medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lör 10 mars 2012

 

 

 

Laboratoriechefen är en tokliberal, för er som inte förstår genast!

 

Laboratoriechefen Reinfeldt utvecklade en ny specialitet med tiden! Att fatta beslut med så lite verklighets-underlag som möjligt.

 

 

 

Julia Caesar om Laboratoriechefen!

 

"Han sålde gärna Laboratoriets dödsbringande produkter till oljestinna diktaturer bara det skänkte Laboratoriet och honom själv så mycket klirr i kassan som möjligt. Olja var hårdvaluta, det gick inte att komma ifrån. Det centrala för honom var den oemotståndliga känslan av makt och revansch. Känslan var så laddad med nästan erotisk vällust att han kände håret resa sig i nacken när han blundade och lät sig fångas av den."

 

"Ett allmänt tillstånd av osäkerhet passade hans syften perfekt. Osäkra människor är lättledda människor. Det fanns en tid – det var alls inte länge sedan – då han trodde att det gick att väcka den sovande människan och att det rentav var hans sak att göra det. Men hans år som Laboratoriechef hade vridit hans perspektiv. Numera insåg han att sovhjärnor är betydligt lättare att styra än människor som tänker självständigt. Det passade honom. Han ville inte ha någon opposition. Människorna skulle inte inbilla sig att de fick tycka vad de ville. Deras roll var att genomföra Laboratoriets, det vill säga hans vilja och inget annat. Han hade sett till att ge dem några hundralappar mer i plånboken varje månad. Han skrockade belåtet när han tänkte att det är förunderligt vad pengar kan åstadkomma hos människor som inte tänker längre än till fredagsmyset."

 

"Människornas lätthanterlighet var inte enbart hans förtjänst. I själva verket hade hans företrädare på chefsposten under flera decennier krattat manegen åt honom genom att hjärntvätta människorna och förleda dem in i beroendeframkallande trygghetsnarkomani. Med sitt outtröttliga propagerande av de rätta åsikterna hade de gjort människorna så mentalt handikappade att de nu hyste blind tilltro till Laboratoriets överordnade avsikter och rättigheter. Resultatet av den långvariga hjärntvätten var en enögdhet, underkastelse och vilja till likriktning som var ett drömmaterial att arbeta med. Han var sina företrädare stort tack skyldig, men det kunde han naturligtvis inte visa öppet."

 

"Utåt pläderade han för att Laboratoriet skulle präglas av öppenhet, demokrati och respekt för mänskliga rättigheter. Men inte ens han själv trodde på vad han sa. Sina egentliga mål yppade han inte. Visserligen var människornas förmåga till självständigt tänkande numera nästan utplånad, men man kunde aldrig veta om det dolde sig rebelliska sinnelag och fler hatare i folkdjupet. Alla uttryck för kritisk reflexion och bristande lojalitet skulle elimineras så snart som de kom till Laboratoriets kännedom. Målsättningen underlättades betydligt av att den med hull och hår hade anammats av en enig journalistkår. Informellt fungerade journalisterna också som angivare av medborgare som visade symtom på att tänka själva."

 

 

 

Söndagskrönika: Skapelselaboratoriet

 

 

 

Ekonomisk tillväxt in absurdum!

Mera smulor från de rikas bord men så är vi duktiga att producera med billiga råvaror!

 

Den nya världsordningens tokliberaler! 

 

 

Liberalism, av liber=fri, är en samhällsåskådning och politisk ideologi med individens frihet som grundläggande värde. Betydelsen av ordet varierar med tidsepok och världsdel och det är därför svårt att ge en exakt definition. Liberalism kan dock allmänt sägas vara nära förbundet med individuell frihet, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och demokrati. Ett fritt näringsliv med marknadsekonomi och privat äganderätt inkluderas också i många definitioner.

 

 

Släpp pessimismen - fattigdomen minskar 

Ettusentrehundra miljoner människor som lever på en knapp svensk tia om dagen. Det är den senaste bilden av den yttersta fattigdomen. Världsbanken ställer numera samman statistik även om de mest fattiga och ger en ungefärlig bild av läget. Det här har nu undersökts i 30 års tid, och svaret är numera att den yttersta fattigdomen minskar.

 

 

Det borde ha slagit ut alla andra nyheter

Den extrema fattigdomen i världens låg- och medelinkomstländer har minskat från 52 procent 1981 till 22 procent 2008. Trots att världens befolkning ökade med 2 miljarder människor minskade antalet fattiga med 650 miljoner. Kina står för de största framstegen, men även utan Kina har fattigdomen minskat stort, från 41 till 25 procent. För första gången lever färre än hälften i extrem fattigdom i Afrika.

 

 

fre 9 mars 2012

 

 

 

Dessa förbannade fyrtiotalare!

Tror dom är bäst på allt! Nåt ligger det i det va!

 

Miniatyr


 

 

Townes Van Zandt - If I Needed You - 1993

 

Miniatyr


 

 

Townes Van Zandt - Marie

 

 

Miniatyr


 

 

Townes Van Zandt - Pancho & Lefty

 

 

 

 

Inte en enda svart svan i Helgesta!

Frågan är nu bara vad som blir droppen som får bägaren att rinna över. Oljepriset, EU:s skuld-kris, Kina, Japan, eller någon "svart svan"?

 

 

Risk On

 

Risk Off

 

 

Risk on" innebär att marknaderna skiftar från upplevt säkra (tråkiga, lågavkastande) tillgångar till upplevt osäkra (spekulativa, potentiellt högavkastande) tillgångar!

 

 

 

 

Visst känner man doften av skit!

När tomhylsan släpper väder i tid och otid!

 

Det är något lurt här...

 

 

 

 

Visst känner man doften av skit!

2,2 miljoner för ett välskött hotell!

Som hittat, Rolf Lydahls bolag Sofielund!

 

Sofielund köper Hotell Malmköping

Hotell Malmköping har fått ny ägare. Det är Rolf Lydahls bolag Sofielund. Säljaren, Ryboholm AB köpte fastigheten 2000 och har huvudsakligen använt den för internt bruk som hotell och konferensanläggning.

 

 hotell malmköping2

 

Medborgarn har naturligtvis inte ett jävla dugg med  Hotell Malmköping att göra om det inte vore för Rolf Lydahls korporativistiska

och intima förhållande med kommunen och grann- kvinnan för dagen, Karina Krogh!

 

Faen, Medborgarn menar korporativistisk 

intimitet, inget annat!

 

All verksamhet som är bekostad med skattemedel har medborgarna med att göra, Gud ske lov!

 

 

 

tors 8 mars 2012

 

 

 

Alla gubbsjuka är med på banan!

Bra boende, bra näringslivsklimat och skolor med hög kvalitet. Teaterapor är vi allihopa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Först ville han inte va me, sen ville han va me, han Zetterqvist, oppositionsrådet utan arbetsuppgifter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En annan gubbsjuk teaterapa!

Han som inte gillar stationshus och som tycker att underhålla tågen får dom göra utomhus på sommarn! Han ordföranden i Jernhusen!

 

 

Som representant för landets största bidragstagare kan säkert "avelstjuren" från Sofielund Rolf Lydahl pungslå Flens skattebetalare! Kan Carema kan väl jag, tillägger han tvärs över sjön men det kräver ett intimt korporativistiskt samarbete med kommunens lekmän och biträden!

 

 

 

Sofielund köper Hotell Malmköping

Sedan behandlingshemmet Malmet inte fullföljt köpet av Hotell Malmköping enligt ett preliminärt avtal meddelades på torsdagen att hotellaffären fått en ny vändning. Hotellkomplexet har köpts av Rolf Lydahl, ägare till Sofielunds fastigheter AB.

 

 

Recession i Flen!

Det erkänner vi aldrig säger gubbröran!

 

Sverige i recession

Arbetslösheten stiger och tjänsteproduktionen går på lågvarv, enligt Almega.

 

De tre graferna som visar på dubbeldipp

ECB-chefen Mario Draghis kapitalinjektion må stimulera den finansiella sektorn. Men hushållen är på väg in i en ny dubbeldipp. Det visar tydligt dessa grafer.

 

 

 

Marknadsföra kommuner!

Så in i helvitte korkat, medborgare! 

 

Thomas Segerstedt Jarlsbro funderade i en artikel i E-kuriren 2006-01-20

 

Hur ska en kommun marknadsföra sig?

 

 

Marknadsföring i Flen


För inte så många decennier sedan skulle blotta tanke clip_image0016131n på att en kommun eller stad skulle marknadsföra sig sända rysningar längs det ansvariga kommunalrådets ryggrad. Idag är det tvärtom. Alla ska marknadsföra sig. De större städerna anlitar pr-byråer och reklambyråer för att ökaeffektiviteten. De mindre kommunerna försöker klara allt själv för att spara pengar. Men svårigheterna är nästan oöverstigliga. Kommunerna är på det stora hela chanslösa.


De mindre kommuner som trots allt har haft framgång har inte uppnått denna på grund av marknadsföring, utan därför att de haft en unik konkurrensfaktor, exempelvis ett eller flera framgångsrika företag, eller ett sagolikt sjöläge.

Om man tar bort de 25 största kommunerna återstår 265 landsortskommuner som konkurrerar på samma marknad, med i stort sett samma argument. Alla kommuner vill öka sin befolkning, eller åtminstone stoppa minskningen. Följande argument i urval har använts till leda; badhus, ishall, ridhus, vacker natur, bra och billiga bostäder, förskola, skola, äldreomsorg, kommunikationer, jobb. Alla tjusiga på sitt sätt, men helt oanvändbara och redan använda av alla de andra 264 mindre kommunerna.


Vad ska kommunerna då göra? Traditionella reklamkampanjer kommer att misslyckas. Inte heller ska kommunerna gå på storstadstidningarnas erbjudanden om att få en bilaga eller helsidesannons till rabatterat pris. Jag har sett dem på nära håll, 250000 kronor i sjön. Efter två veckor är aktiviteten totalt bortglömd. Bara hålet i kassan består. Att skaffa sig en "ambassad" i Stockholm, stå på Centralstationen och dela ut flygblad eller erbjuda gratis gruppresor för stockholmare verkar mer desperat och avtändande än lockande på attraktiva
befolkningsgrupper. Töntfaktorn är för hög.

 

För att nå framgång måste kommunen, tillsammans med ortens näringsliv och föreningsliv, anordna aktiviteter som lockar människor att besöka kommunen - helt frivilligt
och villiga att betala för sig. Poängen är att människorna utan synlig påverkan ska upptäcka att det "är här jag vill bo". 

 

 

ons 7 mars 2012

 

 

Illavarslande vibrationer!

Är dom ändå inte lite väl duktiga, herrskapet Reinfeldt?

 

Pelarhelgon i stort och i smått

 

Farfarsfarfar var "kannibal"

 

 

Kanske är Filippa alldeles för vacker för att vara statsministerfru. Det är nog bättre med en Aina Erlander.

Filippa! Sveriges, Landstingets, Stockholms och Stureplans First Lady! Det håller inte i längden.

 

Spacklade fasader på fittstimmens nippertippor hör Stureplan till! Låt oss slippa catwalkglamouren i politiken!

 

 

Jefferson Airplanes ättlingar! 

Dom goa gubbarna, många år senare!

 

Miniatyr


 

 

99 år i finkan med finnen Jorma

 

 

 

 

Med tjocka släkten från Husby på 1600-talet till Helgesta år 2012...

...Är naturligtvis Medborgarn intresserad av dom som bor däremellan, till exempel Karina Krogh, årets kvinna från Blacksta!

 

När ett särbehandlat näringsliv och kommunala skattemedel smälter samman brukar det kallas korporativism, ett förstadium till Musses gamla ideologi ni vet!

 

 

Karina Krogh med fritidsboende i blackstatorpet på Sofielunds mark flyttade några hundra meter närmare Rolf Lydahl till ett permanentboende. Om Krogh betalar skatt till Flens kommun kan man inte veta om man inte tar reda påt och det brukar inte Medborgarn syssla med! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tis 6 mars 2012

 

 

Börsen - undergångsprofeterna,

sju - fem i slutspelet!

Låt oss bedja! Fader vår som vet hur det funkar på börsen och i huvet på makthavarna...

 

Makthavare i Flens kommun,

helgat varde era namn,

tillkommme endast centralorten Flen,

ske era viljor såsom i himmelen,

så och i hela kommunen,

vårt dagliga understöd giv oss idag

och förlåt oss medborgare vår oförmåga

såsom ock vi förlåta poliganerna som äro de skyldiga

och inled oss icke i frestelse,

utan fräls oss från de klarsynta.

Ty Flen tillhör arbetsutskottet och dess stollar,

i evighet, Amen

 

 

Tacka vet Medborgarn, jämnåriga musikanter, fyrtiotalisterna! 

Hur är det med den somaliska återväxten Sune Werner i dragspelsklubben?

 

Lapp på luckan när dragspelen tog ton

Få evenemang drar så mycket folk...

 

Miniatyr


 

 

Godisgubben med finnen Jorma

 

 

 

Korporativism i det stora och lilla! 

Det är ingen större skillnad på presidentval och att utse Karina Krogh till årets kvinna i Flen!

 

Skratta lagom! Då har ni inget förstått! 

 

Miniatyr


 

2012 Election RIGGED - This is going Viral

 

 

Miniatyr


 

 

Vladimir Putin. We won an open, honest fight

 

 

 

Gammalt, om Hälleforsnäsarna vill riskinvestera i kultur och Mammonföretag....

ska dom naturligtvis göra detta men begär inte att Blackstaborna ska göra det!

 

tis 25 maj 2010

 

Det skulle vara Karina Krogh i blackstatorpet då förstås men å andra sidan betalar ju fru Krogh med sin halvsvenska man inte skatt i Flens kommun. Att ha ett sommartorp ger inte många sekiner till skatteunderlaget i Flen. Som psykedelisk expert med blommor i håret passar säkert BlackstaKrogh utmärkt i den skara av skönandar som översvämmar ett förljuget samhälle. Eller hur David Berggren?

 

 

mån 5 mars 2012

 

 

Karina Krogh bor numera i Flen!

Med det menas väl att hon betalar skatt i kommunen! Fint som snus...

 

 

Karina Krogh utsedd
till årets kvinna i Flen

 

 

Karina Krogh får årets stipendium från Flen-Malmköpings Zontaklubb.

 

 

Ni minns väl Jonstad i Skebo!

Han i eko-byn Ängsgärdet

 

 

David klantskallen Jonstad

 

Byt ut klippet då, för helvitte Jonstad! Det tar ju bara tre minuter!

 

 

Stina Oscarson om den enda berättelsen

Hon är väl värd att lyssna till!

 

 

Medborgarn stötte på en sällsynt Södermanlänning i helgen!

En sån med eftergymnasial utbildning!

 

En trevlig pojk, 30+ kanske! Lite flensgnällig möjligen men är man offentliganställd så... I Flens stad kan man ju inte bo, tyckte han som så många andra med utbildning!

 

Det är "lagen om offentlig upphandling" som är felet, sa den skatteavlönade! Med det menade han att kommunen borde gynna det lokala näringslivet i större utsträckning! Mera lokalt SAMARBETE och mindre konkurrensutsatthet!

 

Sannolikt hade han inte stött på fenomenet korporativism eller förstår vad det betyder!

 

 

Det är nog inget större fel på LOU!

Det är desto större fel på biträdena!

 

lars rådh 2

 

"Men det allmänna sammanbrottet i det svenska samhället fortsätter. Lagen om minskande avkastning är i full fart och vad vi upplever och genomlever idag är alltså en samhällelig kollaps." Cornu!

 

 

Lagen reglerar i detalj hur myndigheter får agera när de köper och upphandlar varor, tjänster och entreprenader. Den process som föreskrivs för alla inköp som överstiger

ca 290 000 kr är tämligen detaljerad. Myndigheter är enligt lagen skyldiga att annonsera alla inköp som kommer att göras för att intresserade företag skall beredas möjlighet att lämna anbud. De krav som ställs skall vidare tillkännages i ett förfrågningsunderlag. Myndigheter måste lämna ut förfrågningsunderlaget och utvärdera alla anbud eller ansökningar om att få lämna anbud. Utvärderingen skall ske på sakliga grunder, och får inte avvika från den utvärderingsmetod som skall ha tillkännagivits i förfrågningsunderlaget. Utfallet av utvärderingen skall avgöra vem som vinner kontraktet, och detta tillkännages i ett tilldelningsbeslut.

 

Vi avbryter för allmänt sammanbrott

 

 

sön 4 mars 2012

 

 

Sex och samlevnad, det är vi det!

Koppleri, sexköpare, horor och horkarlar! Självklara fundamenta i sex och samlevnad!

 

Korporativismens självklara kopplare, torskar och prostituerade finns i politikersamhället!

 

 

Det är en metafor begriper ni väl!

 

Han kopplar ju bara ihopa folk så att dom ska tycka lika, ser ni! Det har inte med sex att göra utan mer som pep-talk! Det gäller att känna samhörighet mot oliksinnade!

 

Härskartekniker vanligt maktmedel

 

Den nya tidens superkoppleri!

Koppleri är en juridisk term för företeelsen att främja eller ta emot pengar som härrör från prostitution.

 

Miniatyr


 

The American Dream By The Provocateur Network

 

 

 

 

 

Inledning på något ironiskt, trodde Medborgarn! Av en fil. mag. jo, jo!

Välfärden avgörs av produktionsförmågan!Riksbankschefen vet hur det ligger till!

 

 

 

 

Tror ni Pastorn känner till att välfärden avgörs av produktionsförmågan i civilsamhället? 

 

Fastnar för uttryck

 

 

 

 

 

 

Fyrtiotalisterna, födda på 40-talet!

Inte författarna, fyrtiotalisterna, som debuterade på 1940-talet!

 

Vi som är födda på 40-talet är väldigt olika ska ni veta, alla 30-plussare!

 

Miniatyr


 

 

Chris Smither - Origin of Species

 

 

Miniatyr


 

Chris Smither - Lola - Live at Fur Peace Ranch

 

 

 

 

 

lörd 3 mars 2012

 

 

Paradoxer överallt och inget förstår vi! Småkakor dödar kärringar!

Hamburgare är nyttiga för amerikaner, pizzor för italienare och kebab för turkar.

 

 

Skomakare bliv vid din läst och du svensk - håll dig till din falukorv.

 

Inget är så svenskt som falukorv

 

 

Pseudoeliten fick spader i går!

Samarbete i politikersamhället är pyton!

 

 

Samarbete och samarbete

 

 

Torskarna och horfolket i KF!

"Samarbete" eller korporativism över alla politiska gränser!

 

 

Härskartekniker vanligt maktmedel

Härskartekniker vanligt maktmedel i Katrineholm. Göran Dahlström (S) utövar makt genom patriarkala härskartekniker.

 

 

Medborgarn har saknat Ezpeleta!

Att se eller inte se, det är frågan!

 

Inkomstklyftans bländvita leende

Och sänka skatterna, fluoret som regeringen lovar kommer att ge den svenska arbetsmarknaden ett bländvitt leende så småningom.

 

 

fre 2 mars 2012

 

 

 

Toskar, prostituerade å sutenörer!

Samarbete till varje pris i sann PK-anda!

 

Dagens EU-blaj

EU-cirkusen fortsätter.

 

 

Centralbankssutenörerna!

Den nya världsordningens hallickar!

 

 

 

Igår fick 800 banker ytterligare tilldelning på sammanlagt 530 miljarder euro, vilket var mer än förväntat. De har idag små möjligheter att klara sig utan massivt stöd från centralbanken. Sammanlagt har de nu fått drygt en biljon  euro i LTRO-lån. Samtidigt blir bankerna alltmer beroende av mer stöd från centralbankerna och hur de nånsin ska kunna stå på egna ben är höljt i dunkel.

 

 

Kåta statschefstorskar med fjong!

 

Nakna rumpor i kejsarens nya kläder!

 

"Rumpan" uttalar med anledning av detta ännu ett par plattityder: "Det är ett privilegium att få fortsätta arbeta för Europa i detta avgörande ögonblick" och "Jag vet att ni alla delar min övertygelse att euron och unionen är oåterkalleliga projekt. Det är vår plikt att fortsätta vår historiska strävan"

 

 

 

Prostituerade journalister!

Flute-tankar uttrycker sig mer försiktigt!

 

 

Media vidarebefordrar tämligen okritiskt uttalandena från EU-nomenklaturan och nyhetsbevakningen börjar alltmer likna ett slags "Evropejskaja Pravda". Skärpning, journalister!

 

 

Politisk korrekthet, slutna nätverk, korporativism, fascism...!

Samarbete i det civila samhället är självklart!

Samarbete i det politiska samhället kan leda rakt åt helvitte!

 

Ron Paul är republikansk presidentkandidat och ärkekonservativ och varnar för fascism! Paradoxalt va, med svenska ögon, som är vana att se fascism som något långt ut till höger!

 

 

Glöm det, medborgare! Fascismen finns i Flens fullmäktige och bland deras biträden! 

 

 

Ron Paul är naturligtvis ingen räddare i nöden men hans syn på verkligheten överensstämmer med Medborgarns i mångt och mycket!

 

Miniatyr


 

Ron Paul: US is slipping into a fascist system

 

 

 

 

Politisk korrekthet, Berggren!

 

Det är att låtsas som om Europas svårigheter inte påverkar Färdplan Flen!  

 

Det är inget som berör Äckel-kuriren i Flen!

 

 

Panka banker lånar ut till panka stater

I slutet av förra året trodde jag att bankkriser eller statskonkurser när som helst skulle skaka om Europa. Staterna hade slösat bort sina pengar ...

 

Den finansiella konstruktionen är avancerad, men principen är densamma som när två höggradigt berusade personer håller sig uppe genom att klamra sig fast vid varandra. Panka banker lånar ut till panka stater. Det låter för bra för att vara sant och det är det förstås. ECB har inga egna pengar att låna ut. Allt de har kommer från skattebetalarna eller från nytryckta pengar – som får besparingar och pensioner att bli mindre värda. Krisen löses alltså genom att staten och kapitalet vältrar över kostnader och risker på vanligt folk.

 

 

 

tors 1 mars 2012

 

 

Politisk korrekthet, Berggren!  

Ett uttryck som använts sen 1700-talet!

 

Medborgarn håller tummarna för att det inte smittar på Berggrens omgivning!

 

 

Medborgarn menar inte arbetskollegorna, det är ju därifrån smittan kommit! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 david berggren1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politisk korrekthet är ett begrepp som betecknar språkbruk, idéer, politik och beteenden som eftersträvar att minska negativa sociala och institutionella konsekvenser på grund av kön, etnicitet, kultur, sexuell läggning, religiös tro, ideologisk uppfattning, funktionsnedsättning, ålder, med mera.

 

Enligt Wikipedia! Så långt är det ju bra!

 

Politisk korrekthet kan å andra sidan drivas så långt att demokratin sätt ur spel!

 

 

Begreppet politisk korrekthet används idag främst som ett pejorativ för att beskriva en inställning som på ett opportunistiskt sätt följer den dominerande trenden i samhällsdebatten eller som överdrivet noggrann att följa rådande politiska värderingar

 

 

Opportunism innebär en klandervärd anpasslighet, principlöshet efter för tillfället rådande omständigheter och maktförhållanden.

 

 

Fulmedia kan aldrig bli överklass!  

Men alltför flitigt umgänge med myndigheters lekmän och biträden har även präglat fulmedias syn på etik! 

 

 

Överklassens brist på etik

 

 

 

Ett ämne för lokalpressen!  

Kanske oljan tar slut i Flen också!

 

 

 

 

Allt för optimistiska oljeprognoser leder till felinvesteringar

 

 

Fortsättning

 

 

 

.