medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sön 20 dec 2009

 

 

Från svart får till vitt lejon!

Den nya världsordningens kandidat till posten som chef i den nya världsregeringen

 

  

 3261120543

 

 

 

 

 

 

 

 

Förvirrad drönare i myrstacken!

En glappkäftad turbotrut som inte går att stänga!

 

carlgren100_546471e

 

 

 

”Världens ledare är inte mogna”

 

Andreas Carlgren: De vill inte göra som jag säger! 

 

 

 

 

 

Absolut true story enligt Kurt!

Solceller kan ge oss ny istid! Om 33 år!


En internationell klimatpanel IQPC varnar för den nya trenden att sätta upp solceller, vilka kan leda till en ny istid.
Orsakerna är dessa:

Solceller som täcker stora markytor absorberar solstrålningen och ger ingen värme till marken där under. Samtidigt slukar solcellerna solens energi och tömmer på sikt solen på dess livgivande kraft - det blir alltså allt mindre kraft kvar i solstrålarna - även återstrålningen tillbaka ut i rymden ökar.

Vi får då följande ekvation : sy=(mu)/ak (-us) som kostar ?. Av detta följer som var och en kan se en isperiod om

ca 33 år.

sy = solscellsytan
() = funktion av
mu = marken därunder.
ak = avkylning
us = utstrålning
? = euro - detta kostar skjortan.

 

 

Vem är dummast på att informera?

Mediaskuggorna eller bloggarna?

 

 

En kvällstidning kom med ett överraskande avslöjande om Estonia:

Därför sjönk hon så snabbt!
Ny rapport visar orsakerna till katastrofen. 
Luften pressades ut, samtidigt som vattnet forsade in.

Ja, om inte luften hade pressats ut hade vattnet inte kommit in och då hade fartyget flutit, det var för att luften pressades ut som hon sjönk. Dumkopf.

Tänk er dessa rubriker:
Huset brann ner eftersom det var eldsvåda i huset.
Mannen avled därför att han dog.
Mördad man dog av döden.

Är kvällstidningarna Nordeuropas mest korkade? Nej, för faen, det är tidningskoncernen mitt i Sörmland

 

 

lör 19 dec 2009

 

En jävla besserwisser, den där Medborgarn.

Uppfattningar som skiljer sig från mängden är inte rekommendabelt i Flen.

 

Kommentar i EK

 

Jordbruksmark är skyddad i miljöbalkens tredje kapitel, fjärde paragrafen. Villkoren för att förbjuda byggnation är inte särskilt kraftfulla så åkermarken kanske inte är något hinder. Fornlämningar är skyddade enligt fornlämningslagen. Den är tuffare! "En analys som bland annat visade att det här fanns en fornlämning i form av en tomt från medeltiden." stod det i Folket 16 dec. Strandskyddet är sannolikt inget hinder, inte heller Båvenplanen eller Natura 2000. Inte heller allemansrätten och vägar förutsatt att cykelväg ordnas runt Skarvnäsviken. Men, men, är folk med gummisnoddar runt plånböckerna beredda att godta det förorenade samhället, utsikten mot Dax Door och framför allt, hur ska avloppsfrågan lösas. Länsstyrelsens synpunkter i sin helhet förblir sannolikt hemliga om ingen ber om dem. Ett tidens tecken!

 

Kommentar i EK

 

Spelreglerna vid exploatering måste hanteras i förväg, inte i efterhand som Flens makthavare brukar göra. Jag tycker man ska följa de demokratiska spelregler som finns. Det kanske inte du tycker Anders! Dessvärre har makthavarna en tendens att vilja bygga monument över sig själva, skrytbyggen inför varje ny mandatperiod, som inte alltid är så väl underbyggda och förankrade hos allmänheten. Resultatet brukar bli långbänkar som till exempel Malma Kvarn. Om nu Skarvnäs Strand går för fort fram utan förankring så kan det gå som det gjorde med Rockelstaplanen och Sparreholms Marstrand.

 

Kommentar i EK

 

Du behöver inte misstänka något Anders! Jag är inte "närmaste" granne! Det var därför jag satte anföringstecken kring "granne". Skarvnäs strand ligger i ena änden av Skarvnäsviken och jag håller till i den andra. Det är också så att ett bebyggt Skarvnäs strand enbart skulle innebära fördelar för min egen fastighet. Så ditt senaste inlägg är därför alldeles felaktigt! Jag vill helt enkelt inte att det ska gå för Skarvnäs strand som det gick för Hästö på andra sidan Skarvnäsviken. Om du vill så kan jag kommentera ytterligare på din insändare. Jag tror jag gör det ändå!

 

Kommentar i EK 

 

Anders! Min syn på saken är alltså att vi och kommunen måste hålla oss till samhällets spelregler och inte kringgå dem. Jag har inget emot byggnation på Skarvnäs strand om spelreglerna följs. Det kan i själva verket vara en utmärkt plats att bygga på. Spelreglerna för Skarvnäs strand är emellertid inte bara jordbruksmarken utan risken för fornminnen, strandskyddet, Båvenplanen, Natura 2000, allemansrätten, vägar, föroreningar, sanering av "samhället", Dax Door, avloppsproblemet....  Spelreglerna måste hanteras i förväg, inte i efterhand som Flens ledare brukar göra. Visserligen får politiker och tjänstemän totalt sett mindre att göra men det kan inte hjälpas! Ytterliggare fördjupning i ämnet görs på annan plats.

 

Kommentar i EK 

 

Ursäkta Anders om jag tog dig för en centralortsbo. Själv är jag inte ens en tätortsbo utan bor på "landet". Huset som är "granne" till Skarvnäs strand, som jag föredrar att kalla området, är mitt barndomshem som jag behållit. Om du, som jag, är "lantisar" har vi sannolikt samma inställning till livet på landsbygden. Vem är då skyldig till landsbygdsdöden? Nitiska tjänstemän på Länsstyrelsen? Knappast! Jag är förvånad över att du inte förstått att kommuner som Flen och dess centralistiska strategi bär skulden till döden i de små tätorterna. Det är som med klimatavtalet som inte blev av. Desperata världsledare som i sista timmen försöker ändra livsvillkoren på jorden. Desperata ledare i Flen som alltför sent försöker ändra livsvillkoren mitt i Sörmland med strandnära passivhus. Det har tagit femtio år att rasera landsbygden. Det tar minst femtio år att få liv i den igen. Det finns dessvärre inga genvägar. Vi inte råd att ständigt trilla i nya fallgropar.

 

fre 18 dec 2009

 

Kommentar i Folket.

Folket vill visst inte lägga ut kommentaren!

Den kom in till slut!

 

Ett annat sätt att se på strandskyddet! Låt allemansrätten gälla från strandkanten och 50-100 meter inåt land, utan dispanser. 50 meter i tätort och 100 meter i landsbygd. Om en fastighetsägare absolut vill äga strandkanten så kanske det skulle gå att ordna. Den ska i så fall skötas på allmänhetens och kommunens villkor. I Sparreholm skulle det betyda några villor extra. Det viktiga skulle vara att allmänheten har tillgång till en strandremsa runt om, i detta fallet Skarvnäsviken. Återkommer i frågan.

 

Det är för sent naturligtvis.

En del ungdomar har koll på läget!

 

Klimathot – en hållhake på u-länder

I detta fall är klimathotet endast en utnyttjningsfaktor för att mjölka u-länder på det sista de äger. Det enda som händer är att vi är ansvariga för ...

 

tors 17 dec 2009

 

Jag ville ju förändra världen!

Det var alldeles nödvändigt, säger turbotruten!

 

Image0004

 

Hela landet dränks av havet

Så ser framtiden ut.

 

Faen, säger Pastorn, då fåt vi nog vänta med dom strandnära tomterna, eller vad säger du Hästhandlarn?

 

 

 

Wij troo uppå en alsmächtigh Gudh Som all ting i sino Orde/ Skapat hafwer härligh och godh.

Och många strandnära tomter, Amen.

Halleluja, broder!

 

 

 

Kommentera i tidningarna igen?

Kanske då! Koppla bort satiren under stundom!

 

Anders Johansson i Flen har modet att ha en åsikt under sitt förhoppningsvis vekliga namn vilket inspirerar undertecknad till följande kommentar. Det ligger säkert en del i vad du säger. Emellertid har jag som granne till "Hyltinge Strand" motsatt uppfattning. Jag tror att Länsstyrelsen har rätt och kommunen fel. Kanske får jag tillfälle att utveckla detta senare. Tills vidare ett tack till Anders Johansson för att du vågar stå för din uppfattning.

 

ons 16 dec 2009

 

Att mista sina bästa grannar!

Sorgen kändes tung att bära i somras!

 

ko-skratt

Norma, Asta, Böna, Becky, Tindra, Rölla, Sirri, Eowyn, Henrika, Ljunga, Tuttan, Stella, Hjärtros och alla dom andra.

Medborgarn fruktade en stor tomhet. Fy va ledsamt det kändes efter trettio års bekantskap och god grannsämja!

 

Tack och lov har grannarna ändrat sig och kommer att fortsätta rapa metangas över Helgesta. 

 

 

Tips från Kurtan och Torsås!

Till spåkärringarna i en krympande kommun!

 

ingrid gustavsson

 

Kärleksvecka, kommunalt bevakad

I Torsås som ligger söder om Kalmar och in the middle of nowhere kommer att hålla en kommunal kärleksvecka. Kommunens näringslivschef uppmanar alla att kopulera för att sätta barn till världen ty kommunen behöver Marianne Rynefeldt-Skogfler invånare.
Förslaget har också kränkt samkönade par, som inte kan kopulera så att det blir barn - de känner sig nu utanför det stora gemensamma avlandet i Torsås.

Som jag sagt tidigare: I Sverige är det numera omöjligt att skriva satir - verkligheten överträffar alltid vad du kan hitta på.

För att underlätta för de blyga kommer det kommunala elverket att stänga av all ström ett par timmar en natt. Då blir det mörkt i stugorna och då är det bara att dra igång -

Nu är det kommet, skummet, det blev så mörkt i rummet.
Och tocket stön och flås det hördes från Torsås.

 

Fel att inte vara förbannad på nåt?

Sopa under mattan förkortar ditt liv, så det så!

 

Ni vet väl vad den stora målaren Sven Ljungberg sade: Om klockan är elva på förmiddan och jag inte hunnit bli förbannad över nånting så är det nåt fel och då går jag och lägger mig igen.

 

 

Medborgarn har ingen bestämd

uppfattning i klimatfrågan?

Hur ska han kunna ha det när kaos råder bland dom som tror sig veta.

 

Medborgarn har möjligtvis en favoritgissning.

 

Katrineholmarn uttrycker det sålunda!

Mänskligheten kan påverka det globala klimatet på många andra sätt än via växthusgaser och har sannolikt gjort det också. Vi kan ändra jordytans reflektionsförmåga genom att till exempel odla upp marken, hugga ner skogar och bygga hus och vägar. Våra utsläpp av partiklar, aerosoler, kan hjälpa moln att bildas och själva skymma solen. Eller tvärtom, så kan partiklarna vara svarta, hjälpa till att absorbera solljus och därmed värma atmosfären. Nästan inga av dessa faktorer finns med i klimatmodellerna.

 

Sammanfattning av katrineholmarn

 

tis 15 dec 2009

 

Bra styrning! Bra skola!

Dålig styrning! Dålig skola!

 

Flens kommun har dåliga skolor! Eller hur medborgare, det behöver vi inte käfta om. Flens kommun har alltså dålig styrning. Flen har dåliga skolpolitiker! Flen har dålig skolförvaltning! Flen har dåliga rektorer! Flen har därför dåliga lärare! Flens skolelever har därför dåliga skolresultat!

 

Bra styrning ger bra skolresultat

 

När det går dåligt för KFV!

Då är det inte lätt att hitta statistiken hos dom korrupta mediaskuggorna.

 

04 Södermanland 268 652 +192 

0484 Eskilstuna 95 396 +156 

0482 Flen 16 160 -7 

0461 Gnesta 10 282 +50 
0483 Katrineholm 32 308 -57 

0480 Nyköping 51 090 +44 

0481 Oxelösund 11 149 -16 

0486 Strängnäs 31 953 +59

0488 Trosa 11 433 -6 

0428 Vingåker 8 881 -31

 

 

Blöta tomter i Sundtorpsområdet!

Gräddhyllor i strandkanten är lösningen

upprepar Pastorn till förbannelse!

 

Klimathot ger högre försäkringspremier

Försäkringsbolagen ligger i startgroparna för att höja premierna för fastigheter som ligger kust- eller sjönära.

                

Bolagen vill kunna stämma kommunerna

Försäkringsbolagen vill kunna dra kommunerna inför domstol för gamla och dåliga avlopp.
Miljö- och sårbarhetsutredningen som förre landshövdingen Bengt Holgersson gjorde åt regeringen har kommit i skuggan av miljökonferensen i Köpenhamn, som bara handlar om att sänka utsläppen, Han menar att utredningen blev ett genombrott för klimattänkandet i Sverige, men att miljöminister Andreas Carlgren låtit de flesta förslag bli liggande. Bengt Holgersson föreslog att kommunernas skyldighet att ta ansvar för översvämningar, ras och skred skulle utvidgas från tio till 20 år. Det skulle tvinga myndigheterna att planera klimatvänligt. 
Vill ni dra kommunerna inför domstol?
Villaägarna skulle behöva den möjligheten.

 

mån 14 dec 2009

 

Psykopatiska politiker, dom finns!

Får politiker visa hur mycket väljarförakt som helst? 

 

 

Psykopaternas förekomst inom politiken känner vi till mindre om, men förvisso borde politik locka dem också. Finns det egentligen någon anledning att tro att de skulle vara färre inom politiken än bland cheferna inom näringslivet? Politik innebär ju möjlighet till både makt och pengar, och chansen att stärka sitt eget ego. Att många psykopater blir brottslingar har samma orsak. Där har de makt över andra människor, kan tjäna stora pengar snabbt och att ljuga och manipulera andra människor hör till ”yrket”. Psykopatiska brottslingar må vara farliga, men frågan är om inte de som förblir "hederliga" och når höga positioner i samhället är farligare. Ingen väntar sig ju att VD:n, personalchefen, generaldirektören eller kommunalrådet ska vara psykopat.

 

Katrineholmarns syn på psykopati

 

 

Det skulle kunna vara Medborgarn!

Nu råkar det vara en annan medborgare, Katrineholmarn som skriver.....

 

Fulkolossen - en studie i väljarförakt

 

Som du kommer att märka är jag inte alls snäll mot ett antal namngivna politiker här nedan. Det rör sig om politiker som har struntat i sakskäl, trotsat folkopinionen och till ett högt pris tänker driva igenom ett prestigeprojekt. Om de hade lyssnat till sakskäl och/eller folkopinion, hade den här sidan aldrig kommit till.

Tycker du att jag är elak, tänk då på att de namngivna politikerna har varit, och tänker vara, elaka mot en hel stads befolkning.

Jag har faktiskt försökt debattera sakskäl, stadsmiljö och skönhetsaspekter, via E-post, med några av de politiker som drev igenom projekt Fulkolossen. Det var omöjligt. För de som alls svarade, fann jag att det inte går debattera med dem. De ägnade sig mest åt att på olika sätt upprepa mantrat: Jag ändrar mig aldrig, jag ändrar mig aldrig. Det var ungefär som att debattera med kreationister. Om du inte vet det, så hävdar kreationister att bibeln är bokstavligt sann och att modern naturvetenskap, speciellt utvecklingsläran, är fel. De flesta politiker svarade inte ens. Av dem jag skrev till, svarade två tredjedelar aldrig. Så viktigt tyckte de att det är med väljarkontakter.

 

 

 

Katrineholmarns syn på maktmissbruk  

 

"Fulkolossen" skulle kunna vara Lästen, PW-skolan, Skjortan eller Dårhuset!

En kommunistisk skapelse! 

 

 

 

 

Arkitektur kan ju alltid diskuteras och det är i stället det odemokratiska maktmissbruket som är jämförbart. 

 

 

Politiker är nu ett speciellt släkte. Projekt blir snabbt prestige för dem och måste drivas igenom till varje pris. Särskilt när kommunalråd vill bygga monument över sig själva. Det är klart att då duger inga sakargument eller invändningar om husets placering eller värdet av det naturområde  som måste förstöras för att bygga monumentet. Det gäller bara att lura i tillräckligt många andra politiker att projektet Dårhuset vid ett rekreations- och idrottsområde är bra för Flen.

 

 

 

sön 13 dec 2009

 

Den är rasande rolig att läsa!

Din blogg, bondeförbundare Lotta Jonsson[lotta+sep+09.

 

"Något som slår mig är hur vill försäkringskassan tolka de lagar somkommer från regeringen."

 

Ett par som har koll på läget är herrarna här nedan!

 

Johan Ehrenberg, Vingåkersbon behöver väl ingen presentation, han med vindsnurrerna.

 

Sten Ljunggren : Institutionens personal

 

Ta lärdom av herrarnas visdom, det du saknar fru Jonsson!

 

Johan Ehrenberg och Sten Ljunggren: Myt att sjukskrivna kostar

 

 

Sjukförsäkringssystemet har gått 70 miljarder plus på sex år. Trots det tror många att de sänkta ersättningarna beror på att staten måste spara.

 

Genom den borgerliga alliansregeringen har dock hela försäkringsidén vänts upp och ner. Det är en del i ett systemskifte.

 

Även om du skriver knackigt så behöver du ju inte vara dum i huvet för det men faen vet.

 

 

Det nya borgerliga synen på sjukförsäkringar innebär att sjuka betraktas som bidragsberoende individer. Det är inte längre den sjuka och hennes läkare som avgör om hon är sjuk eller inte. Nu är det en bidragsgivande myndighet, försäkringskassan, som beslutar.

 

Den borgerliga regeringen har via våra medier lyckats förvandla ett gemensamt försäkringssystem, där våra inbetalningar vida överskridit utbetalningarna, till ett bidragssystem för mindre lyckligt lottade.

 

Så kom ihåg detta Lotta Jonsson! Nästa gång du får ont i ryggen så blir du inte sjuk. Du blir bidragsberoende!

 

 

 

lör 12 dec 2009

 

Det krävs nog andra vägar, va?

En ringledning är naturligtvis en självklarhet?

fredrik wallin2

hans erik eriksson

 

En del åker förstås Bolmängsgatan men Drottninggatan är väl ändå ett skämt. Hur korkade får man vara herrar planerare? Eller korrumperade om man så vill?cx=1544408&cy=6547844&maptypem,,,,nn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om man ska ta lingonskogen på allvar då?

Hur ska ett par tusen bilar ta sig till dårhuset?

 

 

När hela lingonskogen är utbyggd menar jag! Det får nog bli nya tillfarter. En Salstaled kanske, men då behövs en ny bro över järnvägen och Söderskolan får väl tömmas på barn. En Stenhammarled är också tänkbar men då krävs ju två nya broar och alternativet med färja över Gårdsjön kräver ju också två broar och stanken från Gårdsjön är förresten outhärdlig.

 

 

 

fre 11 dec 2009

 

Är det nån mening egentligen?

Att bygga ut mindre än WSP:s förslag alltså?

 

 

Tänkte väl det! 600 nya bostäder enligt WSP! Villor, gruppbostäder och några flerfamiljshus kanske. Det vill säga 2-3 tusen nya människor som ska ta sig med bil till lingonskogen.

 

Vi tänkte att dom skulle svänga ner från Kungsgatan på Drottninggatan förbi handelscentrum, glasscentrum, bildningscentrum, fritidscentrum, idrottscentrum och gammelcentrum.

 

Vi är övertygade om att alla kan samsas på Drottninggatan säger överingenjören, springschasen som inte har hand ommet Eriksson eller vad det inte så vi sa trädgårdsmästarn Wallin.

Att expandera åt andra hållet då?

En tanke för dom stackars satar som tror på en expansion!

 

 

Faktum är att trädgårdsmästare Wallin har tänkt samma tanke. Det har han personligen meddelat Medborgarn. Två vittnen kan intyga detta påstående som alltså inte bara är en tanke. Så länge som socialfascisterna och korruptionscentrum norr om riksväg 55 bestämmer över medborgarna regerar dumheten.

 

 

 

Fortsättning

 

 

 

.