, Lars Rådh! 

Men så har vi det där med nepotism....

Medborgarn förstår jävlar i mig inte!

 

 

Lotterisamhället är ett helvitte!

Devolution och fördumning blir följden!

 

Fördelningspolitik och sånt

SvD:s Sanna Rayman påpekar idag att lottovinnare bidrar till ökade klyftor! 

 

 

"Samtidigt som de flesta politiker förespråkar fördelningspolitik som på olika vis ska jämna ut inkomstklyftorna i samhället, så ser jag ingen politiker som vill ta bort Svenska Spel."

 

 

Paneldomarsamhället är över oss!

Ni förstår nog vad jag syftar på!

 

Robinson, idol, lets dance.... Det ska inte röstas in, det ska röstas ut. Lite förnedring passar ju också i sammanhanget.

 

 

Om förenedringssamhället med förnedringskassan i spetsen följer samma utveckling som förnedrings-TV  och det är väl redan ett faktum, så har kommunens ytliga representanter en gyllene framtid.

 

 

Energimyndigheten dömer!

Överansökning av att få bidrag till att bygga biogasanläggningar.

 

 

100 miljoner finns! Ansökningar för 1 miljard har kommit in. En drömsituation för en myndighetspanel. Nio av tio sökande ska röstas bort!

Kompetensen är av underordnad betydelse. En välpolerad yta och en gedigen blankettkunskap är långt mera betydelsefullt, annars blir du utröstad.

 

Exemplen är oändliga!

 

 

 

tis 6 april 2010

 

 

 

En parkinsonsk lekledare!

"Paket är trenden"! Tossigt va!

 

Intresseorganisationen för svensk turismnäring behöver fler tjänstemän! Varför inte söka skattepengar! Lätt ordnat! Skattepengar finns det gott om.

 

FörTur - Föreningen Turism i Sverige

Intresseorganisationen för svensk turismnäring. Föreningens medlemmar är lokala och regionala turistorganisationer samt företag som ...

 

Paketupplevelser ska locka fler turister

Gå samman och skapa attraktiva paketerbjudanden. Det var det budskapet för kommunens turismföretag som nyligen drillades av föreningen För Turism i Sverige, FörTur.
Paket är trenden i dag när folk har mer pengar men mindre tid, säger Linda Yhr, projektledare på FörTur.

 

Bättre lönsamhet i turistföretag

Projektet finansieras av Jordbruksverket och pågår ... Linda berättade att FörTur har jobbat och lobbat mycket för att få en ändring av det men att ...

 

 

Industriproduktionen ökar väl!

Är det nån som tror nåt annat, om inte....

 

Vem får då del av vinsterna? Producenterna ska förstås ha sin beskärda del. Mycket går till skatt och de plikter samhället ska uppfylla gentemot sina medborgare.

 

 

Sannoligt räcker en utvecklad industriproduktion också till kortare arbetstid. Nu väljer nästan alla samhällen emellertid att följa Parkinsons naturlagar. Flen, en parkinsonsk skyddad bidragsverkstad! Går det att leva av en sån?

 

Varför skall allt kommenteras, varför inte bara sitta baklänges i soffan, pilla på en lös tand och hålla käften? Sluta bry sig och lägga sig i... se på den, han bara larmar och står i. Ganska löjlig faktiskt!

 

 

Kavla upp ärmarna, var berädda!

För Flenare är en åsiktslös schlaraffentillvaro dess värre värd att eftersträva!

 

 

Flenare är berädda, nej faen, det är inte felstavat! Att vara berädd är på något sätt motsatsen till beredd!

Nu är det jävligt tyst i ångestcentralen! Är dom berädda?

 

Schlaraffenland 

Schlaraffenland, av tyska Schlaraffe, slöfock, dåre, schlummern, slumra,  är ett fantasiland där man utan ansträngning får ...

 

 

2008 var själva Armageddon-upptakten, 2009 blev ett anno horribilis, följt av ett ännu värre 2010 och slutligen landar vi i år 2011 då alles ist zum ende gekommen. Detta enligt både Uppenbarelseboken och Nostradamus.

 

 

mån 5 april 2010

 

 

 

Medborgarns politiska hemvist?

Det skulle ni bra gärna vilja veta! En som inte partiröstat på tjugo år är väl en oansvarig faen!

 

Nåja, det är ingen hemlighet! Medborgarn är Medianist. Medborgarn tillhör Medianismens inre krets! Krets är kanske för mycket sagt när man är ensam men Medborgarn siktar på att bli flera.

 

Medborgarn är inte en extremist som en socialfascist, en högerpartist, en vänsterpartist, en folkpartist, en centerpartist, en miljöpartist, en rasist eller en kdist men kanske pyttelitet av varje. Medborgarn är nämligen en medianist.

 

Ni tror väl för guds skull inte att Medborgarn är en medial journalistextremist. Drömmar om att bli en harmonisk gyllenesnittsextremist stannar nog vid fromma förhoppningar. Medborgarn får nöja sig med att vara en simpel medianist.

 

Himla pladder, jag vill bara säga att Medborgarn inte är extremist till skillnad från så många i samhället. Jag tror nämligen på medelvärdet av alla åsikter eller åsiktsmedianen eller typvärdet, modalvärdet. Medborgarn är en medelmåttig medelssvensson som vill hylla alla arbetssamma, flitiga och idoga människor och medelmåttor som inte hör till gruppacket utan tänker egna tankar.

 

Genomsnitt vet ni, statistisk term med många betydelser. Ofta avses medelvärdet eller medianen, men även typvärdet kan användas som genomsnittsvärde.

 

 

Media´n, i statistiken det värde för ett ordnat datamaterial som delar materialet i två lika stora delar, dvs. det ligger lika många värden över medianen som under den eller till höger som till vänster om man ser det med politiska ögon. Medborgarn tror åtminstone tills vidare på genomsnittet av alla människors åsikter. Medianismen kommer att segra, tro mig.

 

Såvida inte gyllene snittets anhängare kan bevisa på vilken sida om mittpunkten gyllene snittet ligger politiskt, till vänster eller till höger.

 

 

 

Gyllene snittet eller f (grekiska bokstaven fi), på latin: sectio aurea, är det förhållande som erhålls när en sträcka delas i en längre del a och en kortare del b på så vis att hela sträckan a+b förhåller sig till a som a förhåller sig till b. Kvoten a/b blir då cirka 1,618.......

 

Hur faen vet man när man är 1,618 från extremism? I harmonins medelpunkt alltså! Och så pudelns kärnfråga! Till vänster eller höger?

 

  

sön 4 april 2010

 

 

 

Vad är kommunens ansvar?

Kommunen glömmer sina obligatoriska uppgifter!

 

Kommuners och landstings uppgifter

Frivilliga uppgifter: Kultur Utbildning Turism 

 

 

När byråkratiska organisationer skapas och uppnår en viss storlek så uppstår en organism som börjar generera arbete åt sig själv. Luddig ägarstyrning har varit på tapeten när man diskuterat avarter inom näringslivet, men ofta tar man bara myndighetsvärlden och de avarter som finns där som för given.

 

Kommunens skyldigheter

 

Kommunens uppgifter är uppdelade i två delar; obligatoriska uppgifter och frivilliga uppgifter. De obligatoriska uppgifterna regleras genom så kallad speciallagstiftning. Obligatoriska uppgifter är:

social omsorg (äldre- och handikappomsorg samt individ- och familjeomsorg)

förskola, grundskola och gymnasieskola

plan- och byggfrågor

miljö- och hälsoskydd

renhållning och avfallshantering 

vatten och avlopp

räddningstjänst

civilt försvar

bibliotek

bostäder 

 

Alla andra verksamheter kommunen bedriver är frivilliga, exempelvis fritid och kultur, teknisk service, energiförsörjning och gatuunderhåll.

 

 

Utsocknes tjänstemän stjäl våra pengar och förstör självstyret?

 

Medborgare! Tro inte att politikerna bestämmer!

 

Lokal självstyrelse skapar förutsättningar för demokrati och förankring genom delaktighet och ansvar för samhällets utveckling. Det är själva meningen ser ni!


Det är slående på det sätt som Lars Rådh i sin maktutövning konsoliderar sin ställning genom att utnyttja professor
Northcote Parkinson´s lag i sin maktutövning. Som bekant
beskriver lagen "hur 7 personer kan fås att utföra arbete
för 1". Lagen bygger på axiomen  att "En tjänsteman vill
att hans underordnade skall bli fler, inte hans medtävlare"
och att "Tjänstemän skaffar arbete åt varandra". Ju fler
utnämningar på nyckelposter desto säkrare sitter Lars Rådh!  Lars Rådh ser självfallet till att eventuella konkurrenter om makten snabbt och effektivt stoppas redan i begynnelsen av karriären. Som lakejer vill han enbart hlars rådh 3a ja-sägare och nickedockor!

Antalet av Lars Rådhs välvilja beroende personer ökar ständigt och dessa personer konsoliderar genom sitt beteende och personliga beroende avsiktligt eller oavsiktligt  Lars Rådhs politiska maktställning! På ren svenska kallas detta korruption!

 

 

 

lör 3 april 2010

 

Offentliga sektorn, vad har hänt?

Politikernas bödlar och tjuvar! Ett exempel!

 

Jag publicerar under stundom andra medborgares texter som är värda att återges.  Jag tar mig dessutom friheten att "redigera" dessa för att passa mitt format. 

 

Regeringens bödlar, försäkringskassans handläggare.

Finns det något försvar för bödlar? De lyder ju bara order.

Någon berättar att Försäkringskassans personal mest är inne och läser vakanser på nätet. Det finns godhjärtade, tänkande handläggare, de som ännu inte förlorat det sunda förnuftet. De flesta tillhör förmodligen den kategorin. De finner nog sin situation outhärdlig, Man kan ha full förståelse för att dessa vill byta sysselsättning snarast. Men det är inte lätt att finna nya arbeten i dessa tider......

 

 

Fortsättning

 

 

Parkinsons lagar är blodigt allvar!

Studier i den meningslösa, byråkratiska administrationens konst!

 

”Den som har minst att göra är mest stressad”

Mellan åren 1957-1962 publicerade den engelske historikern och författaren C. Northcote Parkinson sina fyra lagar. Han nådde en internationell ryktbarhet genom att beskriva ”Parkinsons fyra lagar”. Hans ironiska lagar och analyser håller än i dag. Boken ”Parkinsons lagar” är en mycket läsvärd, samhällskritisk och framförallt rolig bok.

 

 

Fortsättning

 

 

Osnutna gossar i den kommunala korruptionens tjänst.

 

 

Missbruk av förtroendeställning för egen vinnings skull. Jo ni gossar små, det är nog så!

Image0003

 

 

David Berggren, en ofärdig journalist och pendlare från Hässelby. Utbildas för närvarande i korruptionens ädla konst av Per "skönanden, spikrakt uppåt för Flen" Edlund.

 

 

berggren.bloggspace.se

Image0001

 

 

Joakim Serrander, en fotograf, kanske till och med en bra sådan från E-tuna. Men totalt okunnig om förhållandena mitt i Sörmland.

 

 

Joakim Serrander - reportage- och featurefotograf

 

Förtroendeställning, det har ni väl. Ni får till och med betalt av oss skattebetalare. Ni är således skyldiga att informera om allt ni får reda på och ändå gör ni inte det.

 

Nej för fan! Medborgarn tror inte för ett ögonblick att gossarne tar emot allmosor under bordet, på sin höjd en kanelbulle i receptionen.

 

Herre jösses gossar små, är ni så stolliga och infantila att ni inte förstår att vi läsare förstår att ni för er egen försörjnings skull skriver precis som överheten vill att ni ska skriva men framför allt att ni inte skriver det överheten förbjuder er att skriva.

 

Ja jävlar va mycket som blev oskrivet av mediaskuggorna under 2008 och 2009. Det får vi återkomma till.

 

 

fre 2 april 2010

 

Politiker är sinnesslöa, grymma, deformerade människor!

Inte riktigt alla men nästan! Hur kan människor trampa på varandra så lättvindigt?

 

Hur kan människor ge upp allt de trott på för en plats vid maktens köttgrytor. Det är kusligt att politiska individer är beredda att offra sitt eget omdöme och etablerade moralregler så fort partiet kräver det.

 

Socialpsykologiska studier visar att även helt vanliga människor kan bete sig omänskligt och grymt under vissa förutsättningar, när de är underkastade en auktoritet och ett hårt grupptryck och bara ser kollektiv och inte individer.

Det finns få hedervärda och anständiga politiker. Nästan alla faller för maktens lockrop. Alla är utsatta för lockropen, och många av dem som bestämmer över vår vardag och våra resurser tycks ha deformerats av makten. Det är svårt att bryta partiledningarnas makt på annat sätt än att  införa verkligt personval.

 

 

 

Jesse Fuller - San Francisco Bay Blues (1968)

Eric Clapton- San Francisco Bay Blues (live)

 

 

Jesse one man band Fuller gjorde den alltså!

 

 

 

 

tors 1 april 2010

 

Politiker är onda människor!

Onda politiker har skjutit demokratin i sank! Inte minst i Flen.

 

 

Om Gud finns och är god och allsmäktig - varför finns då ondskan i Flen?

 

Ett klassiskt problem i Flen och annorstädes.
Om Gud finns och är allsmäktig och god - hur kan då ondskan tillåtas? Hungersnöd, terror, klimatkris, fetma, akrylamid, barnnmisshandel, mord, socialkontor, tekniska kontor, ledningskontor, skolkontor, arbetsutskott, kommunstyrelse, fullmäktige ... Det är ju inte så att det saknas ondska precis.
Men: Varför?
Har ondskan någon funktion i Flen?

 

Fortsättning

 

.