medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mån 30 nov 2009

 

 

En avskedad chef i Flen!

Tråkigt när det händer en sån bra människa säger Stefan "illusionisten" Zunko!

 

 

roy almqvist

Som belöning för sin förmåga som extraordinär socialsekreterare och utredare enligt nedan blev Roy Almqvist omplacerad till IFO-chef i Söderköpings kommun där han verkade tills han blev omplacerad till Flens kommun där han verkade tllls han blev omplacerad till ......

 

 

Juristkonsulten/Juriste Consultante
Ruby Harrold-Claesson

JO-anmälan 2001

Socialtjänstens i Linköping personal, Sabina Åberg och Roy Almqvist har således än en gång lyckats med en havererad placering av M och O - en placering som enligt deras synsätt var till för barnens bästa.

Detta är kvalificerad barnmisshandel. Förövarna av denna grymma misshandel av barnen M och O är socialtjänstens personal Sabina Åberg och Roy Almqvist och socialnämnden som har uppdragit åt dessa inkompetenta tjänstemän att handlägga eller rättare sagt ödelägga barnens liv.

Under loppet av mindre än två veckor dagar skall M och O bo i fyra olika familjehem. Barnen flyttas från det ena familjehemmet till det andra som om de vore känslolösa ting. Detta är djupt omänskligt och ägnat att skada M och O i sin hälsa och utveckling. Inte ens djur behandlas på detta känslolösa sättet.

 

 

sön 29 nov 2009

 

 

 

Eva öhlander

Bara ett fall i mängden!

Nåra illusionister i mängden!

 

Eva Öhlanders tal i radio

 

 

Nu jävlar Siegfried & Roy, trollar ni fram pojkvaskern i rödaste rappet annars får ni inte uppträda mer i ångestcentralen

 

Siegfried & Roy är en Illusionist-duo som också kallar sig Stefan & Roy när dom verkar i Flen som mera provinsiella trollkarlar. 

stefan zunko

 

Jag är för gammal, klagar Stefan. Hur fan var det man gjorde Roy. Jag får inte fram nåra pengar ur rockärmen längre. Fråga inte mig, jag har för få assistenser. Dom vill inte jobba åt mig längre. Är jag verkligen en sån urusel trollkarl, Stefan?

 

500 protesterade mot omhändertagande
I går samlades nära 500 personer till en demonstration i protest mot att en sexårig somalisk pojke omhändertagits av myndigheterna.
Demonstrationen avslutades vid stadshuset där ett brev och en lista med 250 namnunderskrifter överlämnades till socialchefen.


Upp emot 500 personer deltog i demonstrationståget från Salsta genom centrala Flen och till stadshuset där de överlämnade ett brev och omkring 250 namnunderskrifter till socialchef Eva Öhlander.
I går förmiddag anordnade Al-Houda muslimska center i Flen en demonstration. Anledningen var att man ville protestera mot myndigheternas beslut att omhänderta en sexårig pojke efter misstankar om att han for illa i sitt hem.
Sexåriga Mohammed bodde med båda sina föräldrar i Flen, och kom tillsammans med dem från Somalia till Sverige för åtta månader sedan.
Efter omhändertagandet, som skedde i början av februari har föräldrarna fått stort stöd från vänner, släktingar och landsmän, och i gårdagens demonstration var det upp emot 500 personer som deltog för att visa sin solidaritet mot familjen.
Under demonstrationen samlades omkring 250 namnunderskrifter in.
Dessa överlämnades sedan till socialchefen Eva Öhlander när demonstrationståget nådde sitt slutmål, stadshuset.

Barnen i fokus
- Det är bra att människor uttrycker vad de tycker och känner.
- Det är ju aldrig roligt när människor tycker att vi fattat fel beslut. Men jag kan förstå att man kan uppleva det så i sådana här situationer, säger Eva Öhlander, som förstås inte kan kommentera det enskilda omhändertagandet och vad som legat till grund för det.
- Rent allmänt kan jag säga att vi har lagar som vi måste följa, och vi är skyldiga att ha barnen i fokus när vi fattar den här typen av beslut, säger hon.

Hoppas på förståelse
Socialnämndens ordförande Stefan Zunko säger också att han är positiv till demonstrationen som sådan.
- Men man hoppas ju också på förståelse för att vi har en lagstiftning som vi måste följa och som gäller alla. Vi har agerat enligt de spelregler och lagar som gäller.
- Något annat kan vi inte göra. Sedan får vi väl försöka ha en dialog och informera om vilka skyldigheter vi har som kommun. Annars vet jag inte hur vi ska hantera det här, säger han.
- Min fru kan inte äta eller sova. Vi vet inte var vår son finns eller när vi får träffa honom. Han har aldrig sovit hemifrån förut, säger pojkens pappa.

 

 

lör 28 nov 2009

 

 

A propos grandiosa människor!

Varför samlas dom i efterblivna Flen? Naturligtvis just därför! Efterblivenheten alltså!

  eva lotta lindskogroy almqvist

eva öhlanderstefan zunko
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zunko är en ful fisk som orsakar mycken jävulskap! Hur länge ska han få fortsätta, medborgare?

 

 

 

Grandiosa mediaskuggor!

Undviker förnedrande negativa nyheter!

 

Edlund gjorde tolv mål i samma match

Två bandyrekord i Sandviken.

 

Christoffer Edlund gjorde tolv mål när Sandviken på söndagseftermiddagen besegrade Katrineholm med 22—2 (8—1). 2

 

 

Ett grandiost regeringssvin!

En fullständigt osannolik korrupt figur!

 

3447786819

Eskils politik ligger bakom grisplågeriet 

Jordbruksministern har gjort gemensam sak med köttkapitalet och vingklippt djurskyddstillsynen.

 

fre 27 nov 2009

 

 

Grandiosa människor förstår inte!

Det är ingen som tror att det är nåt fel på dina skinkor fru Hultström!

 

Lyxkrogar stoppar kött  från anmälda grisgårdar

Mona Hultström: "Det är absolut inget fel på mina skinkor"

 

Tidigare i veckan publicerade djurrättsaktivister bilder från bland annat Fors säteri. Gården har fram till nu levererat exklusiva skinkor till tre lyxkrogar i Stockholm, men krogarna sätter nu stopp för skinkorna i väntan på en utredning.

 

 

 

De tre vise männen! En parodi!

En hönsgård av dom grandiosa och dom förkrympta!

lars falk

 

Webb-TV

 

Fullmäktige i Flens kommun.

 

 

 

Grandiosa människor, podradio

 

"Till bilden av den vackre Narcissus vid sin vattenspegel hör också alla de olyckliga och förkrympta människorna
i hans omgivning, glöm inte det… Allt för grandiosa människor suger som det heter nu för tiden. De är inte mänskliga. Vänd ryggen till, gå inte in i diskussioner, fly fältet. Du riskerar annars att få dela Ecos öde. Din kärlek och lojalitet kommer att klinga ohörd och obesvarad. Du tynar bort. Dömd att alltid få sista ordet men oförmögen att formulera dig själv."

 

 

tors 26 nov 2009

 

 

Korruptionen mitt i Sörmland!

Myten om "korruptionen som inte finns" är på väg att bryta ner samhället!

 

Vilka av de nittio svinpälsarna kommer att klara sig lindrigast undan tror ni?

 

Ingen vanvård i Scans kontroll.

Hade redan varit på Blackstaby gård.

Den moderna internationella definitionen av korruption är: "Korruption är missbruk av makt- eller förtroendeställning för personlig förmån eller till förmån för en annan person eller grupp till vilken man har ett lojalitetsförhållande."

 

1727711083

Vanvårdslarm på svenska grisfarmar

 

Medborgarn är måttligt intresserad av att frossa i levande varelsers lidande!

 

Empatilösa psykopatiskt lagda individer är en naturlig andel av det mänskliga släktet! Måhända ett nödvändigt ont om mammons, de fallna änglarna som skattar världslig rikedom över allt annat, ska kunna förtsätta föröka sig i global anda. 

 

En oskyldig svinhustru!

Som bara ser svinen när dom är döa!

 Beskriv Bilden
DIPLOM: Mona Hultström, Fors Säteri, Floda, utanför Flen.

”För hennes Parmainspirerade och unika produktion av svenska lufttorkade skinkor”

Efter en blygsam start för fem år sedan och en smakdialog med flera av Sveriges bästa kockar har utbyggnad av kylrum och ett speciellt torkhus – som kallas kyrka – möjliggjort en starkt ökande produktion.
Skinkorna torrsaltas och kyllagras i tre månader och får därefter lufttorka i ”kyrkan” i minst tolv månader eller mer allt efter smakpreferenser.
Mona Hultström är både gymnasielärare och lantbrukarhustru sedan 30 år. Eftersom hennes man på gården föder upp 20 000 grisar per år kan hon kräset välja ut och specialstycka de grisar som får äran att bli lufttorkade Floda-skinkor eller Mona-skinkor om man så vill.

 

 

ons 25 nov 2009

 

 

Bäst, störst och vackrast!

Flens allmoge är ständigt underlägsna.

 

Skrivet av Stefan Sandström  stefan sandström
Man kan säga att en narcissistisk personlighetsstörning yttrar sig som ett "kroniskt mallighetssyndrom".

 

Personen upplever sig som bäst, störst och vackrast - kan allt och vet allt. Andra människor är ständigt underlägsna. Man förväntar sig gränslös beundran av andra och ofta att de ska göra som man säger till dem. Man kan även tycka att lagar och regler ju inte kan gälla den själv eftersom man är så väldigt speciell. När någonting går fel så är det alltid andra människors fel: De ställer till det för en och själv har man ingen egentlig del i det som hänt. Ställer de inte upp på tanken om ens storhet s[ beror det p[ avundsjuka.

Gentemot andra är man ofta kränkande och behandlar dem som mindervärdiga små fånar. De andra och deras behov kommer ständigt i andra hand. Med narcissistisk personlighetsstörning följer också en empatistörning - en oförmåga att leva sig in i andra människors situation och att känna medkänsla. Detta leder ofta till konflikter och det är inte ovanligt att personen även kan framstå som hotfull.

Vissa människor med narcissistisk personlighetsstörning kan dock vara vänliga och välvilliga, men då utifrån en tydligt överordnad roll.

När man ser dessa människor kan man tycka att de har ett underbart självförtroende, och man kan önska att man själv kanske hade en 10-del av det. Men det ska man inte göra, för bakom den storvulna fasaden finns det ett verkligt självförtroende som är nära nog obefintligt. Den grandiosa ytan är till för att dölja detta för en själv liksom för andra människor (ett omedvetet försvar).

Ett gammalt ordspråk som speglar det här problemet säger: Stor i orden - liten på jorden.

 

 

Enkla varningssignaler!

Håll koll på pseudoeliten i Flen!

 

Personen försöker sätta sig över dig vid första mötet. Personen vill markera sitt "större" värde jämfört med dig. Personen kan göra detta genom att poängtera vilka skolor, vilket lön, vilken roll eller uppdrag som personen påstår sig ha.
Psykopatens ständiga följeslagare är mytomanen. Se om du hittar direkta sakfel i det som personen berättar. Verkar något för otroligt för att vara sant så är det ofta det.
Kall, tom och stirrande blick. Många beskriver psykopatens blick som mer "stirrande" än normal personens. Psykopaten stirrar på sin omgivning utan att han själv tänker på det.
Förtäckta eller direkta hot. Psykopaten använder ofta hot i någon form för att få igenom sin vilja. Hoten kan ofta verka oskyldiga och var på formen. Om vi inte gör så "här" så kommer följande att hända.
Personen har ofta en grandios uppfattning om sig själv. När personen berättar om vad han/hon gjort i livet så blir det ofta överdrivet.
Personen behandlar människor i sin omgivning olika beroende på deras roll. Tex "trampar" på underlydande och "fjäskar" för överordnade

 

Narcissisten
Narcisstiska störningar är mycket vanliga hos de personer som har psykopatiska drag. 
Narcissisten tror att hela universum kretsar kring honom. Några av personlighetdrag som kännetecknar en narcissist är:


Narcissisten ser sig själv som mer värd än omgivningen.
Narcissisten kräver, och tycker sig ha rätt till mycket uppmärksamhet av sin omgivning.
Narcissisten kan inte se sina egna brister och svagheter.
Narcissisten kan inte känna medkänsla med sina medmänniskor.Han har en brist på empati.
Narcissisten kan inte ta kritik. Blir rasande och förödmjukad om han/hon blir kritiserad.

 

 

 

tis 24 nov 2009

 

 

Det tål att upprepa, Gustavsson!

Ett förtroende skapas inte av att kommunen gynnar enskilda företag.

 

Har du förstått Gustavsson!

 

Ett gynnande behöver inte automatiskt innebära ett missgynnande av någon annan men företagarklimatet blir på sikt lidande då företagarna för att investera i en kommun måste känna ett förtroende för kommunen. Ett sådant förtroende skapas inte av att kommunen gynnar enskilda företag. Image0004


Om en myndighet inte följer lagar och regler får det till följd att det allmännas förtroende för rättsstaten skadas. En kommun som väljer att ignorera lagar, rättsprocesser och domar har i dag ingen påföljd att räkna med. Det saknas sanktioner mot kommuner som bryter mot lag vilket är anmärkningsvärt i sig.


 

Politiska psykopater.

Psykopaternas förekomst inom politiken talar vi tyst om!

 

Förvisso borde politik locka psykopater. Finns det egentligen någon anledning att tro att de skulle vara färre inom politiken än bland cheferna inom näringslivet? Politik innebär ju möjlighet till både makt och pengar, och chansen att stärka sitt eget ego. Att många psykopater blir brottslingar har samma orsak. Där har de makt över andra människor, kan tjäna stora pengar snabbt och att ljuga och manipulera andra människor hör till ”yrket”. Psykopatiska brottslingar må vara farliga, men frågan är om inte de som förblir hederliga och når höga positioner i samhället är farligare. Ingen väntar sig ju att VD:n, personalchefen, generaldirektören eller kommunalrådet ska vara psykopat.
Man kan ju också undra om de senaste decenniernas tillstånd inom politiken, med ständiga nedskärningar av offentlig verksamhet, kan ha gynnat psykopater som vill bli nå politisk makt? En psykopat är ju en nästan perfekt person att sköta om nedskärningar i verksamheten. Han eller hon är ju likgiltig för alla protester och känner inte någon som helst empati för dem som drabbas. Psykopaten är i stort sett den perfekta personen att ta hand om nedskärningar och nedläggningar, helt enkelt. Då blir hans/hennes läggning nästan enbart en fördel. Ett annat möjligt tecken på att en politiker är psykopat är antagligen att han eller hon driver på storslagna och dyrbara projekt. Sådana projekt tilltalar ju psykopatens narcissiska drag genom att de ger ära och berömmelse.
Om en politiker uppvisar flera av de beteenden som är typiska för en psykopat, finns det all anledning att misstänka att det är verkligen rör sig om en psykopat. En partiorganisation som misstänker att en medarbetare på hög nivå i organisationen är psykopat, bör så snart som möjligt avlägsna denna person från alla höga poster. En väljare som misstänker att en ledande politiker i något parti är psykopat bör rösta på ett annat parti. En psykopat är total olämplig som ledare inom alla områden och att låta honom eller henne ha makt kan bara leda till elände. Om du misstänker att en psykopat finns bland de styrande i din kommun och det inte finns något hopp om att han eller hon ska förlora sin makt inom en väldigt snar framtid, bör du flytta. Det är skattebetalare som du som kommer att få betala för psykopatens alla beslut, vare sig det rör sig om att skära ned på viktig verksamhet eller bygga pampiga monument.

 

 

mån 23 nov 2009

 

 

Och över alltihopa lyser den!

Den grådaskiga korruptionen över oss alla i Flens kommun.

 

Gällande rätt
Enligt 2 kap 1 § kommunallagen får kommuner och landsting själva ha hand om sådana angelägenheter av allmänt intresse som har anknytning till kommunens eller landstingets område eller deras medlemmar och som inte skall handhas enbart av staten, en annan kommun, ett annat landsting eller någon annan.
Enligt 2 kap 8 § kommunallagen får kommuner och landsting genomföra åtgärder för att allmänt främja näringslivet i kommunen eller landstinget. Individuellt inriktat stöd till enskilda näringsidkare får lämnas bara om det finns synnerliga skäl för det. Ett allmänt främjande får inte ges om det samtidigt innebär även ett individuellt inriktat stöd.3

 

Malmköpings centrum för småföretagare invigt

 

 

Hälsa justitieombudsmannen JO, som Zetterqvist brukar säga.

 

 

När en kommunal näringsverksamhet ligger i allmänhetens intresse ryms den inom den kommunala kompetensen och brukar benämnas ”sedvanlig kommunal affärsverksamhet”. Exempel på typiskt allmännyttiga anläggningar och verksamheter är renhållning, kollektivtrafik samt vatten- och avloppsverk.

 

En kommun får inte starta upp eller bedriva näringsverksamhet i syfte att tjäna pengar. Syftet med en kommunal näringsverksamhet får i princip aldrig vara ekonomisk vinst (Förbudet mot spekulativ verksamhet samt självkostnadsprincipen.)10
Kommunen ska inte konkurrera med näringslivet genom att agera byggherre eller finansiera icke kompetensenliga projekt. En bieffekt av att gå in i projekt som faller utanför den kommunala kompetensen är den ökade riskexponeringen. Att gå in med kommunal borgen medför alltid en risk att det satsade kapitalet förloras vilket skulle drabba kommuninnevånare.
”Hur skulle det se ut om kommunerna kunde agera genom bolag, för att slippa följa lagar och förordningar?” 

Ett gynnande behöver inte automatiskt innebära ett missgynnande av någon annan men företagarklimatet blir på sikt lidande då företagarna för att investera i en kommun måste känna ett förtroende för kommunen. Ett sådant förtroende skapas inte av att kommunen gynnar enskilda företag.
Om en myndighet inte följer lagar och regler får det till följd att det allmännas förtroende för rättsstaten skadas. En kommun som väljer att ignorera lagar, rättsprocesser och domar har i dag ingen påföljd att räkna med. Det saknas sanktioner mot kommuner som bryter mot lag vilket är anmärkningsvärt i sig.

 

Ett bättre företagarklimat gynnar alla.

 

 

sön 22 nov 2009

 

 

Av solidaritet med de lidande?

Av solidaritet med de egna? Alla tycks vi behöva medmänniskor att se ner på! 

 

Förvirrade människor på flykt, utan utbildning, utan språkkunskaper! Människor med ännu mindre självkänsla än Flens allmoge. Visst är det så, att är man fattig och okunnig så vill man visa att det finns andra som är ännu fattigare och okunnigare.

 

Än viktigare är naturligtvis att pseudoeliten kan visa upp resultat av en "lyckosam" politik. En växande kommun tycks vara det ultimata beviset på en framgångsrik kommun. Då kommer flyktingarna väl till pass när allt annat misslyckats. 

 

Flen ökar för sjunde månaden

 

Katrineholm överväger flyktingstopp

 

 

 

 

 

Invånare

Antal

Flyktingar

 

 

 

 

flyktingar  

per 1000 inv

 

 

 

 

 

 

1

  

Sorsele

2 733

50

18,29

2

 

Södertälje

84 753

826

9,75

3

 

Storfors

4 383

40

9,13

4

 

Ockelbo

6 027

54

8,96

5

 

Överkalix

3 715

33

8,88

6

 

Malå

3 369

29

8,61

7

 

Eskilstuna

94 785

716

7,55

8

 

Flen

16 133

111

6,88

9

 

Lessebo

8 085

53

6,56

10

 

Sandviken

36 879

241

6,53

11

 

Hällefors

7 361

48

6,52

12

 

Dorotea

2 914

19

6,52

13

 

Övertorneå

4 972

32

6,44

14

 

Gullspång

5 371

32

5,96

15

 

Borlänge

48 185

272

5,64

16

 

Katrineholm

32 207

172

5,34

17

 

Kristianstad

77 977

409

5,25

18

 

Kinda

9 885

51

5,16

19

 

Norsjö

4

 

 

 

 

Hjälp! Kaos i planeten?

Överbefolkning löser vi med folkvandringar!

 

Eller på nåt fiffigare sätt resonerar dom högre makterna. Varför inte naturkatastrofer, hungersnöd eller svininfluensa. Det finns många sätt säger pyramidens översta skikt, Illuminatis kallblodiga reptiler!

 

Nej faen, Medborgarn bara skojar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lör 21 nov 2009

 

 

Ett värdelöst nätverk sen starten!

Korrupta företag i en korrupt kommun tar livet av ett friskt näringsliv!

 

Forum Flen

 

”Att verka som näringslivets nätverksorganisation som skapar möjligheter för tillväxt i befintliga företag, stödjer nyföretagande, marknadsför näringslivet och främjar en positiv anda i Flens kommun".

Image0004

 

Tänk om kommunens turbotrutar kunde hålla sig ifrån näringslivet. Hur i helvitte har denna glappkäft tillåtits korrumpera Flens näringsliv år efter år? Obegripligt!

 

 

Har företagarna börjat begripa?

Dom som inte är korrupta och vill ha ett oberoende nätverk.

 

Medborgarn har som bekant sitt nätverk långt från ankdammen i Flens kommun!

 

Företagare i Flen ingår i nytt nätverk

Företagarna i Katrineholm, Flen och Vingåker har nu gått samman till en gemensam förening. Varje medlem får nu 337 nya affärsmöjligheter i 170 branscher genom det nya nätverket.

 

 

Det är försent medborgare!

Vad tror ni massvaccineringarna är till för?Svininfluensan? Blää!

 

 

Intel vill sätta chip i din hjärna redan om tio år

År 2020 ska mikrochipjätten Intel konkurrera ut fjärrkontroller och tangentbord med chip direkt i hjärnan.

 

Det går lika bra med flytande chip i axeln. 

 

 

Folkvalda till Bilderberggruppen!

Unilevers ägare, tillhörde grundarna av Bilderberggruppen! lars rådh 3

 

Unilever med GB-glass i Flen tillhör naturligtvis fortfarande Bilderberggruppens innersta krets. Det är en oerhörd styrka för Flen att få vara så nära världens maktcentrum i dessa dagar hälsar Lars Rådh. Vi känner oss dessutom som en suverän maktelit i Flen, tillägger Rådh!

 

Hit fick Reinfeldt lift av Wallenberg

 

 

Fortsättning

 

 

 

.