medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tors 30 juni 2011

 

 

Medborgarns syn på en korrupt världsekonomi!

Som representant för de idoga medelmåttorna, rekommenderar Medborgarn världen en blandekonomi av gammal sossemodell!

 

Nu får kommunisten tycka till igen!

 

Borgerlig krislösning – låt de fattiga betala!


 

"Det finns två sätt att lösa ekonomiska kriser av Greklands typ. Dels kan man skära ner, privatisera och minska statens utgifter. Detta går ut över de fattiga och arbetarklassens. De är de som får betala i det läget. Med sämre levnadsvillkor, sämre sjukvård, mindre pengar, högre arbetslöshet osv. Det var vad som hände i Baltikum, framförallt i Lettland. Det är vad en Rysslandsplundrare och en moderat politiker föreslår att man ska göra i Grekland också. Låta de fattiga betala för vad de rika ställt med, låta de fattiga betala de rikas spekulation, bankernas fiffel och överklassens korruption."


 

"Man kan också göra som Island och Argentina, gå i konkurs, förstatliga banker och företag, vägra betala de skulder som orsakats av spekulation, fiffel och korruption. Då blir det istället de rika som får betala för det som de ställt till med, de rika som blir drabbade medan de fattiga klarar sig bättre. Mindre arbetslöshet, färre problem och bättre livsvillkor för de fattiga är resultatet.

Så nej, grekerna är inte tvungna att göra som deras rika, deras regering, EU och IMF vill. Det gjorde inte argentinarna och det gjorde inte islänningarna."

 

 

 

 

Ful- och feodalhögern ska väl också få tycka till!

Borgerlig krislösning, som sagt va, låt de fattiga betala! 

 

 

”Baltikum visar vägen i skuldkrisens Europa”

Grekland och övriga skuldkrisländer har mycket att lära av hur de baltiska staterna hanterade finanskrisen.

 

 

En "intern devalvering" genom att sänka löner och offentliga utgifter med 10-20% går bra i de baltiska staterna där "alla" delar bördan!

 

I länder som Grekland med en...  

 

Vederhäftig akademisk litteratur bekräftar att en kris ofta erbjuder tillfällen till djupgående förändringar. De baltiska staterna har levt upp till denna visdom. Alla tre utförde en statsfinansiell justering på närmare 10 procent av BNP bara under 2009. De lyckades eftersom de koncentrerade de statsfinansiella anpassningarna till första året i kampen mot krisen. Senare omgångar med svångremspolitik har varit mer begränsade men politiskt mer besvärliga.

 

Logiken är enkel. Under en tid av kris förstår folk att regeringen inte kan göra lika mycket som tidigare, men har svårare att acceptera att betala mer skatt för färre offentliga tjänster eller varför staten inte skulle dra åt sin svångrem lika mycket. Den baltiska erfarenheten med nedskärningar av de offentliga utgifterna, som står för mer än tre fjärdedelar av den statsfinansiella justeringen, visar att dessa i politiskt hänseende är att föredra framför skattehöjningar.

 

ons 29 juni 2011

 

Kaj Johansson blir inte ett mindre svin för att han sitter i rullstol!

En feg stackare som svek de föreningar och medborgare, som ville in i Skjortan

 

 

Ritn 0, inledning

Ritn 1, plan 1, 3d

Ritn 2, plan 2, 3d

Ritn 3, plan 3, 3d

 

 

 

 

 

 

Sammanfattning av Skjortan men bara lite!

 

 

Synpunkter från Kaj Johanssons kommunistiska horisont!

Medborgarn undrar om man inte kan instämma utan att vara kommunist! 

 

Antonov lånar ut mer pengar till Saab!
 

"Saab Automobile ska få låna 25 miljoner euro från Gemini Investment Fund på Bahamas. Fonden är enligt uppgifter i bland annat Svenska Dagbladet kontrollerad av den ryske affärsmannen Vladimir Antonov. Han har redan tidigare lånat ut pengar till Victor Muller och investerat i Saabs ägare Swedish Automobile (tidigare Spyker), bland annat via just Gemini.

Eftersom Saab knappast är en lönsam investering i sig så måste nånting annat än vinster från biltillverkning ligga bakom Vladimir Antonovs intresse för Saab. Förmodligen handlar det om två saker, dels om att tillsammans med Victor Muller lura till sig så mycket pengar som möjligt från seriösa långivare och investerare, dels så handlar det eventuellt också om att tvätta svarta pengar vita. För det är som jag ser det ingen tvekan om att Vladimir Antonovs far Alexander Antonov har kopplingar till organiserad brottslighet. Vladimir Antonov behöver inte ha det, men det kan finans stora mängder svarta pengar som ligger nånstans och skvalpar sen fadern kontrollerade familjens företag och som man vill kunna använda.

De pengar som Saab nu fått in på olika sätt innebär dock ingen som helst räddning av Saab på sikt. Företaget kan inte starta biltillverkning med så lite pengar och man kan inte få lönsamhet i produktionen när man tillverkar så lite som man gör (eller inte tillverkar alls som läget är just nu). Ur min synpunkt är Saab dödsdömt som biltillverkare. Muller och Antonov har förmodligen aldrig varit intresserade av biltillverkning, utan för dem handlar det om nånting annat. Fiffel och lurendrejeri för att uttrycka det krasst." 

tis 28 juni 2011

 

 

Psykopatisk ytlighet smittar!

 

För att kunna överleva måste de anställda krympa sin personlighet och spela med i det narcissistiska spelet.

 

Farliga chefer talas det tyst om.

 

Ett känsligt ämne men ändå inte så farligt som det låter. "Farliga" människor finns ju över allt.

 

Kanske är vi två, tre stycken"farliga"människor av hundra säger forskningen i varierande skala förstås. Det är människor som saknar vissa förmågor. Oförmågan att uppfatta och reflektera över sina egna och andras känslor är exempel på en allvarlig störning och ett centralt drag hos dessa människor.

 

En sådan människa saknar också emotionell intelligens. Personligheten kännetecknas av sin brist på skuldkänslor, inlevelseförmåga och samvete. Personer med dessa störningar anses också vara extremt uthålliga och duktiga på att manipulera sin omgivning. Tyvärr anses människor i chefsbefattningar vara överrepresenterade och därmed orsaka större skada.

 

Personer med dessa brister finns naturligtvis i Flens kommun liksom i de flesta organisationer. Eftersom störningen inte är en sjukdom går den inte heller att bota men är avtagande med stigande ålder.

 

mån 27 juni 2011

 

 

Begär kvitto av korvgubben!

Byråkratidioterna silar mygg och sväljer elefanter

 

 

”20 miljarder i skatt försvinner”

SVARTHANDEL

Be om kvitto motverkar fusket.

 

 

Urspårade skattepengar

 

Begär kvitto av Västerås kommun!

Ett konstigt kommunalt fruntimmer som inte vet varken ut eller in! 

 

Säger man bidrag blir det väl någon slags konstig juridisk term, korruption kanske!

 

 

 

"Men kommunalrådet i Västerås, Ulla Persson, ser det varken som att man köpt en badanläggningstjänst eller gett ett omfattande bidrag.

– Nej, jag ser det inte som ett köp, jag vet inte hur man ska benämna det. Säger man bidrag blir det väl någon slags konstig juridisk term."

 

 

 

Peab indraget i nya fulaffärer

Nya mutmisstankar. I Västerås stoppar kommunen in flera 100 miljoner kronor i ett Peab-projekt, utan att andra aktörer fått vara med och konkurrera. I Sigtuna kritiseras kommunledningen för att favorisera byggbolaget.

 

 

 

Erik Paulsson blir mutåtalad

 

 

En Kokpunkt som vilat några år!

En Kokpunkt som blir intressant att följa, om inte innifrån, så åtminstone utifrån och Peabs kamp för sin överlevnad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokpunkten i Västerås, sveriges största och mest avancerade 3D-projekt som modelleras av Sweco och deras konstruktionskontor Bloco i Stockholm.

 

Vi har fått vara med på ett pyttelitet hörn tack vare en  samarbetspartner i Västerås som fungerat som rådgivande konsult åt PEAB.

 

Alla småhus på området har inte kunnat integreras i 3D-modellen av tidsskäl och datorkapacitet och det är då vi kommit in i projektet genom att kompletteringsrita i 2D

 

 

sön 26 juni 2011

 

 

En förvirrad medelklass!

 

”Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär”, sade Fredrik Reinfeldt 2007!

 

 

Lokala sossepampar som röstade på Reinfeldt i riksdagsvalet!Pamplönerna ska ju inte gå till skatt, tycker pamparna! Hans ögon är dessutom så himla gulliga, tillägger de två skattemutade höginkomsttagarna!

 

 

Hellre nyval än fursteslickande

Politisk makt utan motstånd föder arrogans!

 

Det föder okänslighet och ovilja att ­lyssna. Och det föder så småningom storhetsvansinne hos makthavarna, och ett ­klimat av lismande inställsamhet från omgivningen. Det är farligt, i längden.

 

 

 

"Politik kräver konflikt. Politik är konflikt, allt annat är en lögn. Den som äger företaget vill ta ut högre vinst, medan den som jobbar vill ha bättre lön och arbetsvillkor. Den utförsäkrade önskar sig ­något annat än direktören. Energi­bolagens vilja till kortsiktiga vinster står mot kommande generationers rättmätiga krav på en hållbar miljö. Om kvinnor ska få rättvisa löner måste männen stå tillbaka.

Fredrik Reinfeldts politiska projekt har varit att förneka konflikten. Att låtsas som om han står på undersköterskans sida, ­inte bara villaägarens

i ­Täby. Att hävda att det finns en rättvis och rationell jämviktspunkt som alla kan enas om. Att Anders Borg är den jämviktspunkten i mänsklig gestalt.

Inget kunde vara mer fel."

 

"Fredrik Reinfeldt är ingen president som ­företräder oss alla. Han är partiledare för ett framgångsrikt parti med en mycket specifik agenda, som går ut på att öka inkomstskillnaderna mellan olika grupper. I det projektet har han varit lyckosam. Klyftorna ökar. 2008 ökade antalet barn som lever i fattigdom för första gången på tio år. Häromdagen kom statistik som visar att andelen arbetare som inte har råd att ta semester ökar kraftigt, inte sedan 90-talskrisen har klasskillnaderna varit så stora. Ingenjören åker på allt dyrare utlandsresor, bygger större sommarhus. Allt fler vårdbiträden får vackert stanna hemma. Som Lillemor, ensamstående med tre barn, som blev intervjuad i ­Aftonbladet i veckan."

 

 

Det är bra att konflikten äntligen gjort comeback i svensk politik.

 

 

lör 25 juni 2011

 

 

Den löjliga medelklassen! 

Ett hyperliberalt folk där medborgarnas plikt är att välja både könsidentitet och elleverantör!

 

 

Erik Johan Olof Svedjedal, född 1956, är en svensk författare och professor i litteraturvetenskap, särskilt litteratursociologi vid Uppsala universitet som skrivit den galanta artikeln om Berglins!

 

 

Berglins är spårhundar snarare än kamphundar. De strövar längs de svenska gångvägar som en gång användes av frisksportare, men nu bär spår av Freddes Segway. De tittar in över de staket bakom vilka kaos är granne med Anders Borg, de går genom de stadskärnor där Konsum tronar på minnen från fornstora dar, det land som efter militärtjänstens avskaffande väl får försvaras av en folkhemsbrigad av män med spikpistoler, lövblåsare och åkgräsklippare. ”Ja, vilken fiendearmé som helst skulle antagligen dö av medömkan”.

 

Räcker lång näsa åt alla

 

Lådvinspimplare och stavgångare.

Jan och Maria Berglin skildrar en långnäst medelklass. 

 

 

"Fram växer bilden av ett land där den tommaste människan kanske är den lyckligaste, där den som köper mest vinner, en värld där medlet har förvandlats till målet, där föreställningarna om det goda livet har lämnat bakom sig det som brukade kallas godhet."

 

"Inte minst påminner Bergelins vykort från folkhemmets sena dagar om hur stora klasskillnaderna är inom den grupp som kallas medelklass, och med vilken misstänksamhet de olika skikten inom den kan betrakta varandra. Över häckarna i villaträdgårdarna och korgarna med störtskyltade varor på Ica Maxi pågår i tysthet ett lågintensivt inbördes klasskrig. Hjältarna i Berglinarnas värld är framför allt kämparna i den offentliga sektorn, då främst de som arbetar direkt med medborgarna (sådana som lärare och sjuksköterskor). Mer dubiösa är de med renodlat administrativa yrken, och ännu skummare är haltungade politiker, EU-byråkrater och fallskärmsdirektörer. Någonstans ute i marginalen finns också alla konsulter och omvärldsanalytiker ,”ett till intet förpliktigande yrke med skön attityd”, för att inte tala om golfarna! På andra sidan av skalan finns något mer skrämmande, nämligen hantverkarna, alltid beredda att döda medelklassmannens självförtroende med facktermer från maskinernas och verktygens värld."

 

 

"Det är ett land där kulturskymningen kryper allt närmare. På Åhléns säljs toalettpapper och böcker bredvid varandra. Bredbandsrallarna gör sig breda och signalerna från mobiltelefonerna är så starka att plomberna i tänderna blir ofrivilliga antenner. Ingen köper riktiga böcker, kulturredaktionerna betraktar Ikea-katalogerna som kulturdokument och i skolan är det mesta åt helvete – stringtrosor, ideal från dokusåpor, okunniga lärare och inga utantilläxor. Tur då att det finns tröst i vardagen. Som i tävlingen om vem som kan aptera en bag-in-box på kortaste möjliga tid: ”Och vi har ett nytt Guinnessrekord! Maggan från Gävle fick tiden 3.97. Men så har hon också tre tonårsbumlingar hemma och ett mördande trist jobb på kommunförvaltningen.” Eller som det heter på ett annat ställe: ”Falukorven får vinet att sjunga!”

 

 

"Sverige har gott om komiker, men det är längre mellan humoristerna och ännu längre mellan dem som faktiskt har humor. Jan och Maria Berglin är på väg att utvecklas till något som kanske är det sista de vill bli – ett par svenska nationalklenoder. Må de därför inte sluta att pejla samtiden från Gävle. Må de fortsätta att göra våra näsor längre, vårt dagliga liv lättare att skratta åt, få oss att le åt våra skulder såsom vi ock le åt dem oss skyldiga äro. Bland studsmattorna, utegrillarna och mördarsniglarna finns det fortfarande tid att erövra en midsommarafton i deras anda."

 

Skål, tamejfan, Fjukebratt, Bjarnekling, Fjätterblad, Flakmyr, Jösserhielm, Frisfjärd, Odelkrapp, Vringhed, Fläring, Mynnervik, Bjällermalm, Fjärdmalm......

 

 

fre 24 juni 2011

 

 

Snapsvisans dag, så är det!

Är vi det enda landet i världen med en sådan hög och ädel kultur omgivande drickandet? Det visar att vi står över alla andra rent kulturellt. 

 Vi hade inget brännvin Vi hade ingen råg
Det enda som vi hade var en yxa och en såg
Och en sjujävla tall och vid dess fall
Vi krama ur den saften och drack den lagom kall

Det är inte riktigt lätt få en sup på internet
fast mitt modem är kopplat till ett system

Du ska få mitt gamla snapsglas när jag dör
Du ska fåt mitt....
För när jag reser mig ur askan
Dricker jag direkt ur flaskan
Du ska få mitt gamla snapsglas när jag dör

 

 

IKEA:s kultförklarade "reklamfilm"


 

tors 23 juni 2011

 

 

Samla på trovärdig information från vänster till höger! 

Sila rubbet genom samma tratt och ut kommer Medborgarns värderingar i rubrikerna! 

 

 

Jorden runt i krisens tecken

Grekland är bara toppen på isberget.

 

"I det längre perspektivet är det naturligtvis den amerikanska statsskulden på runt 14 300 miljarder dollar som spökar.

Skuldkrisen i Europa, en inbromsning i USA och ett Kina som växlar ned är var och en utmanande faktorer. Men i samverkan blir sannolikt effekten att världsekonomin får sig en ordentlig knäck. Sverige är tyvärr ingen isolerad ö i världsekonomin."

 

 

 

Gammelmedia apar efter, utmärkt! 

Utan EU:s jordbruksstöd skulle Europas åkrar ligga öde, boskapen nödslaktas och skogen ta över vinodlingarna. Och maten skulle bli mycket dyrare, hotar de besuttna gvevavna!

 

Sveriges jordbruk behöver inte bidrag

Sveriges jordbruk behöver inte bidrag. Det lustiga är att man i kampen för att behålla bidragen visar att ganska mycket kan ...

 

Uff! Vem ska satiren riktas mot!

Medborgarn tror det blir för trångt i skogen!

 

Vi fövedvav EU-jägavnas pengav, säger de besuttna gvevavna! Svenska allemans-medbovgavna skväpav ju bava nev!

 

”Allemansrätten har gått för långt”

Markägarna maktlösa.

 

Änglamark får inte bli oreglerad mardröm

 

 

ons 22 juni 2011

 

 

Krisen är en möjlighet! Vägra betala som islänningarna!

Betala inte skulder som orsakats av de besuttnas magnifika överkonsumtion!

 

Nåja! Man behöver inte vara så vänstervriden för att hålla med dom på vänsterflanken!

 

Varmt och rättframt från vänsterflanken:

Vem ska betala

 

Krisen för kapitalismen presenterar förstås en möjlighet för vänstern i världen. En möjlighet för de människor som vill ha en annan värld. Det har islänningarna visat, de vägrar betala skulder som orsakats av privat spekulation, fiffel och korruption....


 

 

Ingen behöver tvivla längre!

Korruptionen har äntligen kommit upp till ytan!

 

Huruvida fruntimmer är mindre korrupta kan vi ha delade meningar om, åtminstone i Flen! 

 

Korruption hör ihop med män

Utredningen om politikers och tjänstemäns syn på korruption bör ha ett könsperspektiv ...

 

tis 21 juni 2011

 

 

De besuttnas rätt till frälse!

Skattebefriade eller frälsta från skatt!

 

Frälset gäller också de besuttnas absoluta rätt till sådant på deras marker som annars var regale: jakt-, vatten-, bergs- och skogsregale. Inte heller detta betalar de besuttna skatt eller avrad för.

 

De besuttna i Grekland smyger minsann inte om sin rätt att inte betala skatt!

 

Hurra för Grekland!

Idag må alla domedagsprofeter och soffanalytiker som förgiftat stämningen med tal om Greklands snara fall darra! ...

 

Det smuller i Årdalas skogar!

Det behövs en skola i Sigridslund för den  jagande europeiska överklassen!

 

Lämna tillbaka skolan till Bonden, säger Kurt!  

 

Det svenska folket hafver enkla nöjen, såsom korvgrillning i skogen, och stojar högeligen under stundom.
Det är ett enkelt folk men där finnes en stor hop med jakt-
bart vilt i de millsvida skogarna. Ett par glas medhavt brännvin brukar muntra upp dessa enkla själar. De kan då blifva mycket gifmilda och melankoliska.....

 

 

 

Fortsättning

 

 

.