medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

mån 10 jan 2011

 

E-kuriren i Flen var på krismöte!

Inget fanns att rapportera om i Flen på måndagen! På Webben alltså, säger Tobias Wahlberg från E-tuna.

 

Annars hade jag en mycket intressant artikel i papperstidningen. "I första hand second hand". Jag hoppas kunna vara lika rolig i fortsättningen, tillägger den nye repetitören!

 

 

Energiflödet till moder jord!

Solen har funnits i ungefär fem miljarder år!

 


Solen är kärnan till allt liv på jorden och utan den skulle vi inte  överleva. Ja, i allt som sker omsätts det energi.
På solytan sker det fusion, dvs väteatomer slår sig ihop två och två. Då bildas värmeenergi. Solen strålar ut värmeenergi mot jorden. Denna energi är koncentrerad, ordnad och har hög exergi. Exergi är det vi förbrukar av energin, den användbara energin. Jorden tar upp den energin och här använder vi den. När vi har använt den på bästa sätt strålas den ut från jorden. Den energin som strålas ut från jorden har låg kvalitet och exergi.

 

 

Energiflödet till Flens stadshus!

Energin är okoncentrerad och oordnad med låg kvalitet och exergi!

 

Sannolikt går energiflödet till löner åt en oordnad skara överhet med låg kvalitet!

 

En utsocknes förvaltare som fått kommunen att stanna! Jag kan inte kommunicera med skattebetalarna i Flen. Jag har förresten inte försökt någon gång konkret, säger Berit Robrandt Ahlberg,

 

"Utan engagerade människor stannar berit robrandt ahlbergxkommunen"

"Kommunikation är det svåraste att jobba med. Visst måste man fundera över vad man ska göra för att hålla kvar ett engagemang, även om det inte är någonting vi har pratat om konkret, säger Berit Robrandt Ahlberg, chef för kultur- och fritidsförvaltningen."

 

 

 

 

sön 9 jan 2011

 

 

Finanskrisen går in i fas tre!

Den slutliga striden mellan gott och ont!

 

Att stater i praktiken tog över bankernas risker har kostat i form av astronomiska budgetunderskott och statsskulder. Detta kan man kalla fas två av finanskrisen. Att vi nu nått nästa fas bekräftades strax före jul.

 

 

Finanskrisen, nu blir centralbankerna kasinon

I grunden är det ungefär lika sunt som en pizzeriaägare som själv slukar trettio Calzone per kväll för att hålla omsättningen uppe. 

 

 

 

 

Tillväxt på en planet som inte växer? Kollektiv blindhet!

Det är ta mig fan absurt !

 

 

Kritik mot fenomenet tillväxt framhålls främst av diverse politiskt gröna rörelser. Detta eftersom tillväxt i produktion och konsumtion av varor alltid kommer att kräva mer och mer naturresurser.

 

"Tillväxt är inte synonymt med utveckling när vi redan lever i ett materiellt gott samhälle. Jakten på ekonomisk tillväxt har blivit oekonomisk, irrationell och rent ut sagt fördummande."

 

 

"Hur har politiker, ekonomer och journalister blivit så indoktrinerade av sin egen världsbild att man på fullt allvar menar att vi måste jobba mer för att konsumera allt fler toppar, kalsingar och plastiga leksaker i allt snabbare takt för att få pengar så ungarna kan gå i skolor, sjuka kan få sjukvård och gamla kan få en rimlig vård? Inser man inte det absurda?"

 

Ska man vara miljöpartist måste man gå ur miljöpartiet!

 

Jakten på tillväxt

 

lör 8 jan 2011

 

 

Omfördela solenergin, nästan det enda vi människor kan göra! 

Odla gröna små ärtor med hjälp av fotosyntesen kan vi emellertid göra som tur är!

 

Odla gröna små Volvo-bilar med hjälp av fotosyntesen har vi inte lärt oss än! Kanske om tusen år möjligen.

 

 

 

Nää medborgare, ska vi fortsätta åka på badresor till Thailand eller för den delen pendla mellan Flen och Stockholm så måste vi knapra på den lagrade solenergin, olja och kol och regnskogar och ...... clip_image00114831

 

Den tar förstås några hundra miljoner år att ersätta men den dagen, den sorgen, säger pastor Berglöv, kursen ligger fast! Himmel och pannkaka vad trött jag blir i huvet av solenergi, tillägger Pastorn, jag tror det är bättre när det snurrar i luften!

 

 

 

En skråpuk med peruk hade småmjuk ståkuk som han lade upp på en duk - han var med andra ord vid sina sinnes fulla bruk.

 

En Lundgrensk iakttagelse! 

Låt tankeverksamheten gå på sparlåga för att minska jordens upphettning!

 

 

KALLT SOM ATTAN. Ett forskarteam som gett sig av från Kanada för att mäta isens tjocklek på Nordpolen, som antas smälta på grund av global uppvärmning, har fått undsättas med helikopter och tas hem på grund av kylan. När termometern sjönk under 40 minusgrader slog teamet radiolarm, vi hungrar och fryser ihjäl, hämta oss och det kvickt.

 

 

 

Lite nyfikna är vi allt på vindkraft i Gårdsjön och Orrhammaren! 

Har Pastorn verkligen glömt "Jordtimmen"

 

 

JORDTIMMEN. Lördagen den 28 mars mellan klockan 20.30 och 21.30 2009 släckte miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Detta kallades Earth Our! När sedan alla lysen tändes igen på samma gång kom det att belasta elsystemen så till den milda grad att många vindkraftverk kom att gå baklänges varvid de sög i sig ström istället för att ge ifrån sig den!

 

 

 

 

fre 7 jan 2011

 

 

En tjattrande liberal Gaphals! 

Urtypen av en självgod sladdertacka i karriären!

 

Kvinnan som ska avskaffa korruptionen i EU! Ser hon ut som en sån, korruptionsavskaffare?

 

I Transparency Internationals rankning av de minst korrupta länderna i världen hamnar Sverige på fjärde plats!

 

Då räknas naturligtvis inte Spisplattefabriken/Taljatäkten-ärenden!

 

"Låt EU konfiskera gangsterpengarna"

 

Om EU räknades som ett land hade vi hamnat på plats 30 i Transparency Internationals rankning!

 

 

Censuria Malmström förbiser en sak i sin artikel, och det är att korruption inte bara handlar om värden mätta i monetära termer.

Politiker som skapar, sprider och ger uttryck för falsk och vilseledande information, förvrängda eller fabricerade fakta, överdrifter och underdrifter är därigenom korrupta. Propaganda och demagogi är också korruption.

Att som folkvald göra våld på mänskliga fri- och rättigheter, t.ex. genom införandet av den totalitära övervakningsstaten, är korruption.

 

 

 

 

Tillväxtmyten är vårt största hot!

Jordklotets samlade tillgångar är konstant i evighet, amen! Tills solen slocknar!

 

Solens instrålning som är själva livet på jorden är densamma, dag in och dag ut! Det jävliga är att utstrålningen också är densamma, dag in och dag ut!

 

Solenergi är oförstörbar så länge solen lyser!

Solenergi kan däremot göras oandvändbar för människan. Tillväxt kan aldrig skapas! Vi kan bara omfördela jordens samlade resurser!

 

Tillväxt strider helt mot vår vetenskapliga kunskap

 

"Det är inte särskilt svårt att se skälen till denna kollektiva blindhet. När tillväxten sviktar - och det har den gjort på sistone - grips politikerna av panik. Företag slåss för sin överlevnad. Folk förlorar sina jobb och ibland sina hem. En nedåtgående spiral hotar. Att ifrågasätta tillväxten tycks dömt att vara förbehållet dårar, idealister och revolutionärer.
Likväl måste vi ifrågasätta den. Välstånd för ett fåtal till priset av ekologisk ödeläggelse och ihållande social orättvisa är inte en grundval för ett civiliserat samhälle. Den ekonomiska återhämtningen är viktig. Att försvara folks jobb - och skapa nya - är absolut nödvändigt. Men vi behöver också skyndsamt en förnyad känsla för gemensamt välstånd."

 

 

 

För helvitte lättlurade medborgare!

Ekonomisk eller global tillväxt = omfördelning av jordens samlade naturresurser!

 

Vi kan ju förstås passa på att "låna" lite solenergi innan den försvinner ut i rymden igen!

 

 

Varför inte till en klädsam solbränna eller uppvärmning av våra bostäder eller elektricitet till köksspisen.

 

Det bästa av allt är naturligtvis att ta hjälp av fotosyntesen! Jävla uppfinning den där gudomliga fotosyntesen! Ett litet frö i näringsrik jord och lite rent vatten, så sköter Gud Fader själv om resten. Nja förresten, ogräset .....

 

 

Fotosyntes är den process där levande organismer tar hand om energi från ljus och lagrar den i kemiska bindningar. Fotosyntesen tillverkar energirika syre- och kolhydratmolekyler av koldioxid och vatten. Fotosyntes i växter försiggår i kloroplasterna i bladen på dagen med användning av solljuset.

 

 

 

 

 

tors 6 jan 2011

 

 

Hjärntvättad byråkrati! 

Eländiga små kryp och erbarmliga plattfötter!

 

Reinfeldts klimatpolitik slår mot de svagaste

 

Regeringens klimatpolitik förorsakar den kanske största förmögenhetsomfördelningen någonsin. Trillioner plockas av samhällets svagaste genom skenande räkningar för el  och drivmedel samt urusel kollektivtrafik, pengar som sedan dyker upp som spektakulära vinster inom energiindustri och banker.

 

 

"Skulle det inte vara en bra idé att ta de hundratals miljarder som nu kastas bort på meningslös vindkraft och investera dem i en robust infrastruktur istället? Då lever staten upp till en av sina absolut viktigaste roller"

 

 

Tvärsäkra enögda murmeldjur! 

Ju mer man tror sig veta, desto mindre vet man!

 

Ett litet steg för människan, ett stort steg för mänskligheten". Va faen mena han, Armstrong!

 

 

Borgs retorik om återhämtning stämmer inte

 

Alla data tyder på att det saknas en balans; en nyanserad bild av hur verkligheten ser ut. Nu är det dags att nyansera bilden av den svenska ekonomins utveckling så att rätt åtgärder kan vidtas och otrevliga överraskningar kan undvikas.

 

 

 

Medborgarns sönderspelade LPn! 

Från 1972 till 1976! Var det bara Medborgarn som spelade sönder ett sextiotal låtar?

Dåligt på Tuben!

 

Thumbnail

 

 

 

 

 

Gallagher and Lyle - stay young

 

 

Thumbnail

 

 

Remember Then - Gallagher & Lyle

 

 

Thumbnail

 

 

Gallagher and Lyle - We

 

 

 

Thumbnail

 

 

Willie - Gallagher & Lyle

 

 

 

 

 

 

 

ons 5 jan 2011

 

 

Desperationens tidevarv! 

Ska vi satsa på nåt måste vi samtididigt förstöra nåt annat!

 

Vansinnig satsning på vindkraft

Det är motbjudande och vindkraften förstör naturen i dess omgivning och blir ett hot mot människor och djur. Lägga dem i havet där ingen drabbas blev för dyrt, tyckte kyrkstämman, för di tyckte det blev liksom lite för dyrt!

 

 

 

 

 

En utstuderad glappkäft! 

Vi ska bli bäst på att desinformera, säger en hycklande kommunchef!

 

"Vi ska vara extremt öppna mot medborgarna"

Informatörer är ett modeyrke

 

"Nu behövs fler som förstår att vi är på väg in i en ny tid!"

 

En ny världsordning!

 

 

 

 

En hemlig utomjording med ambitioner att passivisera E-tunas medborgare!

 

När politiker och andra makthavare talar om en "ny världsordning" kan det enklast tolkas som att de talar om en faktiskt förändring i världen som har ägt rum, exempelvis kalla kriget slut, eller om hotet eller behovet av en större förändring i världen. Termen dyker då och då upp i den politiska retoriken. Konspirationsteoretiker tolkar dock inte användandet av begreppet som en beskrivning eller förhoppning kring något uppenbart och synligt i världspolitiken. Utan ser snarare NWO som ett hemligt politiskt projekt att ta över världen.

 

 

 

 

 

tis 4 jan 2011

 

 

Redaktörn som läser Medborgarn! 

Nä faen! En ren tillfällighet förstås att Timbro intar försvarsposition i Ek.

 

PeO Wärsting har i Timbros anda köpt många julklappar för välståndets skull!

 

Julkonsumtion ger välståndpeo wärring

Har svenskarna köpt för mycket julklappar i år igen? Det är i alla fall intrycket man fått i jul av artiklar om julångest, julkonsumtion och julhets. Men i själva verket har våra julinköp varit konstanta och till och med gått ner lite under de senaste 20 åren.

 

 

Lydiah Wålsten,
projektledare miljö, tillväxt och konsumtion, Timbro

 

 

 

En efterbliven diktator i Flen! 

Urusla idéer blir genomförda därför att partierna, och de ledande politikerna, vill så och det saknar betydelse vad folket tycker!stefan zunko

 

I Sverige råder partiernas diktatur

I USA väljs politikerna direkt av sin valkrets och utan större partiinblandning. Det gör att den enskilde politikern...

 

 

 

I begynnelsen var ombudsmän de svagas änglavakter! 

Nu är ombudsmän parasiter som suger livskraft från de svaga!

 

En del gräsrötter tror att de efterblivna ännu är hjälpande änglar!

 

Ge makten till folket, inte politikerna

Om partiernas diktatur och om en vinande partipiska som kväver gräsrötter.

 

 

 

Ett mycket medvetet modeyrke! 

Skribenten har bara förstått en liten del!

 

 

 

Informatörer är ett modeyrke 

Det finns egentligen vid en noggrann och seriös bedömning inte några fördelar med informatörer eller kommunikatörer!

 

 

 

 

mån 3 jan 2011

 

 

En redaktör som gillar Timbro! 

En som tror att allt är till salu och kan bjudas ut på ett marknadstorg! peo wärring

 

"En extrem ideologi som struntar i humanism, klassisk bildning och de civilisationens historiska värden, som grundar vårt lands historia!"

 

 

"Tankesmedjan Timbro som regelmässigt går till storms mot samhällets ”bidragspolitik” och subventioner av skilda slag men som själv är helt beroende av näringslivets pengar. Det är ett lätt konstaterat faktum att Timbros utrerade nyliberalism, under decennier hindrade ett borgerligt maktövertagande. Socialdemokraterna kunde nämligen med framgång skrämma väljarna med denna, de starkas och krämarfilosofernas, extrema ideologi och vilka följder den skulle få omsatt i praktisk politik."

 

Timbro gräver Alliansens grav

 

 

Maktspråk för vindkraft! 

Lokala tillfälliga opinioner ska inte få avgöra vindkraftsutbyggnadens framtid!

 

Vindkraft till varje pris! Tror inte det va! 

  
 

”Skandal att myndigheterna struntar i människors oro”

Lokala opinioner som strider för sitt närlandskap möts av total nonchalans från statliga myndigheter.

 

 

Svea lever över sina tillgångar! 

retagens skulder i Sverige är 25 procent högre än i USA!

 

EU:s företagsskulder nu dyrare än i USA

För första gången sedan finanskrisen inleddes översteg europeiska företags upplåningskostnad i november kostnaden för amerikanska företag.

 

 

Lånetillväxt sa Bill, mycket skulder sa Bull! Pengar som pengar va!

Ingen vet vem som lånar vad! Nej! Ingen har koll på läget. Allra minst förvaltarn själv!

 

Varnar för lånetillväxt

Nordeas vd Chistian Clausen försvarar hushållens belåning av huset till konsumtion. Men han ser också en risk för att en bobubbla byggs upp

 

 

 

 

sön 2 jan 2011

 

 

Ett år närmare undergången, alla skenheliga och ni andra! 

Som slutstation innan maskarna tar över väljer Medborgarn bort skrytbyggen som dårhuset!

Hellre en hand att trycka!

 

Ni som fattar nada!

Mera personal och mindre glassigt omslagspapper för faen!

Det hänger ihop dummerjönsar! Omslagspapper som Lästen, PW och nu var det dags för ett Dårhus. Mindre  underhåll och färre äkta människor.

 

Långsiktigt smågnetande är inget för en galen överhet. Helvittesförändringar till varje pris!

 

 

 

Förkovran i språkets mysterier!

Närmare bestämt i "Den döende detektiven".

 

Närmast en plikt att läsa Båvenbygdens mest prisade författare, han vid Lockvattnet!

 

 

Medborgarn är ingen deckarfantast men gör undantag för Båvenbygdengrannen. En superbyråkrat, tillika professor borde väl skriva obegripliga saker! Hur är det möjligt för en gubbstrutt som Medborgarn att klämma en tegelsten på fem hundra sidor inom två dygn? Det hakar aldrig upp sig, man behöver inte läsa om, det bara flyter på!

 

Det handlar om trovärdighet!

Att skriva om sånt man har kunskap om, eller erfarenhet av, det skapar trovärdighet!

                         

Himmel och pannkaka när det är tvärt om! När myndighetsinformatörer fabulerar.

 

 

Exempel från Jönköping.

 

"Eftersom det varit en byggnadsboom de senaste 50 åren av olika fastigheter så har underhållet av rören halkat efter."

 

"Större mängder regn till följd av klimatförändringarna  överbelastar systemet."

 

lör 1 jan 2011

 

 

100 år gamla rör ska bytas ut! 

Inte i Flen förstås, där alla långa bollar går till dårhuset. Alla pengar alltså, till skrytbygget! 

 

Kommunen gör nu den största inventeringen någonsin av vattenledningssystemet i staden.

 

 

"I marken ligger 200 mil rör och de äldsta rören  är från 1880-talet. Eftersom det varit en byggnadsboom de senaste 50 åren av olika fastigheter så har underhållet av rören halkat efter. Nu ser man problemen med utslitna ledningar, rostande aducerade järnrör, trädrötter som tränger in i rören m.m.  Varje år inträffar runt 130 vattenläckor i kommunen och för att förhindra att det blir ännu värre måste nu vattenledningssystemet systematiskt bytas ut. Man hoppas komma igång i slutet av nästa år och ännu vet man inte vad projektet kommer kosta, men det handlar om stora summor pengar." Säger kommunen någon annan stans!

 

 

Det gäller inte Flen som sagt!

 

 

Olyckan, det sprutar vatten i Flen! 

Hjälp! Marken börjar röra PÅ sig!

 

En informatör som inte drar sig för att förfalska bilden av ett VA-nät som är på upphällningen!

 2799920049

 

Helen Sylvefjord vet naturligtvis att det inte är någon olycka när det sprutar vatten på Flen.

Hon vet också att någon jordbävning inte har ägt rum i Flen, som kunnat registreras på richterskalan. Underhållet är eftersatt, säger INTE Sylvefjord, för det får hon inte för Bo Aläng och Lotta Edström som är de verkliga skurkarna! För sin egen och medborgarnas skull borde nog Sylvefjord återgå till hotellnäringen eller plugga till VA-ingenjör!

 

 

Ingen vet vad det kostar! Så sant!

VA-systemet måste systematiskt bytas ut.

 

 

Den senaste tekniken som används, även av Flen, som Sylvefjord säkert hört talas om, åtminstone ryktesvägen, är nedanstående metod.

 

Renovering av rör- Relining

 

 

Som ni förstår saknar gamla igenrostade järnrör den där lenheten hos en barnrumpa, så innan man kan relina måste nog de gamla rören rensas, slipas invändigt, mekaniskt.

 

Mekanisk rörrensning

 

 

Fortsättning

 

 

 

 

.