medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ons 20 okt 2010

 

Babyface allt annat än babyface!

En salig dummerjöns som inte lever som han lär! En manipulativ glappkäft av stora mått!

 

 

Journalisters objektivitet

 

Han skriver en självklarhet som nedan men varför i helvitte deklarerar inte medieskuggorna i Sörmland sina personliga åsikter då?

 

 

"Det är väldigt vanligt att journalister i Tyskland, Frankrike, England och USA, för att ta några exempel, öppet deklarerar sina personliga åsikter och sedan agerar journalistiskt med utgångspunkt från dessa. Det är inte helt ovanligt med program där en programledare agerar från vänster och en annan från höger. Det skapar dynamik."

uppfattning om!

 

peredlund

josefin falk

Hur tror ni att babyface förklarar medieskuggorna i flens förkärlek att ständigt skönmåla ett A2000 utan ideologi? Kan det möjligen bero på de högerextrema likheter som familjen Falk har med babyface!

 

 

tis 19 okt 2010

 

Frossa i destruktiv byråkrati!

I det västerländska samhället växer både en produktiv industri och en destruktiv byråkrati!

 

 


Med tillväxten hos en statlig, landstingelig och kommunal byråkrati så ökar möjligheten att anställa människor! Dessa kan hitta på nya regler för att övervaka varandra och medborgarna och ge samhällets byråkratisering sin tillväxt. På så sätt har Sverige skapat en arbetsmarknad! I Sverige bestämmer den korporativa byråkratin över mer än X% av våra samlade tillgångar. Nej, ingen vet!

 

Systemfelen i den svenska modellen visas dagligen upp som dramadokumentärer i media, där lönetrygga byråkrater använder sin tid för att tafatt kämpa om samhällets pengar över huvudet på människorna, de individer de skulle hjälpa, som artiga och hövliga tjänare.

 

Frossa i hjälplösa politiker!

Politikerpajasarna är parasiternas frivilliga gisslan!

 

Politikerna har blivit tjänstemännens gisslan. I många fall deras frivilliga gisslan. I andra fall på grund av bristande tid, erfarenhet, kompetens och uppmärksamhet. Ibland på grund av finkänslighet och konflikträdsla. Och inte sällan på grund av omtanke om den egna karriären.

Inse medborgare, att byråkraterna har sin egen agenda. Det är de som styr utredningar, tar fram förarbeten, sållar information och skriver förslagen. Det är de som umgås med särintressen, konspirerar över förvaltningsgränserna och ser till att den egna verksamheten växer. Utan att behöva ta ansvar. Utan att ställas till svars. Utan demokratisk insyn.

 

 

Vissa är rejält sammanväxta med Äckel-kuriren!

"Glest med bara två barn" i lördags blev: "sagostunden blev inte fullsatt" i måndags!

 

I övrigt samma artikel!

 

lars falk

 

 

Märkligt grandiosa människor, herrskapet Falk

 

 

  clip_image0012851clip_image001263

clip_image003111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glest på sagostund för Världens barn

Med frysen full av glass skänkt av GB var det en besvikelse att bara två barn kom till sagostunden för Världens barn på Flens bibliotek i lördags.

 

 sagostunden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mån 18 okt 2010

 

Även i gamla Svedala kan de utvalda leva över tillgångarna!

Till och med i fattiga Flen frossar de

previligierade i subventionerade tillgångar!

 

Tro inte att ni behöver betala alla kostnader för er badresa till Phuket! Ni tär på våra gemensamma jordliga resurser förutom att ni utnyttjar ett fattigt folk. Ni smiter från notan bästa flenare! Thailändarna klarar sig inte utan oss, säger badfolket. Bullshit, medborgare!

 

Den effektiva produktions-apparaten och banksystemet gör det möjligt för många att frossa!

Vi har inte modet att tacka nej till överflödet av materiella ting och meningslösa resor.

 

 

Om vi inte vill skänka vårt oerhörda överskott i västvärlden tillbaka till den del av världen som gjort det möjligt för oss att skapa frosseriet så finns det ju andra sätt!

 

Vi skulle kunna avskaffa arbetslösheten eller varför inte införa 20-timmarsvecka! Fördela det orimliga överskottet på alla alltså! Inte det rimliga, det behövs som drivkraft!

 

Vad i helvitte gör vi då med vårat samlade överskott?

Förutom att ägna oss åt frosseri.

 

 

Vi bygger destruktiva byråkratier på alla nivåer!

Och då är vi tillbaka vid vindkraften i Flen!

 

Vad var det han skrev, Nicklas Lantz? 

"Det är på tok för lite allvar i kommunhuset. Vi kanske skulle måla det svart och avkräva alla som jobbar där att sluta ha visioner och idéer. Bums! Det är ju vår verklighet de skojar med."

 

 

 

sön 17 okt 2010

 

Frosseri! Pudelns kärna!

Frossande, vällevnad, överflöd, överdåd, slöseri, överdriven njutning!

 

Högmod! En överdriven tro på sin egen förträfflighet, från vilken alla andra syndiga laster kommer!

 

Färgerna är ingen tillfällighet och kan med lätthet appliceras på politiska partier

 

Högmod = Violett

Vällust = Blå

Lättja = Ljusblå

Avund = Grön

Vrede = Röd

Frosseri = Orange

Girighet = Gul

 

 

Frosseriet är drivkraften!

Frosseriet och den mänskliga oförmågan att säga nej till det man inte beöver!

 

 

Det gäller naturligtvis inte bara mat! Att överkonsumera  materiella ting tycker en en del ska höra till dödssynden "girighet". Dumheter! När kommunalt anställda och deras politiska arbetsgivare åker utomlands i suspekta ärenden för skattepengar är det "frosseri" och inget annat! När kommunen köper "miljöbilar" som inte är miljöbilar så är det frosseri!  

 

Leva över sina tillgångar!

Att låta nånn ann betala hör ju allmänt till det vedertagna i västvärlden!

 

Levt över sina tillgångar har den utvalda moderna människan gjort i alla tider, så länge som massan slavat ihop till överskottet. De utvalda moderna människorna blir emellertid allt fler och vi börjar närma oss den punkt när slavarna inte räcker till! Sammanfaller denna punkt med en konkret katastrofsituation i  jordklotets eskalerande skröplighet får "vi utvalda" nog kavla upp ärmarna och börja jobba!

 

 

 

Etablerade sanningar gäller visst!

Tro inget annat! Lila och blått till de välbeställda, rött till de resurslösa!

 

”Etablerade sanningar i politiken gäller inte"

Brist på ideologi och politisk identitet bland väljarna ligger bakom de stora opinionssvängningarna.

 

 

lör 16 okt 2010

 

Till pudelns djävulska kärna!

Medborgarn har antytt den många gånger förut!

Vad ställer djävulen till med egentligen?

 

Som utgångspunkt kan vi använda det senaste låtsasprojektet. Den "lönsamma" vindkraften! 

 

 

Uttrycket ”Pudelns kärna” kommer från den tyske författaren, diktaren och poeten Johan Wolfgang von Goethes drama Faust. Under sin påskpromenad lägger Faust märke till en svart pudel som springer i allt trängre cirklar runt honom. Faust låter pudeln följa med hem. Där förvandlas den och visar sig vara djävulen i Mefistofeles gestalt. Faust utbrister: ”Det var således pudelns kärna!”

 

Berglöv nyfiken på vindkraftverk

Det kan bli aktuellt för Flens kommun att bygga eller köpa vindkraftverk. Kommunstyrelsens ordförande Anders Berglöv  är positiv till idén. Vi är nyfikna på det, säger han.


 

 

Kommentar i EK av Nicklas Lantz 

"Ja, jag håller med "Gröngöling". Det är på tok för lite allvar i kommunhuset. Vi kanske skulle måla det svart och avkräva alla som jobbar där att sluta ha visioner och idéer. Bums! Det är ju vår verklighet de skojar med. Kan man inrätta någon form av lag eller regelverk mot detta? Kanske "Gröngöling" kan gå dit och visa hur ett par seriösa ögonbryn ska se ut? Jag säger usch och fy för sånt härnt otyg!"

 

Nicklas Lantz i "Flens ofarliga"!

Han med dom röda tomtebyxorna, flens "kultur-ambassadör", en av de positvt särbehandlade!

 

 

En som vill bli mer särbehandlad! Eller har han bytt sida? Knappast! Nu är det emellertid kanske vindkraftens tur att få bidrag!

 

Nåja, han i tomtebyxorna har ju en poäng i sin kommentar. Han till och med berör pudelns kärna! Bidrag hit och bidrag dit för vems skull? Bidragstagarnas eller bidragsutdelarnas?

 

 

 

 

fre 15 okt 2010

 

Medborgarn undrar om politikerna förstår att medborgarna förstår?

En extremist till vänster och en extremist till höger!

 

Vad har dom för gemensamma värderingar?

 

 

Medborgarn tänkte skriva nåt genomtänkt när natten faller på men känslorna tog överhanden!

 

Näst efter små snapsglas är infantila politiker det jävligaste jag vet! En ärkebiskop uttryckte sig sålunda!

 

 

 

 

tors 14 okt 2010

 

Den svaga länken i treklövern är den starka! Ni förstår inte, va?

Herre jösses vad det kommer att vina om flinten! En högerextremist, en socialfascist och en vänsterextremist. Mardrömmen förvärras!

 

 

 

Medborgarn undrar om inte kommunisten  redan är maktberusad av färgen på kinderna att döma. Tänk att kommunister får vara med styra ett feodalsamhälle i Falks riktning. Hur ser Johansson på den fascistiska utvecklingen i kommunen med det strypta medborgarinflytandet och den totala avsaknaden av öppna informationskanaler i båda rikningarna.

 

 

När Medborgarn ser och hör Kaj Johansson dyker den upp, historien om Eugénie Grandet, novellen av Honoré de Balzac. Den vackra Eugénie Grandets far, Felix Grandet blev hiskelikt rik av upprepade arv och girighet men framför allt på grund av att han i affärer låtsades vara en okunnig, lismande dummerjöns. Hans främsta knep, när villkoren i en affärsuppgörelse skulle bestämmas, var att börja stamma och låtsas vara döv. Motparten orkade inte förstå

Felix Grandets argumentering och blev därmed grundlurade var gång!

 

Nu tror inte Medborgarn att kommunisterna är döva i Flen men tvivelsutan kommer Kaj Johansson att visas upp och marknadsföras som en gemylig och fryntlig staffagefigur i feodalsamhällets tjänst! 

 

 

Kommunisterna funderade på att samarbeta med Sven Bager? Typ!

Så långt är det ju inte till nationalsocialisterna!

Mycket närmare än till A2000 i alla fall!

 

 

Samarbete med SD splittrar V i Värnamo

 

Vänsterpartiet i Värnamo har gjort partistyrelsen rasande.... och det tyckte vi var roligt säger dom i Värnamo!

 

 

 

En justering av den politiska positionen i Flen!

SD, ett socialdemokratiskt parti strax till höger om mittlinjen? Det återstår att se!

 

 

Tryck på bilden!

 politik 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SD i Flen är väl samma som SD i Sverige på riksplanet! 

Förebilden för SD är Danskt Folkeparti och Pia Kjærsgaard! Klart som korvspad, va! 

 

 

Politisk ideologi  för SD förefaller vara socialkonservatism, nationalism, nationalkonservatism!

Politisk position är således center-höger! Strax till höger om Miljöpartiet alltså!

 

 

Som i Danmark väl, så blir det nog!

 

Dansk Folkeparti beskrev sig inledningsvis som ett intresseparti men har alltmer kommit att formulera en dansk-nationalistisk, anti-EU ideologi. Av sina motståndare beskrivs partiet som främlingsfientligt och i Sverige stundom även som högerpopulistiskt, det senare är en kritik som ej förekommer Danmark. I medier betraktas partiet som ett parti vilket som helst. Partiet ingår inte i regeringen och har heller inget sådant önskemål. Partiet stödjer regeringen huvudsakligen för att få gehör för sin invandringspolitik. En politik som numera till större eller mindre delar adapterats av samtliga andra partier som är representerade i folketinget, förutom hos Radikale Venstre och Ny Alliance. Pia Kjærsgaard har genom sin ovanliga rättframhet oavsett fråga, varit av enorm betydelse för partiets existens.

 

 

ons 13 okt 2010

 

Dom partivalda tål inte makt.

Vi dansar runt och vi sjunger strunt och vi är visst lite i hatten.....  

 

 

Dom blir omgående berusade för att inte säga stupfulla och förlorar omdömet helt, om dom nu haft något.

 

 

Auktoritär är den som orätt eller opåkallat gör anspråk på auktoritet vanligtvis med illegitima medel som till exempel lögn, hot, korruption

 

Auktoritära personer är överdrivet dominanta, kompromisslösa, diktatoriska och maktfullkomliga, även grupper med ett auktoritärt ledarskap.

 

Auktoritära är slutna samhällen med maktmissbruk, myndighetskontroll och absoluta regler, och som inte är demokratier.


Auktoritärt ledarskap är ledarskap som kräver åtlydnad och är till formen icke-demokratiskt, det ledarskap som utövas av en envåldshärskare eller två.

 

Auktoritär kallas den ledarstil där ett fåtal bestämmer och där inget utrymme ges för diskussioner.

 

 

Flens nya kommunchef 29 sept -08

Ljög han medvetet? Eller är det bara Medborgarn som är överkänslig?

 

Lars Rådh född 1958, svensk politiker socialdemokrlars rådhat och därefter verksam på olika administrativa chefspositioner inom olika vårdinriktade företag.

Rådh föddes i Hässelby i Stockholm och flyttade till Rinkeby 1970. Han inledde sin politiska bana i Rinkeby och Tensta, bland annat som ordförande i SSU-Tensta. Utbildad till förvaltningssocionom vid Stockholms Universitet. I den tidiga yrkeskarriären var han bland annat projektledare, butikschef och avdelningschef i Konsum/Domus.

Började som kanslichef åt Mats Hulth på finansroteln i Stockholms stadshus. Blev finanssekreterare i Stockholm (motsvarande kommundirektör) efter socialdemokraternas valvinst 1994. Borgarråd december 1995-september 2000.

Efter tiden som politiker blev han år 2000 ansvarig för att bygga upp KvaLita Närsjukvård, ett privat vårdföretag med närsjukvård/primärvård och företagshälsovård. Koncernchef i KvaLita år 2004, styrelseordförande i KvaLita år 2006-mars 2007. Sedan mars 2007 marknadschef på Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, ett företag ägt av Sveriges landsting och Apoteket med uppgift att ge råd om vård på nätet och i telefon dygnet runt.

 

 

"Lars Rådh, 50 år, är bosatt i Enskede med fru och två tonårsbarn och kommer att pendla till Flen. Han är för närvarande vd för Sjukvårdsrådgivningen, ett företag ägt av Sveriges landsting och Apoteket, och har tidigare bland annat varit vd och koncernchef för Kvalita hälso- och sjukvård.!

 

 

Nej medieskuggor, han var tillförordnad (tillfällig)

vd för Sjukvårdsrådgivningen,  vilket betyder att han inte fick bli vd.

 

Tänk vad Medborgarn är känslig för små felbeskrivningar!

 

 

tis 12 okt 2010

 

Förr skrev Medborgarn så här!

2006 skrevs det! Det visade sig sedan med tiden att politikerna inte var läs- och skrivkunniga!

 

Till Lotta Finstorp

 

 

 

 

mån 11 okt 2010

 

Islam, Islamism, islamist, muslim, muhammedan!

Det är inte lätt att hålla isär begreppen!

 

Islam är en religion som kristendom, judendom, buddhism.

 

Islamism är en politisk form av islam representerad av till exempel Muslimska brödraskapet, Hizbollah och Islamiska jihad.

 

Islamist är en anhängare av Islamism.

 

Muslim är en som bekänner sig till religionen Islam. 

 

Muhammedan är det samma som muslim. Muslimerna själva ogillar den gamla beteckningen Muhammedan som var vanlig för tjugo, trettio år sedan.

 

 

Kartor och bilder säger mer än maktmaskineriet tål!

Därför undviker etablissemanget läsbara kartor, bilder, webbadresser. Allt undviks som kan bringa klarhet i helheten, fågelperspektivet!

 

 

Medborgarn är inte så insatt i alla magiska kartor som finns utan han brukar nöja sig med kartan nedan!

 

 

Världskarta

 

Bröd och skådespel för folket!

Har medborgarna genomskådat överheten?

 

 

"Bröd och skådespel", citat från ångestcentralen, syftande på att överheten förlorat alla politiska ambitioner, så att folkets gunst istället ska köpas genom materiella ting som gratisutdelningar av brödsäd och ytliga nöjen.

 

 

 

 David Berggren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: David Berggren

 

Publiken svek och insamlingen går trögt

 

Synd att inte fler är här när de gör det så fint, säger besökaren Katica Eriksson.

 

 

Vi vill inte ha allmänhetens kommentarer i tidningarna, säger repetitören Berggren. Därför lägger vi bara ut ofarliga menlösa artiklar som ingen ids kommentera. Dessutom gör vi gemensam sak med överheten i ångestcentralen och sorterar bort artiklar på nätet som kan skada etablissemanget. 

 

Hur skulle det se ut om allmänheten förstod och kunde kommentera sambandet mellan det nya skrytbygget och nedläggningen av Hemgården, Sättra gård och Torsbo, fortsätter Berggren. Och, tillägger repetitören, tacka vet lammkött och armbrytare! 

 

Fortsättning

 

.