medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ons 10 aug 2011

 

 

Den parasitiska överhögheten!

De parasitiska styrandes privata intressen fusioneras med staten och kommunerna!

 

Europas Förenta Stater

 

 

Ni som följt Vidsynt ett tag vet ungefär var vi befinner oss på kartan. Hela vårt monetära och finansiella system står inför en total kollaps. En bedrägligt och i grunden fullständigt felaktigt system har nått vägs ände. Vi är nu i Zero Hour. Ett helt skuldbaserat system som kräver Tillväxt och mer krediter har nått sitt tak. Istället för att göra det rätta, dvs Defaulta och  göra skuldned/avskrivningar i massiv skala så fortsätter man med dessa Fundamentalt sjuka metoder som endast fungerar som lite kosmetika tillfälligt, såsom Nollränta eller t om negativ ränta, och Quantative Easing. Det är för övrigt verkligen helt fantastiskt läsa och höra hur Förvanskningsmedia, politiker, ekonomer, investerare och även tillsynes helt normala bloggare referera till QE som ngt helt normalt, en åtgärd precis som vilken annan. Inget mer med det, ungefär som att byta skjorta varje dag. Ponzi och Bedrägerier är vad det är, inget annat.

 

 

 

 

 

En tuffing bland bloggarna!

Kan någon säga emot med gott samvete? 

 

När lögnen står naken faller det riggade spelet

 

Vad är börsen? Om man läser tidningarna så är det börsen som håller upp vår välfärd. Spelar ingen roll om företag och arbeten dör – bara börsen hålls på pluss så löser sig allt. Men börsen finansierar inga företag längre. Börsen handlar/spelar med gamla aktier och tillför inget nytt kapital till investeringar och arbeten – tvärtom – spekulationen på börsen är ett pyramidspel som bygger på att parasiten kan skapa tillräckligt med illusioner på att en döende ekonomi kan skapa riktiga värden. Alla hoppas på att köpa billigt och sälja dyrt och få en gratis resa utan egen arbetsinsats.

 

 

 

Den bäste ståupparen nånsin!

Gick bort 2008, 71 år gammal!

 

 

Miniatyr

 

 

 

 

George Carlin ~ The American Dream

 

 

 

Miniatyr

 

 

 

 

 

George Carlin ~ women

 

 

 

 

 

 

 

tis 9 aug 2011

 

 

Det finns en bärande tanke!

Medborgarn tror att politikersamhället är på väg att bryta ihop, kollapsa, kapsejsa...

 

 

"Hornborg upprepar att det inte handlar om någon undergång, utan använder Tainters definition av samhälleligt sammanbrott, dvs en minskad komplexitet och nedbrytning av stora kostsamma strukturer. Det är inte nödvändigtvis av ondo, de flesta inom det fd romarriket fick faktiskt förbättrade livsbetingelser när Rom föll (vilket var en process, inte en händelse), om inte annat för att de slutade betala skatt för att finansiera byråkrati och romerska arméer. Livet gick vidare som vanligt, en dag i taget, men med färre regler, minskad byråkrati och minskat skattetryck och lokalare styre."

 

 

Det finns en annan bärande tanke!

Bärande tankar kommer och går, säger Pastorn!

 

Skolan kan få ansvaret för kostenheten

Kommunstyrelsens arbetsutskott vill flytta på ansvaret för kost- och städverksamheten. - Den bärande tanken är att kostenheten ska komma ...

 

För tillfället tycker tycker arbetsutskottet att Bo Aläng lagar riktigt dålig mat. Hans kroppkakor luktar ju både armsvett och fotsvett och hans raggmunk smakar ta mig faen munkkåpa och pungmantel, klagar Pastorn!

 

bo aläng

Fy faen för att laga mat, säger Aläng! Jag köper bara begagnat. Mycke billig mat kan köpas på Blocket, inte nödvändigtvis dagsfärsk men det känns om den stinker. Att googla på begagnad falukorv brukar ge god utdelning. Köttfärs som hamnat på golvet är synnerligen prisvärt!

 

 

Exempel på vardagspsykopati!

En konsekvens av politikersamhället!

 

Hon fick inte hämta dottern

Lova, 11, kom inte av tåget. Mamma Ann-Margret Lindgren Johansson, 44, fick panik. ...

 

 

mån 8 aug 2011

 

 

Ord och inga sunkna visor!

En omfördelning av parasitrovet kanske!

 

Dags att ta död på finansparasitismen

Dags att skapa ett nytt socialt kontrakt. Media fortsätter spela spelet: ”Vi låtsas ...

 

 

Lämna båten i tid, den sjunker!

Den läcker som ett såll och är på väg att kantra!

 

Sitt inte stilla i båten

 

Värdet av att gå i land istället för att sitta still i båten

 

 

Låtsaspengar är på modet!

Bankerna kan använda de nypressade pengarna till vad dom vill!

 

ECB startar pressarna

 

 

Ett favoritgitarrsolo när det begav sig,

anno 1964!

 

Miniatyr

 

 

 

 

Jailbird Singers - Only If You Praise The Lord

 

Miniatyr

 

Äre nån som hört....

Plura och GW sjunger rysk folksång A Capella

 

 

 

Usch då, Norge! Kan det stämma?

Medborgarn måste erkänna en besvärande okunskap om vårt grannland!

 

”Terrorattentaten har blottat det djupt splittrade Norge”

Norge är ett delat land och Breivik står inte ensam i sina åsikter. Nu behöver vi ta diskussionen om vilka värden vi vill att vår samhällsordning ska vila på.

 

 

sön 7 aug 2011

 

 

Taskiga sanningssägare!

Kom ihåg att det var kul så länge det varade!

 

Sverige har beskrivits som en tigerekonomi i den internationella affärspressen. Ungefär som neoliberalerna beskrev Irland och Island för bara några år sedan. Finansminister Anders Borg och statsminister Fredrik Reinfeldt har solat sig glansen. Den 15 juni 2011 sprack bostadsbubblan i Sverige. Att konsumtionsfesten viker när hårt skuldsatta hushåll får problem med marginalerna är därför naturligt.

 

Första offret blev elektronikkedjan Onoff!

Passa på att njuta av den korta sommaren! Njut av att bo i ditt högt skuldsatta hus eller din bostadsrätt. Kom ihåg att det var kul så länge det varade.

Glad sommar hälsar

Toxiska epistlar!

 

 

Rapport från Bubbelgubben!

Kålodlarn vid Lockvattnet vårdar sin uppblåsta stjärnhovsbubbla! 

 

"Att läsa goda böcker, skriva en och annan rad, så gott jag nu förmår, lägga abborrnät, skjuta änder, vildsvin, hjortar och gäss, odla min kål, åldras med behag, umgås med kvinnan i mitt liv."

 

"Förlorad är jag först i det ögonblick som jag tappar perspektivet på det liv som jag lever."

 

Måhända har Persson perspektivet klart för sig i den egna självbeundrarbubblan. Lägga abborrnät, skjuta änder, vildsvin, hjortar och gäss, odla min kål, åldras med behag är ju vardagsmat för båvenborna som inte gärna pladdrar om dylika ting!

 

Odla kål är kanske inte så vanligt förstås men det har väl med Perssons övergöddhet att göra. Medborgarn minns barndomen när kärringarna bantade med kokt vitkål! Sannolikt måste Persson gå på lättkokt vitkål måndag till torsdag innan frosseriet pågår fredag till söndag.

 

Tappade perspektiv

Elände, elände utan gräns, och så även här hemma i vår höga nord där alla våra inhemska Räknenissar - oavsett kön - numera utlovar alla oss ...

 

Uppriktigt sagt! Borde inte Persson skaffa sig nya vidgade perspektiv på tillvaron?

 

Miniatyr

 

 

 

 

Ola Magnell - Nya perspektiv

 

 

 

Medborgarn känner mestadels beundran för författaren!

Sanningen att säga är yrkeslivet som professor mera svårbedömt. Han lär vara kunnig!

 

Hans begränsade perspektiv på tillvaron får Medborgarn att känna en viss besvikelse över den svenska intelligentsians ointresse för annat än sin egen intressesvär!   

 

Det är faktiskt fara på färde Persson

 

Det är faen i mig inget fel på Pärleporten!

Miniatyr

 

 

 

 

Jailbird Singers - Han har öppnat pärleporten.

 

 

 

 

lör 6 aug 2011

 

 

100.000.000.000.000 sv. kronor till det finansiella systemet!

 

S&Ps sänkning är ytterligare en milstolpe på vägen mot den kommande nollställningen, som nu sannolikt inte är många år bort.

 

Så kom då den väntade sänkningen av USAs löjeväckande AAA betyg, även om det sannolikt kom något tidigare än en del räknat med. S&P blir först ut att sänka betyget till AA+ och med negativa utsikter.

Detta var knappast vad den redan otroligt nervösa marknaden behövde där det redan råder panikstämningen då marknaden ser att den amerikanska ekonomin faller handlöst samtidigt som problemen i Europa bara blir värre och värre med Italien i fokus, just nu. Marknaden behöver en ny rejäl dos med stimulanser för att skjuta på den oundvikliga kollapsen och väntar sig att Bernanke skall komma med en tidig julklapp i samband med FOMC-mötet på tisdag.

 

 

 

Tanken att staten genom stimulanser kan få fart på ekonomin är död!

 

S&P:s sänkning av USA:s kreditbetyg lär också på några veckors sikt leda till betydligt större finanskaos än vad de flesta idag kan se.

 

Ett steg i rätt riktning

 

 

 

Nu brinner våra pensionspengar upp igen. Sist brann dom 2008. Glädjen blev kortvarig, 2,5 år närmare bestämt. Nu rasar marknaderna igen och pensionspengarna går upp i rök. Sverige leder utvecklingen mot botten, precis som så kallade "tigerekonomier" eller "Pippi Långstrump-ekonomier" plägar göra när kurvorna vänder nedåt. 

 

 

 

 

 

Skilj på bidrag och ersättning!

Till och med de oförargerliga "starta eget-bidragen är dödligt förödande!

 

Politikernas stimulanser har bara förvärrat krisen

Börserna rasar världen över och världsekonomin ser ut att vara på väg tillbaka in i recession. Den enda skillnaden mot den förra krisen är att politiker och ekonomer med misslyckade stimulanspaket nu gjort situationen ännu värre.

 

 

 

Pågående dödligt våld!

Skjut på allt som rör sig är lösningen!

 

 

Hur stoppar man en massmördare

Men hur stoppas en massmördare innan han börjar skjuta? Analyser av skolskjutare visar att de "läcker" information till omgivningen innan de utför sina dåd.

 

fre 5 aug 2011

 

 

En farlig prinsessa från Flen!

Valrossen Juholt är förstås lika farlig som prinsessan, jösses Amalia sickna politiker!

 

 

Juholts löften en utopi

Håkan Juholt har inte hunnit vara partiledare i mer än drygt 100 dagar. Men hans löften skulle kunna få majoriteten av det politiska Sverige att tro att hans politik varit lag i snarare 100 år.

 

 

Turbotrutar är obetalbara!

Staten ska alltså avskaffa extremismen!

 

”Så ska extremism förebyggas”

En nationell handlingsplan ska utveckla arbetet med att skydda demokratin, skriver Fredrik Reinfeldt, Birgitta Ohlsson och Beatrice Ask.

 

 

"De tre huvudsakliga extremistmiljöerna: den autonoma vänstern, vitmaktmiljön och den våldsbejakande islamismen, har granskats och kartlagts."

 

EU-extremistiska jordägare som Walburga Douglas och högerextremister som Silvio Berlusconi och liknande personer i högerextremistmiljöer behöver inte granskas och kartläggas, tycker Birgitta Ohlsson.

 

 

 

Civilsamhället i stort och smått!

Att kväsa och tysta fria medborgare är politiker-samhällets främsta och viktigaste uppgift!

 

Oavsett var i den byråkratiserade världen!

I United States of America eller mitt i Sörmland! 

 

 

Dags byta beslutsfattare i Flen

Jag har ett förslag, byt ut beslutsfattarna i Flens kommun.

 

En representant för civilsamhället, Oscar Hallinder göre sig naturligtvis inte besvär när frågan redan är upptagen av en fascistisk politiker! 

 

 

Civilsamhället fick inte vara med, teknikerna från i går alltså!

 

Obama kräver ny utredning av 9/11!

 

Teknikerna kräver ny utredning av 9/11

 

Militären kräver ny utredning av 9/11

 

USA Den idag pensionerade generalen Wesley Clark var överbefälhavare för NATO 1997-2000 och demokratisk presidentkandidat 2004. Nu har han anslutit sig till dem som kräver en ny och opartisk utredning kring attackerna mot World Trade Center och Pentagon den 11 september 2001.

 

I dagsläget har över 130 amerikanska officerare skrivit på uppropet för en ny utredning, uppger den svenska nyhetsportalen vaken.se. Syftet med uppropet är att man vill få reda på vilka som verkligen låg bakom terrordåden så att de kan ställas inför rätta, samt så att ”regeringens politik sett till elfte september baseras på sanning istället för bedrägerier”.

 

Man tror nämligen inte på den officiella versionen om att liten grupp muslimer ensamma kunde genomföra en så avancerad operation. Man skriver att ”11 september-kommissionens rapport är grovt felaktig och ofrånkomligt bristfällig”, och att tydliga tecken på att det handlat om ett ”insiderjobb” nonchalerats av den officiella utredningen.

 

 

tors 4 aug 2011

 

 

Varför vill morsorna uppfostra ungarna själva?

Morsorna vet ju att dom inte kan, ensamma!

 

Och civilsamhället försvagas när morsorna behöver stöd från staten!

 

Terrorn föds när farsan försvinner

Vägen ut går via manliga förebilder.

 

 

När medborgarn inget begriper!

Då väntar han i tio år tills förklaringarna dyker upp alldeles av sig självt!

 

Som den 25-öreskonstruktör Medborgarn är i skyskrapesammanhang har han sagt till sig själv, ett flygplan kan inte orsaka ett sånt ras!

 

Temat är fortfarade Staten och Civilsamhället! 

 

 

Miniatyr

 

 

 

9/11: Explosive Evidence - Experts Speak Out, Trailer

 

 

Miniatyr

 

 

 

 

9/11: Robert McCoy - Arkitekt - Svenska Undertexter

 

 

Miniatyr

 

 

 

 

9/11 Stephen Barasch - Arkitekt - Svenska undertexter

 

 

Miniatyr

 

 

 

9/11 Niels Harrit - Kemist - Svenska undertexter

 

 

Miniatyr

 

 

 

 

Les Young - Arkitekt - Svenska undertexter

 

 

Miniatyr

 

 

 

Mark Basile - Kemiingenjör - Svenska undertexter

 

 

 

 

 

ons 3 aug 2011

 

 

Ingen katastrof, medborgare!

Se i stället fram emot ett starkare civilsamhälle!

 

 
 

Peak oil och sammanbrott i SR P1

 

ett inslag om peak oil

 

 

 

"Hornborg upprepar att det inte handlar om någon undergång, utan använder Tainters definition av samhälleligt sammanbrott, dvs en minskad komplexitet och nedbrytning av stora kostsamma strukturer. Det är inte nödvändigtvis av ondo, de flesta inom det fd romarriket fick faktiskt förbättrade livsbetingelser när Rom föll (vilket var en process, inte en händelse), om inte annat för att de slutade betala skatt för att finansiera byråkrati och romerska arméer. Livet gick vidare som vanligt, en dag i taget, men med färre regler, minskad byråkrati och minskat skattetryck och lokalare styre."

 

 

tis 2 aug 2011

 

 

Såpoperan fortsätter!

Hur många föreställningar återstår innan epilogen tar vid?

 

"Finansiella insikter" tycker till!

 


Att kalla den "historiska överenskommelsen" för besparingar är helt missvisande då det egentligen bara handlar om att dra ner på ökningstakten av statsskulden. Istället för 10 biljoner ytterligare i statsskuld om 10 år så blir det kanske bara 7 biljoner. Vilket skämt. Vakna läsare har insett att denna plan bara är ett spel för galleriet eftersom nollställningen kommer att inträffa innan dessa "besparingar" är tänkt att ske. Marknaden verkar också ha insett detta då det rally som skulle ske efter en överenskommelse istället har resulterat i nedgångar. De europeiska problemen, med Italien i spetsen, kommer sannolikt åter få utrymme i media.

 

 

 

 

Breivik föddes empatistörd! 

Något annat kan inte vara möjligt! Man föds till psykopat, en ond människa!

 

Man vill inte kalla barn för onda! Onda eller elaka är väl i grunden samma sak!

 

 

Förmågan att känna empati kan försvagas eller förstärkas under uppväxten! Allt hänger på det civila samhället runt psykopaten! Civilsamhället kan inte bota en psykopat men

civilsamhället kan hindra psykopaten att

 

Det politiskt organiserade samhället kan aldrig stoppa psykopaten från att "blomma ut"!

 

 

 

Jag kommer ändå aldrig att godta tesen att det finns människor som är födda onda, säger Anne Holt!

Hyckleri, tycker Medborgarn.

 

 

”Han utvecklades i vår kultur”

Författaren Anne Holt söker efter svaret på vad som gick fel.

Den norska författaren och juristen Anne Holt skriver i dag om attentaten i Norge. En gång var han en annan.

 

 

 

 

Politiker, debattörer, journalister, jurister är samhällsfaran! 

Civilsamhället stärker demokratin och sig självt vid ofattbara tragedier?

 

 

 

 

Demokratin klarar galningar – men inte välvilliga populister

Anders Behring Breivik och andra extremister är inte hotet

 

 

 

 

 

Sundtorp, en kommunspekulation med lånade pengar!

Hinner kommunen sälja tomterna innan bostadsbubblan pyst färdigt?

 

 

 

 

Orderingången ner 50% för Myresjöhus och Smålandsvillan

 

 

mån 1 aug 2011

 

 

En yrkesskadad lockvattnare!

En superbyråkrat som inte kan tänka sig en annan lösning än den parkinsonska!

 

 

"Framför mig ser jag redan ett precis lagom stort antal pigga och vakna yngre medarbetare som sitter framför sina datorer och pickar som hackspettar i jakt på kryp som Breivik."

 

 

Ibland trillar han ner i språkdiket, han självbeundraren Persson. Oavsett hur man ser på terroristen, så inte fan är han ett litet kryp inte! Han lyckades ju faktiskt ta död på ganska många!

 

Varför ägnar sig Persson åt fjantigt pajaseri i media när världen står i brand! Nåja, det småpyr i alla fall. En mordutredare är naturligtvis inte intresserad förrän mordet är begånget!

 

Medborgarn undrar om Persson vet vad ett civilsamhälle är för något? Det där med mamma, pappa, barn och släkt och vänner, grannar, arbetskamrater.....

 

 

 

Civilsamhället runt Breivik var på låtsas!

Väluppfostrade norska pojkar blir byråkrater!

 

Men alla vill inte bli byråkater

 

Brodern: Finns inga ord

Det är helt overkligt. Styvmamman: ”Han var en väluppfostrad norsk pojke”.

 

 

 

Det är väl så det går till!

Överorganiserade högtstående kulturer passerar sin peak genom att förgifta sig själv!

 

 

Europa förgiftas

Ord kan vara som mycket små arsenikdoser

 

När en kontinent upplever sig vara på ­historisk tillbakagång. Levnadsvillkoren sjunker. Mörkret faller. Framtiden hotar. Jobben försvinner. Baby it’s cold outside. Då brukar det även uppstå kulter, konspirationsteorier och masshysteri.  Tankar som i andra tider hade hållit sig inom den vanliga kretsen heltidsgalningar och ­konspirationsteoretiker kan plötsligt få dragningskraft på stora grupper.

Europa borde om någon veta vidden av sitt eget vansinne.

 

 

 

Herre jösses, penningsystem har väl kollapsat förr va!

Köp guld och silver så löser det sig, medborgare!

 

En ny bloggare som kanske är värd att återkomma till!

 

Man från Stockholm som levt halva sitt estimerade liv. Verksam i finansbranschen under 20 år. Numer frilansande empatisk världsmedborgare i en naiv jakt efter sanning och rättvisa.

 

 

"Nu handlar det  inte om att ”få rätt”, vara Saida eller BrorDuktig. Det handlar om att ta skydd och så handlar det givetvis om, att väcka De Sovande Indoktrinerade Massorna. De Styrande, Förvanskningsmedia och våra sk ”politiker” måste ställas till svars."

 

You Are Gonna Get Slaughtered

 

 

 

Fortsättning

 

 

 

.