medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sön 28 febr 2010

 

Att stjäla är en Lisa för själen!

När ens eget dumkopf inte räcker till!

 

Det finns något som heter skattepengar. Sådana finns i överflöd och disponeras av regering, riksdag, landsting och Flens kommun. Skattepengar tar aldrig slut, det skall du inte inbilla dig. Har vi inte taxerat ut skatter sedan Gustav Vasas tid? Är pengarna slut? Inte då. Vi har mer än någonsin.
Förmena inte våra politiker att med hjälp av våra pengar visa hur goda de är, hur de brinner för saken.

 

Moderaterna har väl stoppat Svegfors regioner. Det känns bra. Regionssvamlet var det nya svenska gosplan, byråkratins våta dröm, en ny nivå för uttaxering av skatt och en anpassning till EU:s sönderstyckning av Europa. Enhetliga nationer är det värsta EU vet, dom är farliga.

 

Gosplan, förkortning för ryskans: Gosudarstvennij planovij komitet soveta ministrov (Sovjetiska ministerrådets statliga plankommitté). Gosplan var den sovjetiska regeringens och därmed kommunistpartiets centrala ekonomiska planorgan åren 1921 - 1991. Organet ansvarade bland annat för femårsplanerna

 

 

En härlig suput, Shane MacGowan!

En nyskapare av den irländska traditionella folkmusiken.  Officiell webbplats

 

 

Misty Morning Albert Bridge (ULTRA RARE) - The Pogues

A Rainy Night in Soho VERY RARE VIDEOCLIP - The Pogues

The Pogues - Summer In Siam


 

 

 

 

 

 

Sen återvänder Medborgarn!

Hör ni släktskapet medborgare? Hästjazz som hästjazz! Skit samma! Bara man kan spela!


  Mike McGoldrick & Dezi Donnelly

I Dont Know How she does it -Alison Moorer-Stuart Duncan

Aly Bain-Stuart Duncan-Jerry Douglas-Lily Dale

 

 

 

 

 

lör 27 febr 2010

 

Omsorg om dom utslagna i Flen!

Vinprovning och gratis bullpåsar på "Härberget", bara vi slipper se dom jävlarna, hälsar Zetterqvist! 

7140-239
Många gulliga Hitlar finns det.
Den här Hitlern är jättesnäll och spinner. Har Medborgarn visat honom förut? Denna söta misse har emellertid inget med di borgerligas plattform för utslagna att göra. Unga nybörjare eller mångåriga Flenssuputer.

 

Di borgerliga under ledning av kommunrådet Zetterqvist har låtit en ganska försupen panel utanför Systembolaget uti vår lilla stad, på bänkarna där denna panel alltid samlas, provsmaka systemets viner.

Vilka sorter går bäst till helgens läckra matbord där man kan finna rödmärkt och prisnedsatt falukorv (18 kr för en hel ring), bullpåsar från Konsum, gårdagens franskbröd, den utsökta Hushållsosten från Arla som kostar 49 kr kilot och på vilken man inte kan skilja plastomslaget från själva osten etc...

Svensk Vermouth fick fyra poäng av fem, skall drickas ljummen, direkt ur flaskan, före maten, vilket ger god aptit.

Till falukorven tar man gärna en flarra Fragall, troi points, eftersom Beyaz, huit points, det gyllene pärlande från Turkiet, tyvärr ej produceras längre.

Parador, quatre points, den fruktiga drycken, får heller inte missas på ett helsvenskt midsommarbord.

Den som önskar lite starkare drycker tar sig gärna en klunk ur flaskan med Brännvin Special; till efterrätten Lemon Gin, båda dix points.

Sålunda intervjuade och väl stagad lämnade juryn parkbänken sjungandes på en helt modern snapsvisa, som speglar vår teknologiska tid.

Det är inte riktigt lätt,
att få en sup på internet,
fast ens modem
är kopplat till ett system...

Det bar nu av till fylledagis eller det så kallade "härberget", som drivs av kommunen tillsammans med nån religiös organisation. På detta trivsamma fylledagis samlas varje morgon ett hundratal personer för att planera dagens aktiviteter, socialbidrag och förtidspension skall hämtas, löpare utses till Systemet, det är en hel massa logistik som måste ordnas om 100 man skall vara fulla dygnet runt på vår bekostnad, sådant kostar på och kräver sina utövares skicklighet. Det kräver också en järnfysik. Faktum är att en del av grabbarna sedan 30 år tillbaka, har varit fulla varje dag i 30 år, vilket utgör fullgott bevis på att alkohol är helt ofarligt.

 

Vallöfte om vinprovning på "härbärget"

Flens borgerliga politiker har enats om en

Tillagningskök på alla äldreboenden, härbärge i Flen och hårdare satsning på förebyggande insatser för unga.

 

fre 26 febr 2010

 

Är Lotta Jonsson riktigt klok? 

Hon som skrivit nedanstående sitter i kommunstyrelsen! En kopia av hennes blogg.

 

DEt har varit tuffa planeringsdagar inför starten på budgetarbetet i kommunen.

DEt gäller att inte tappa sugen. Befolkningen minskar, äldre ökar, kvinnor i fertil ålder vill inte bo i Flen och det betyder liten återväxt.

När det gäller befolkning ar vi god hjälp av att många invandrare väljer Flen. Det är ovanligt många som också är analfabeter vilket ger extra utmaningar.

Behoven i skola och i socialtjänst är betydligt större än det finns medel till.

Men jag har fått lite idéer och nu finns mölighet att jobba fram nya förslag.Lotta

Tillexempel anser jag inte att vi behöver 3 stycker högstadieskolor i Flens kommun.
Gång och cykelbanor till hör planeringsarbetet på ett självklart sätt
Vi kan bli bättre på flera områden miljöarbete och företagande är exempel.

Jag tror på det stora arbetet som nyss har börjat med Färdplan Flen som vi som bor och arbetar i denna kommun ska göra det roligare och lättare att bo och leva här.

 

Gud hjälpe oss i Flen!

Har Lotta Jonsson gått i skolan nån gång?

 

 

Det är val i luften det är väldigt tydligt nu. Politiker får något vilt blandat med
lite fruktan i blicken så här dags då valrörelsen är i sin linda.
Aldrig är en politiker mer sårbar och liten som inför en valrörelse.

I Flens kretsen är nomineringslistan tagen, det är ett riktigt dreamteam som finns till min hjälp. Återigen blev jag överst på listan vilket inte alls var självklart, det var många turer. Det slutade med ett långt möte som var överens om listan.
Nummer två är Roger Tiefensee och nummer tre är Inger Sköld och fyra är Tage Persson.Lotta

Kollegerna blir alltmer oroliga och snacket går. Jag tycker mest det är spännande, min inställning är som den alltid varit att politik är ett förtroendeuppdrag som utförs på fritiden.

Debatterna kommer att handla om företagande, miljö och socialt ansvar är mina tips.

 

 

tors 25 febr 2010

 

Katastrof för "mitt i Sörmland".... 

när fyra lokaltidningar blev en.

 

"Folket", en självständigt konkurrerande tidning. Ett storslaget skämt!

 

Landsbygden har hamnat i "medieskugga". Där saknas lokaltidningar med journalistiska kvaliteter.

Det visar forskning. Det finns för lite genuin journalistisk granskning av den kommunala makten. Medierna fullgör inte det uppdrag för demokratin och rollen som tredje statsmakt som riksdagen har gett dem, och som är anledningen till att staten delar ut presstödet.

 

 

Forskning visar också att kommunerna har lärt sig att styra och manipulera informationen. De har väl genomtänkta strategier för hur de ska nå ut med sina budskap till medborgarna. Kommunikation är ett hett område som det satsas pengar på och som har knutits närmare den kommunala makten.

 

Självklart är politikernas skattebetalade chefsdrängar och statsunderstödda mediaskuggor samma andas barn. När sedan skattebetalda antällda politiker är av samma kategori är det fritt fram för chefsdrängarna att med skattemedel brassa på med självberöm och skönmålning så hötorgskonsten och sandlådestrategierna sprutar ur öronen på Rådh och hans medlöpare. Huvudstrategin, att skapa korrupta förlamande nätverk av gynnade medborgare i den inre cirkeln begränsar förtryckta medborgares frihet att utvecklas.

 

Kommer ni ihåg någon grävare? 

Medborgarn minns bara en. Jan Dal och hans försök att utforska chefsdrängarnas manipulerande med Järnvägshotellet.

 

 

En liten serie av artiklar i Folket som ogillades av överhögheten och som följdaktligen stoppades av Wide. Det brände till ett tag och kommundirektören såg sig nödsakad att hoppa av tåget och hoppa på ett nytt. Faen, några svar fick vi inte av Jan Dal eller någon annan dräng heller.

 

 

 

ons 24 febr 2010

 

Ordning på torpet Wistbacka! 

K-kuriren och E-kuriren är samma tidning! Det är bra! Det har vi förstått hela tiden.

 

Flen hamnar på rätt plats under fliken Sörmland! Har inte K-kuriren några flensrepetitörer så ska man ju inte heller låtsas att man har. Nu återstår bara Wistbacka, att du klart och tydligt berättar att artiklar om Flen är skrivet av repetitörerna på E-kurirens lokalredaktion i Flen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är skillnad på kreti och pleti! 

Ni vet pseudoeliten, med rätt att manipulera och allmogen med skyldighet att bocka och buga.

 

 

Häromdagen spottade och fräste Wistbacka över alla gratisinformatörer som inte betalar för sig. Själv stjäl han information om Flen från en ” konkurrerande tidning” utan att berätta var den kommer ifrån. Eller hur var det nu egentligen? Var dom inte konkurrenter?

 

 

tis 23 febr 2010

 

Antignällmaffian har övertaget! 

Ni vet dom där som är nöjda över att ha det bra.

 

Egentligen beror det på att gnällmaffian inte får komma till tals. Dom släpps inte fram av överhögheten! Skönmålarna i ångestcentralen tar i för kung och fosterland. Inte politikerna förstås, dom har stängt igen turbotrutarna. Alla har lärt sig inför valet, av Miljöpartiet. Så länge Wetterstrand kniper käft ökar partiets populäritet. Det är misstagen som avgör! Så då har dom låst in sig i frysboxarna.

 

En infantil chefredaktör! 

Vi har konkurrerande produkter, K-kuriren och E-kuriren, säger Wistbacka.

 

 

Inte bara barnsligt infantil utan en föraktfull, integritetslös, maktdespot utan förstånd att begripa att läsarna förstår. Vem bestämmer dagordningen när lokalsamhället ska redovisas för medborgarna i utdöende papperstidningar? Tror ni att det är tidningarna själva. Så jävla blåögt. Ni såg vad Wistbacka beklagade sig, inga resurser har dom, dom skulle vilja göra så mycket mer och läsare som inte sköter sig och köper hans tidning.

 

Tror ni att det är politikerna, dom partivalda, nedtystade pajaserna, nedtyngda av snö och dåliga tider? Naturligtvis har politikerna inte den intellektuella kapaciteten att på lång sikt manipulera bilden av kommunen som en framtidsbygd.

En specialitet för Flens politiker är att anställa främmande gästarbetare på chefsposter, sannolikt i tron att politikerna själva ska vara mer kunniga i ämnet mitt i Sörmland och på så sätt få en ökad styrkeposition gentemot sina anställda chefsdrängar. En förödande strategi som bara kan sluta på ett sätt.

 

Självklart är politikernas skattebetalade chefsdrängar och statsunderstödda mediaskuggor samma andas barn. När sedan skattebetalda antällda politiker är av samma kategori är det fritt fram för chefsdrängarna att med skattemedel brassa på med självberöm och skönmålning så hötorgskonsten och sandlådestrategierna sprutar ur öronen på Rådh och hans medlöpare. Huvudstrategin, att skapa korrupta förlamande nätverk av gynnade medborgare i den inre cirkeln begränsar förtryckta medborgares frihet att utvecklas.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En efterbliven chefredaktör! 

"Jag har inget med webbtidningen att göra"

 

 

Den senast aktuella nyheten om Flen under fliken Flen. Från 13 febr. Nyheter om Flen som tidigare lå under fliken Flen är flyttade till fliken Sörmland. Wistbacka kunde inte riktigt förklara. Kan ni flenare göra det. Försöker dom att gömma sig, överhögheten i Flens ångestcentral, för kommentarorer och läsare. Nä, alla nyheter är inte bra nyheter, all reklam är inte bra reklam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mån 22 febr 2010

 

Jag får nog lov att öppna arkiven. 

Inte allt kanske men lite pö om pö. 

 

Arkiv

 

Usch för att redigera! Medborgarn skjuter upp och skjuter upp.....

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ett nöjaktigt meningsutbyte. 

Mellan en tjatig medborgare och en småchockad chefredaktör.

 

 

Tack för meningsutbytet!
Med de vänligaste hälsningar
Tonny Svensson
 


Längre än så här kommer vi inte. Jag kan bara beklaga att du misstror oss och våra ambitioner. Att också vi själva gärna skulle vilja göra mer om vi hade resurser (alltså att fler ville vara med och betala vad det kostar) är en annan sak.
Med de vänligaste hälsningar
Krister Wistbacka 
Jag är absolut nöjd med förklaringen! Om jag tycker om din förklaring eller inte, är svårt att säga även för mig. Jag tyckte däremot om Kallas leende häromdagen när hon gick i mål som vinnare.

Att du sedan väljer att misstolka vad jag skrivit hör till det vanliga, när jag får svar från den byråkratiska makteliten till vilken chefredaktörer nog anser sig tillhöra. Jag menade naturligtvis inte, och skrev det inte heller, att flensartiklarna var borttagna från arkivet. Jag skrev och undrade i min
första fråga. "Kk har inte lagt ut något om Flen sen 13 febr. Varför". Avsaknaden av flensartiklar på din webb under en och en halv vecka har inte förekommit förut vad jag vet. Det är sannolikt ingen tillfällighet. Det får jag nog veta så småningom även om du inte vill svara på frågan.

Du skriver: "Det handlar helt enkelt och som sagt om att vi ger ut två olika, delvis konkurrerande produkter." Delvis är ordet, som sagt! Lev då upp till den fria konkurrensens ideal som jag också förordar.

Det "traditionellt professionella journalistiska uppdraget" är fint Wistbacka, det instämmer jag i. Som du vet är det däremot många fritänkare som anser att det inte längre existerar. Och här har jag en åsikt. Det finns absolut inte mitt i Sörmland!
Mvh Tonny Svensson


 

 

 

Ett generellt svar på din fråga är att artiklar från Flensredaktionen behandlas på samma sätt och bedöms på motsvarande grund som artiklar i Katrineholms-Kuriren men något lägre prioriteringsgrad än artiklar som handlar om Katrineholm eller Vingåker. Själv deltar jag inte personligen annat än i undantagsfall i urvalet artikel för artikel.

Du skriver att artiklarna "försvunnit" från kkuriren.se. Det har jag svårt att tro. Har de en gång publicerats så finns de kvar även om gamla artiklar dessvärre kan vara svåra att hitta. Däremot kan det hända att artiklarna aldrig publicerats i kkuriren. Men i så fall har de inte försvunnit.

Som jag tidigare försökte förklara. Artiklarna i kkuriren.se är artiklar för just kkuriren.se. Meningen är det är just dessa artiklar som kan kommenteras.  Artiklar publicerade i Katrineholms-Kuriren, som förhoppningsvis innehåller mer, kan kommenteras på till exempel insändarplats i Katrineholms-Kuriren. Jag inser att du inte tycker om
förklaringen, men så är det.

Det handlar helt enkelt och som sagt om att vi ger ut två olika, delvis konkurrerande produkter.

Visst har herdar och vargar ofta olika verklighetsbilder. Ibland är ingen av bilderna helt sann. Vår uppgift är att efter förmåga beskriva bilden i ett perspektiv som varken är vargens eller herdens.
Vänligen Krister Wistbacka

 

 
Okej Wistbacka!
Jag ber om ursäkt om jag krängt dig, det var inte meningen! (Stavningen är den numera vedertagna Lundgrenvarianten.). Vad jag menade var "du" i meningen herde och "jag" i meningen varg. Jag tror faktiskt att herdar och vargar har olika uppfattning om sanning och lögn. Om beslutet att ta bort Ek:s artikelkopior om Flen från Kk:s E-upplaga kom från dig, von oben eller von unten kan jag inte veta men fakta kvarstår. Artiklarna har försvunnit i Kk vilket är beklagligt eftersom Ek censurerar sina artiklar i sin
webbupplaga vilket du inte gjorde. Hur ska man kunna kommentera en artikel som är nedskuren till en femtedel. Du menar kanske att bara de som har läst papperstidningen får kommentera. Förklara gärna en gång till så jag förstår varför webbläsare inte längre kan läsa om Flen i Kk.

Annars tror jag att mina åsikter är ganska sparsmakade.Jag är i huvudsak sökare och faktaspridare. Jag frågar eller citerar andras åsikter. Det kan kanske hända att jag provocerar med ett påstående understundom när jag får
ett byråkratiskt nonsenssvar. Du kan fråga överhögheten i Flen. Predikare är jag inte och har aldrig varit.
Ännu mer vänligen Tonny Svensson
Tonny Svensson
Ditt påstående om att jag inte tål ärlighet är inget annat än en
förolämpande lögn. Liksom ditt påstående om  "nya förhållningsorder von oben".  Kanske är du "ärlig" i den meningen att det här är din "ärliga" åsikt. Faktamässigt är du oärlig eftersom dina påståenden är osanna.

För övrigt rör även vi oss fritt inom cyberrymden. Men i motsats till ett antal aktörer i rymden tror vi fortfarande att det traditionella professionellt journalistiska uppdraget att försöka skilja mellan sant och osant är viktigt.

Bara en liten undran. Än så länge kan företag som till exempel Google tjäna pengar på att stjäla nyheter som andra betalat för. Frågan är vad Google gör om de lyckas konkurrera ut dem som betalar.
Vänligen Krister WistbackaJag uppskattar att du svarade. Jag är ingen politiker och jag gillar inte att chatta, att käfta utan slut. Det är sannolikt därför jag blev tekniker. Du har ditt sätt att se på mediavärlden. Jag har kanske en annan. Du har din
tidning som krymper i betydelse och jag har den allt större cyberrymden att röra mig fritt inom, så vi får väl se vart det bär hän. Du tål inte ärlighet, jag tål inte förljugenhet. Jag kan inte se någon nyhet om Flen i Kk:s cyberrymd idag heller så du har nog i alla fall fått nya förhållningsorder von oben. Jo, jag har Kurt Lundgren som nån sorts medial
förebild.
Mvh Tonny SvenssonJodå, jag skulle skämmas om du hade rätt. Men jag skäms inte ett dugg. Saken är den att kkuriren.se är en egen produkt, en sajt för kort information om vad som hänt. Dessutom bjuder vi på till exempel
Katrineholms-Kurirens kommentarer.

Kkuriren.se erbjuder möjligheten att kommentera artiklar som är publicerade i kkuriren.se. I Katrineholms-Kuriren har vi dessutom en insändarsida som vi i regel lägger ut även på sajten.

Det finns ett praktiskt sätt att ta del av materilaet i
Katrineholms-Kuriren: köp tidningen. Då är du också med och betalar en del av kostnaden för att göra kkkuriren.se.
Vänligen Krister Wistbacka

 

sön 21 febr 2010

 

Skenheliga flenare gillar nog inte... 

att Medborgarn skrev illa om kommunens trevliga lakejer i fredags.

 

Ni medborgare som också är lite korrupt lagda ska veta att Medborgarn varken är bekant med Skoog eller Lantz utan enbart lärt känna dom genom tidningsartiklar. Det går ju dessvärre inte att undvika. Dom båda är säkert mycket trevliga privat men har liksom ett inte alltför litet fåtal skenheligt korrupta medlöpare blivit offer för kommunens skönmåleri. Ett sorts narcissistiskt självbedrägeri i liten skala.

 

Flens Farliga - Även Om Kriget Är Över (Demo)

Flens Farliga, Fest i Flen

Flens Farliga - Aldrig Sitta Still (Demo)

 

 

 

 

 

 

 

Flens Enfaldiga blir säkert världsberömda om dom tränar lite mer i det tysta med en ny sångare och varför inte med kulturideologen Juvas Tubaorkester, Flens Blanka.

 

 

Åsså dom där i större skala! 

Fittioåriga valpar som till slut tappar fotfästet.  

 

kjpbox_188061d

 

 

"En dag finns vi i alla länder"

H&M:s vd talar ut om framtiden för klädmärket

 

 

Ni må tro att Medborgarn gillar.... 

folkets musik, folkmusik, framfört av amatörer i hysterisk spelmansglädje. Även folkpunk!

 

 

Måste jag välja mellan Glade Glenn och Flens Enfaldiga så....

När självbeundran svämmar över och det pretentiösa bubblar ur öronen på de stadsunderstödda världsunderhållarna i Flen behöver Medborgarn uppsöka närmaste kompost.

 

Jovars, folkpunk kan också vara underhållande!

Steve Earle & The Pogues - Recording of 'Johnny Come Lately'

pogues - dirty old town

The Pogues - If I Should Fall from Grace with God

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Pogues och Steve Earle till på köpet.

Fast Earles musik brukar ju kallas Hillybilly liksom Hank Williams musik. Trams enligt Medborgarn!

 

Steve Earle on The Letterman Show

Steve Earle on Letterman 1988 (Copperhead Road)

Steve Earle David Letterman Colorado Girl June 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steve Earle och hans sjunde fru Allison Moorer.

Saron Shannon, Dónal Lunny, åsså är vi tillbaka i skattkistan Transatlantic sessions. 

 

Sharon Shannon & Steve Earle Galway Girl Live

Steve Earle - City Of Immigrants (Official)

 Allison Moorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsättning

 

.