medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lör 10 juli 2010

 

 

 

Ett steg i rätt riktning!

Förutsatt att den nya ekonomiansvarige är bosatt i Flen och betalar skatt i Flen.

 

Har ni börjat att förstå vad Medborgarn menar? Nä, tänkte väl det! Mitt i Sörmland behöver en borgarklass! Den ska inte hämtas utsocknes ifrån. Befordra och uppdatera flens befolkning när de utsocknes parasiterna slutar. Det handlar inte om duktig personal bäste fascistprost!

 

 fascism3

 

  

 

 

Berggren på den fascistiska mediakoncernen tror att det är dålig nyheter och spikar igen kommentarsboxen. Nåja, Berggren är ju bara säsongsarbetare och håller förstås inte själv i hammaren. Det gör de riktiga fascisterna bland överhögheten och dom är många!

 

Se upp för fria människor, Berggren!

 

 

 

 

fre 9 juli 2010

 

 

 

 

Ett delvis oskrivet blad som naturligtvis inte bor i kommunen!

Använder Flen som en virtuell lekplats! Visst ska människor av rang särbehandlas! Därför behövs inte strandskyddet, säger Wallin.

fredrik wallin2

  

Nåja, när Gortcheva tröttnat på Medborgarns envetna granskning återvände hon till Uppsala kommun och det öppnade vägen för arbetskompisen på Uppsala-kontoret Fredrik Wallin bördig från Nyköping. En landskapsarkitekt med samma föraktfulla inställning mot Länsstyrelsen som sin företrädare och en perfekt efterträdare till Gortcheva och den nya fascistiska politiska ledningen i Flens kommun. En till synes trevlig ung man som snabbt anpassat sig till den korrupta maktstrukturen i ångestcentralen.

 

 

 

En hoppjerka mellan kommuner!

Bättre fly än illa fäkta! En som tyckte att människor skulle särbehandlas.

 

 

Image0002

Och sen kom Christina Gortcheva från Uppsala kommun och kallades Flens stadsarkitekt fast hon inte var arkitekt utan bara låtsades vara det. En korrumperad supernolla. Hennes valspråk var "Länsstyrelsens beslut skall kringgås!"

Och det gjorde hon påhejad av Lotta Finstorp och Björn Zetterqvist.

 

 

 

Medborgarn hade inget otalt med Widelund på den tiden!

Det var innan Medborgarn förstod tillståndet i Flens kommun! 

 

 

 

00000236190

Ja ni känner väl till Graflunds korrupta båthus vid Hjälmaren och den rådgivande arkitekten som inte tyckte Graflunds behövde följa

bygglovet, Barry Widelund.

En typisk representant för barry widelundFlens korrupta tjänstemannakår. Barry var inhyrd "stadsarkitekt" i Flen när det begav sig.

 

 

Och så ville han rita Göran Perssons Torp när han fortfarande var "stadsarkitekt" i Flen. Så det kan bli i en korrupt kommun.

 

 

 

 

 

Lästens "skapare"!

Storhetsvansinnet personifierat! 

 

 

jan hehrne

 

Den gamla sortens stadsarkitekt med fluga runt nacken, för att markera sin överlägsna särart som bestämmande ämbetsman. Den sorten som la sig i människors tycke och smak. Storhetsvansinnet har han kvar vilket resulterade i att Skjortanprojektet kapsejsade och dog. Många är de uppdrag han fått av skattebetalarna utan konkurrens från andra i egenskap av gammal stadsarkitekt. Jan Hehrne som med förtjusning bröt mot strandskyddsbestämmelserna. Han var i alla fall flenare den korrupte stadsarkitekten.

"Korruption är missbruk av makt- eller förtroendeställning för personlig förmån." 

 

 

tors 8 juli 2010

 

 

 

 

Marknadsföra kommuner!

Så in i helvitte korkat, medborgare! 

 

Thomas Segerstedt Jarlsbro funderade i en artikel i E-kuriren 2006-01-20

 

Hur ska en kommun marknadsföra sig?


För inte så många decennier sedan skulle blotta tanke n på att en kommun eller stad skulle marknadsföra sig sända rysningar längs det ansvariga kommunalrådets ryggrad. Idag är det tvärtom. Alla ska marknadsföra sig. De större städerna anlitar pr-byråer och reklambyråer för att ökaeffektiviteten. De mindre kommunerna försöker klara allt själv för att spara pengar. Men svårigheterna är nästan oöverstigliga. Kommunerna är på det stora hela chanslösa.
De mindre kommuner som trots allt har haft framgång har inte uppnått denna på grund av marknadsföring, utan därför att de haft en unik konkurrensfaktor, exempelvis ett eller flera framgångsrika företag, eller ett sagolikt sjöläge.

Om man tar bort de 25 största kommunerna återstår 265 landsortskommuner som konkurrerar på samma marknad, med i stort sett samma argument. Alla kommuner vill öka sin befolkning, eller åtminstone stoppa minskningen. Följande argument i urval har använts till leda; badhus, ishall, ridhus, vacker natur, bra och billiga bostäder, förskola, skola, äldreomsorg, kommunikationer, jobb. Alla tjusiga på sitt sätt, men helt oanvändbara och redan använda av alla de andra 264 mindre kommunerna.


Vad ska kommunerna då göra? Traditionella reklamkampanjer kommer att misslyckas. Inte heller ska kommunerna gå på storstadstidningarnas erbjudanden om att få en bilaga eller helsidesannons till rabatterat pris. Jag har sett dem på nära håll, 250000 kronor i sjön. Efter två veckor är aktiviteten totalt bortglömd. Bara hålet i kassan består. Att skaffa sig en "ambassad" i Stockholm, stå på Centralstationen och dela ut flygblad eller erbjuda gratis gruppresor för stockholmare verkar mer desperat och avtändande än lockande på attraktiva
befolkningsgrupper. Töntfaktorn är för hög.

 

För att nå framgång måste kommunen, tillsammans med ortens näringsliv och föreningsliv, anordna aktiviteter som lockar människor att besöka kommunen - helt frivilligt
och villiga att betala för sig. Poängen är att människorna utan synlig påverkan ska upptäcka att det "är här jag vill bo". 

 

 

Men för faen Berggren!

Den inhyrda barnreportern! En slöfock som desinformerar! Varför inte skriva som det är?

 

Varför lägga till och dra ifrån bara för att din arbetsgivare säger det.

 

 

Täkt

 

Täkttillstånd behövs så fort du tänker ta jordmaterial från en fastighet och använda på någon annan fastighet, eller om du ska sälja eller ge bort täktmassor.

Du behöver dock inte tillstånd när du till exempel ska bygga ett hus och på grund av det måste gräva bort massor, om du flyttar bort massorna direkt i samband med att du bygger.

Tillstånd söker du hos länsstyrelsen.
När du har fått tillstånd är det Plan- och miljönämnden som har tillsynen över din verksamhet.
Om du tänker göra större ingrepp och flytta massor inom den egna fastigheten så att du ändrar naturmiljön, ska du ta kontakt med Plan- och miljökontoret för samråd.

För mer information kontakta miljö- och hälsoskyddsinspektörerna.

 

 

 

 

ons 7 juli 2010

 

 

 

 

Information som är olämplig på nätet för allmänheten att kommentera!


Fascisterna på E-kuriren och Folket censurerar för fulla muggar! 

 

Anders Granlund, en som inte heller bor i Flen men som gärna låter sig särbehandlas av Flens kommun.

 

Byggledare  För en månad sedan kunde Anders Granlund starta arbetet med att utvidga för sitt företag Granlunds grävmaskiner AB på Talja norra industriområde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byggledare För en månad sedan kunde Anders Granlund starta arbetet med att utvidga för sitt företag Granlunds grävmaskiner AB på Talja norra industriområde. Ett av de sista områdena för tung industri i Flen.

 

Snart växer industrin i Flen ur kostymen

 

För en månad sedan inledde Granlunds grävmaskiner AB arbetet med att spränga berg på sin nyköpta mark på Talja norra industriområde. Ett av de sista områdena där Flens tunga industri kan växa.

Det är fullt i alla lokaler när det gäller stora maskiner, vi måste lösa det på något sätt, säger stadsarkitekt Fredrik Wallin på Flens kommun

 

 

tis 6 juli 2010

 

 

 

 

Starta företag är en pseudohändelse!


Driva företaget utan kommunal särbehandling är något helt annat!

 

Antalet konkurser ökar i Sörmland

Antalet konkurser minskar i alla län utom två - däribland Sörmland. Under första halvåret har 97 Sörmlandsföretag gått omkull, elva procent fler än samma period i fjol.

 

 

 

 

mån 5 juli 2010

 

 

 

 

 

Tokoptimismen flödar! Försök inte muntra upp en pessimist!


Optimister lyckas bäst! Fel, fel, fel. 

 

Sanna pessimister, som ser en katastrof runt varje hörn, gör ofta ännu bättre ifrån sig. Om de kan omvandla sin oro till handling. Det menar psykologen Julie K Norem i en ny bok, som ger stöd åt människor som mår illa av "tänk positivt"-prat.

 

Om ni inte visste det kära läsare så är det optimisterna som drunknar, kör ihjäl sig, kör ihjäl andra, begår självmord, får fobier, skiljer sig, felspekulerar, får magsår, skrattar på sig, får ångest, blir paranoida, tror på utomjordingar, tror på Gudar, får gråtattacker, kör etanolbil, äter fettsnålt, blir psykopater.........

 

Enligt Julie är så kallad defensiv pessimism, föreställningen att alla ens prestationer kommer att sluta i katastrof, en effektiv strategi som kan hjälpa oroliga människor att nå framgång.

 

Även Julie tänker i kors. Nej för faen, en pessimist har inte föreställningen att allt kommer att sluta i katastrof. Tvärtom! Pessimisten organiserar sitt liv så att han undviker katastrofer. Oro är naturligt hälsobringande, ångest däremot, ett dödligt gift.

 

 

 

 

 

Häpp alla skatteförsörjda!

Sanningar är till för att letas upp!

 

"En golfrunda tar en hel arbetsdag"

Sven Britton, läkare och forskare vid Karolinska institutet i Stockholm samt självutnämnd ordförande för föreningen Läkare mot golf.

 

 

"Golf är tidsödande. Om man ställer in en golfrunda, som nästan tar en hel arbetsdag, och istället ägnar den tiden åt yrket så skulle läkarbristen i Sverige vara avhjälpt."

 

 

"Jag tycker det är märkligt att läkare sysslar med en sådan tidskrävande hobby. Men jag menar inte att läkare gör detta på sin arbetstid, absolut inte," avslutar Britton skämtsamt.

 

 

 

sön 4 juli 2010

 

 

 

 

Meningsutbyte i E-kuriren!

Vi har fått order från överheten i Flen att få allmogen att verka korkad.

 

 

Meningsutbytet nedan är exempel på kommentarer som vi gärna släpper igenom censuren, säger Bröms.

 

När någon vill klarlägga och förklara ett fel eller en otydlighet brukar jag skylla det censurerade på att vi inte kan kontrollera om rättelsen är korrekt eller inte. Det är bara medieskuggorna som får repetera felaktigheter, tillägger Jörgen Bröms.

 

 

 

Skrivet 2 jul 2010 23:05 BEAS 

Det är visst inte bara torrt i markerna utan utan det är visst nyhetstorka med eller.......???????

 

Skrivet 3 jul 2010 12:39 Murvel 

Hur hade BEAS tänkt få ut beskedet om eldningsförbudet snabbt till invånarns om inte tidningarna också hjälpte till?

 

 

En pendang till E-kurirens korrupta mörkläggningar!

Alltså en annan som vet vad öppenhet och transparens betyder.

 

 

Stephen Frys visdomar

 

 

lör 3 juli 2010

 

 

Vilka är de korrupta tjänste-lakejerna inom informationsteknik!

Naturligtvis de datansvariga på myndigheter och hos tidningarnas mediaskuggor. 

 

 

micke311

Teknokrater som skapar förutsättningar för lokal fascism. Människor som förlorat sin mänskliga värdighet.

 

 

Katastrofala verksamheter inom den lokala offentliga sektorn skyddas från kritiska medborgarröster av dessa osynliga makthavare.

 

 

fre 2 juli 2010

 

 

Så här kan fascismen fungera i cyberrymden!

Medborgarn är inte särskilt upprörd, brukar inte bli det nu för tiden.

 

En annan bloggares erfarenheter.

 

En konspirationsblogg i högen!

 

 

Stoppa den nya världsordningen

 

 

 

"Om bloggen och mailkontakt
De manipulerar siffrorna för sidvisningar och sätter en lägre siffra så det ser sämre ut. På samma sätt sätter det ett högre antal visningar på en video på youtube som de vill ha uppmärksammad.
Här är min först blogg som jag lade ut på passagen.se i februari 2009.
http://blogg.passagen.se/carlgrindes
http://blogg.passagen.se/carlgrinde (svenska versionen)
Jag fick dubbelt så många besökare för varje dag, ganska kul att se faktiskt. Sen en dag märkte jag att antalet sidvisningar för dagen var lägre än för någon timme sedan. Då förstod jag att de ljuger med siffrorna för att göra ett sämre intryck och att sänka bloggen. Gå in på sidan själv. Ökade antalet visningar med ett antal efter ditt besök? Det är en fryst siffra. De har kört lite olika varianter. Förut satte de ofta 0 eller 1 besök per dag. Nu sätter de 42 eller 47, 17 eller nåt på förmiddagen. Sedan på eftermiddagen ändras det pang till 369 eller kanske max 417 och sedan är den siffran konstant väldigt länge.
Jag kan inte längre uppdatera min blogg på passsagen, det blir nåt felmeddelande när jag försöker göra det.

På samma sätt tror jag de tyvärr blockerar min email och sorterar ut vilka jag ska få.
Här är passagens logo -en tydlig illuminati/frimurar symbol med element av pyramider och ett öga. Pyramid, tre hörn, tre uddig."

 

tors 1 juli 2010

 

 

Effektivt ineffektiva kommunala tjänstemän!

Förstår ni nu då? Nej, Medborgarn förstår att ni inte förstår!

 

 

Kommunala tjänstemän är rasande effektiva på att få tiden att gå och på att få skattepengarna att ta slut. Parkinsons lagar har inte slutat att gälla.

 

 

 

Få är nöjda med effektiviteten

DS undersökning visar att bilden av kommunalarbetaren som vilar sig mot spaden lever kvar hos svenskarna.

 

 

 

 

 

 

Fortsättning

 

 

.