medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tors 10 sept 2009

 

Snedvridna värderingar!

Att skita i byxorna för en strandnära tomt! 

 

 

  
 

Exklusiva villor inklämda mellan järnväg och industriområde. Allt går inte att sälja med mördande reklam. Jo för fan skriver "spikrakt uppåt för Flen" Edlund.

 

 

Talja Strand kan bli exklusivt villaområde

 

Strandskydd och strandskydd, Medborgarn har ju bott på ett Södermälarstrand i många år. Hur skulle det se ut med 300 meter strandskydd i Stockholm. Stan skulle väl då inte vara större än Mellösa.

 

Nej Medborgarn skiter väl i Talja Strand och Wallin men måste mediaskuggorna överdriva så förbannat.

 

Regeringen hade förväntat sig att betala ut 4,8 miljarder i rotbidrag  innan årets slut men det blir kanske 2,3 miljarder kronor. Lik förbannat skriver tidningsmurvlarna att rotbidraget är en succé. Måste det vara på detta viset?


 

Måste "spikrakt uppåt för Flen" Edlund och hans medieskuggevänner beskriva kommunala företeelser i termer av exklusivt, succé, rekord....... Vi vet ju att inga av "överorden" brukar stämma överens med verkligheten.

 

Dessutom, måste mediaskuggorna vara så förbannat efterblivna i visuell informationsteknik. Att visa en läsbar karta som ovan kan ju inte vara svårare för en tidning än för Medborgarn.

 

 

 

 

 

 

ons 9 sept 2009

 

 

En favoritmorgon i Helgesta!

Ett oranieäpple, två Viktoriaplommon och en hand björnbär till frukost emot mina sockerprinciper. Det får bli lite extra insulin.

 

Viktoriaplommon

September.

Solen skiner, frisk vind, klar luft, flygfäna sjunger lite lagom på sista versen. Medborgarn släpper in rubbet på kontoret. Även kattkräken far som tosingar in och ut genom den öppna balkongdörren. En av de sällsynta tokälgarna har i gryningen gjort decimeterdjupa gropar i den vattensjuka delen av gräsmatten. Det må den vara förlåtet.

Det friskar i från söder. Det rör mig inte i ryggen här på norrsidan.

 

 

En rättelse! Medborgarn missbedömde fotspåren!

Det var i själva verket en av T:s tokkor som hade rymt enligt initierade källor. Tokkon på bilden lever inte längre men gillade också oranieäpplen.

 innan växjö 038

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommunfolk och mediaskuggor!

Samma sorts tokar!  Succé eller fiasko?

Det går liksom inte att veta!

 

Succé för rotavdrag

 

 

Rotavdraget lockar färre än förväntat

Räknar med att betala ut 2,3 miljarder kronor Hade förväntat sig att betala ut 4,8 miljarder innan årets slut.

 

 

 

En hyllning till politisk slöhet

 

Kurt skrev!

I en alldeles lysande liten essä i Times av Daniel Finkeklstein kan vi läsa en hyllning till den politiska medelmåttan, prisade vare de politiker som just aldrig företog sig någonting, som aldrig gick i krig, som aldrig hade några stora ideeer, men som fick folket att må bra. Finkelstein hyllar USA:s femte president, Monroe, för abslout medelmåttiga egenskaper, han var den bäste av alla USA:s presidenter:

”Doing nothing can be a sign of greatness
We overestimate war leaders and big reformers and forget rulers who embraced compromise and avoided showdowns.”

För min egen del har jag alltid prisat politiker som är lata, som inte ligger i så förbannat, som tar lite ledigt, som sover länge om morgnarna - under sådana politiker blomstrar både människor och näringsliv - en aktiv politiker med ett stort skatteunderlag kan åstadkomma stor skada på mycket kort tid.

Den bästa kombinationen är därför brist i statskassan som förenas med en uttalad och verkställd slöhet hos den politiska ledningen.
Principen är sålunda: Ju slöare politiker desto bättre 
och ju mindre med pengar de har att spendera desto färre blir skadorna.

Brist i statskassan innebär harm reduction.
Samhälleliga problem löser sig mestadels själva bara de får vara ifred och värka ut.

Som en känd politisk observatör i min hemstad sade:
Kommunalrådet klagar över att han inte har några pengar, men jag sade till honom eftersom jag känner honom, att det tackar jag Gud för. Han frågade hur jag kunde tycka det och jag svarade honom så här:
Om du inte har några pengar så finns det tack och liv ingenting som du kan köpa asfalt för.

Mot denna bakgrund hade jag föredragit McCain. Han är över 70 år och kunde väl inte orka ställa till så mycket elände.

Obama däremot verkar vara extremt pigg och på hugget, han kan därför bli en total katastrof för hela världen- han kommer inte att låta någonting vara ifred - vältränad, mager, absolutist, religiös, pigg som en lärka, uppe med tuppen, aldrig bakis, ambitiös och med storslagna idéer - marschen mot helvetet kan därmed börja den 20 januari 2009.

Bara hans valspråk : Change - det ger mig rysningar.
Och så tycks han babbla och orera jämt, det gör mig mycket misstänksam.

 

 

tis 8 sept 2009

 

 

 

Låt Medborgarn börja dagens spaningar sålunda!

Vi medborgare, 35-60% av oss som bor i kommunen och dessutom på vischan trivs gott med tillvaron, inklusive Medborgarn!

 

Skattskrivna och med badjävlarna inräknade!

Compris, rådige Rådh? Filter på!

  

Så vart ska skattepengarna gå? En sak kan vi vara säkra på! Dom går inte till landsbygden och dom minsta tätorterna! Nå, det är väl okej men då vill vi lantisar ha tillbaka en del av våra skattepengar, att disponeras av oss själva.

 

Så här var det Rådhis. När Medborgarn flyttade hem till Sparreholm och Helgesta för drygt tjugofem år sedan kom bussen och hämtade våra barn när dom skulle till skolan. Sex gånger om dan kom den och stannade vid infarten till kyrkan om man så ville.

 

Nu för tiden får dom lifta till skolan eller promenera som för ett sekel sedan. Å andra sidan är dom ju inte så många längre, ungarna alltså,  i Helgesta. Och inte blir dom flera i Årdala heller, tvärs över viken. Så har det tänkts och planerats Rådhan.

 

Medborgarn är tämligen säker på att den Rådhlöse inte har någon färdplan för barnen i Årdala och Helgesta. Vad är det för mening med att fylla landsbygden med bonnläppar och badjävlar. Det tindrar en tår på kinden, Medborgarn fylls av melankoli. För helvitte medborgare, Medborgarn måste gå på dass och grina.

 

 

En modig bloggare med ryggont?

Då gäller det att hålla tungan rätt i mun!

 

Jonsson skriver ordagrant!Lotta

"I Flens kommun kanske vi inte skulle klara av en vändning där vi känner stolthet över vår kommun oavsett i vilken del vi bor, vi kanske inte klarar av att det startas olika småföretag att det blir roligare och lättare att leva och bo här, vi kanske inte klarar av att omtalas positivt, vi kanske inte skulle klara av att jobba fram en gemensam positiv utveckling, vi kanske är rädda för att inte lyckas....."

 

Samma andas barn!

Rädda mitt och strategernas byråkratjobb snälla medborgare! Vi har ingen annan stans att ta vägen.

 

 

Chefsdrängen skriver! 

"Färdplan Flen handlar i första hand om hur vi ska förbättra kommunen för våra invånare. Den handlar också om hur vi ska få en dialog med och samarbeta med näringsliv medborgare och föreningar för att gemensamt skapa positiv utveckling. Varumärke handlar om hur man lars rådhuppfattar kommunen. Vi måste jobba med båda sakerna och de hänger ihop. Flen har minskat sin befolkning och antalet arbetstillfällen under flera årtionden, det innebär mindre skatteinkomster och därmed minskad kommunal verksamhet samt sämre underlag för affärer och handel. Vi har nästa år en budget i kommunen på nästan en miljard kronor till skola äldreomsorg etc. Vi behöver förbättra vår kommun och öka befolkningen och vi har lagt undan pengar för detta. Är det då inte rimligt att vi använder dessa för ändamålet sparade pengar för det arbetet. Inga pengar tas ifrån skola eller äldreomsorg för detta ändamål. Ska vi kunna förbättra kommunen, skapa en dialog och delaktighet måste vi våga satsa på utveckling."

 

 

 

 

 

mån 7 sept 2009

 

 

Usch ja för ischias?

Hälsoveckan till ära har Medborgarn ont i ryggen.

 

Ischias, urinvägsinfektion, prostatacancer, bäckeninflammation eller vanlig svininfluensa. Kanske har Medborgarn smittats av flotta Lottas blogg.

 

Ni har väl märkt hur Jonsson förbereder sig inför ett liv som ickepolitiker. Hon förefaller inte så populär i dom egna leden. Fast hur kan Medborgarn veta det förresten.

  

Hur som helst, kanske Medborgarn köper sig en ekologisk tvål av Delphinistar. Den hjälper nog mot det ryggonda.

 

Hej och hå jungman Jonsson!

Medborgarn återkommer till spåkärringens och rådiga Rådhs planer på att göra centralorten till en storstad.

 

Jonsson skriver ordagrant!

 

"Alla vi politiker som ville har fått en redogörelse för projektet.
Kommunchefen ville ha en stak förankring och han ville att projektet skulle vara på G innan formella beslutet fattades.
Nu kan det ta vilken väg som helst.
Pengar kostar ett stort utvecklingsprojekt som ska förbättra dialog med medborgare och företagare, som ska bidra till att Flens kommun blir roligare att leva och bo i och där vi alla ska jobba för att lyfta den kommun vi har tillsammans."

 

 

Vad är hälsokost egentligen?

Den som det visste. Det är i varje fall inte det som Emelie Nisu tror! Hon, hälsoexperten!

 

 

För Medborgarn är det, för tillfället är bäst att tillägga, fett, fett, fett och nästan bara fett som gäller, sen ett halvår tillbaka.

 

Man blir inte fet och sjuk av fett!

Man blir däremot fet och sjuk av socker!

Fetträdslan - det stora missförståndet

 

Vi har ätit ökande mängder omättade fettsyror sedan 1920-talet och minskat mängden totalt av mättat fett, som följd av en större ökning av intaget av kolhydrater (2,25 gånger mer rena kolhydrater än det fett som ersattes) vilket har lett till en accelererande ökning av fetma, sockersjuka, hjärt- och kärlsjukdomar.

 

 

 

 

sön 6 sept 2009

 

Vad säger ni alla karlakarlar i Flen?

Gillar ni hälsokost för anorektiker?

Kanske hopplös gympa, skulpturpromenad eller stavgång till konstsimmet.

 

En av planerarna säger.

 

 

Jag tycker att det är sexigt med män som
- är pappalediga

- använder cykelhjälm

- sitter och kissar
- städar
- sätter barnen högt  på sin viktigtlista

 

Projektidiotin fortsätter oförtrutet!

Var finns det politiska beslutet för din storsatsning, Nisu? Delegerat som allt annat?

 

Du har väl inte missuppfattat din roll som dräng till politikerna och medborgarna.

 

 

Medborgarn har läst om organisationen 

 

Folkhälsoberedningen har utsett kommunens kost och motionsgrupp (KOM-gruppen) som projektgrupp med uppdraget att planera Hälsoveckan. Planering och genomförande sker i samråd med andra kommunala verksamheter. 13 st närmare bestämt! Alla tillhör tantmaffian. Tänk! Tretton tanter, då blir det så här.

 

Folkhälsoberedningen innefattar kommunens förvaltningschefer inklusive kommunchef och ekonomichef.

 

Är folkhälsoberedningen särskilt lämpad för hälsofrågor?

Inte en politiker så långt ögat når! Nå, då får drängarna ta på sig ansvaret!

 

 

Cencur i det finstilta!

Det var visst ingen bra artikel att visa upp på webben va, Nisu!

 

 

"Alla aktiviteter är anpassade till nybörjare".

"Vi ska se till att det finns förutsättningar för att träna nybörjare".

 

Marknadsföringstrick passar inte i en kommun.

Hopp om bättre hälsa genom hälsovecka

 

 

hälsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndag 7 september

Tisdag 8 september

Onsdag 9 september

Torsdag 10 september

Fredag 11 september

Lördag 12 eptember

Söndag 13 september

 

Lyssna på dom som vet, Nisu!

Samhället kan inte rimligen klara av att ta det direkta ansvaret för din och min hälsa?

 

Myndigheterna har varken förmågan eller insikterna för att ta det fulla ansvaret för folkhälsan. Det är uppenbart, skriver professor Lars Werkö i denna inbjudan till en Dialog om Kost & Hälsa. 

Myndigheternas övergripande ansvar är att se till att samhällets infrastruktur fungerar, så att vi inte utsätts för onödiga risker. Ett uppdrag som är svårt nog. Samhället kan inte rimligen också klara av att ta det direkta ansvaret för din och min hälsa?

 

För femton år sedan skrev jag en betraktelse med rubriken ’Vem tar hand om min hälsa?’ med anledning av tre offentliga utredningar om folkhälsans villkor, bl.a den statliga Folkhälsogruppens omfattande skrifter.

I dag, ett flertal utredningar och rapporter rikare, vet vi i princip lika litet om vad hälsa är och vem som tar ansvar för den. Eller snarare kan ta ansvaret.

För vad är hälsa egentligen? Faen vet! Kanske!

 

Ta del av Werkös utmaning här

 

 

 

 

lör 5 sept 2009

 

 

 

 

 

 

Grottmänniskor bland översåtarna!

Cencur tillämpas ständigt i alla tänkbara former av dom som känner sig hotade!

 

Landstinget häver den spärr som gör att landstingets medarbetare inte kan nå bloggar

 

Landstinget häver bloggspärren

 

Den bloggspärr som i veckan orsakat bråk och anklagelser om öststatsfasoner inom landstinget i Sörmland ska tas bort. Det beslutet fattade landstingsdirektör Karin Welin igår förmiddag. Vi måste lita på våra medarbetare, säger den jättekorkade som tjänar 150 000 riksdaler i månaden.

 

 

Vi får hoppas att att även Flens kommun häver eventuella bloggspärrar liksom övriga mentala och intellektuella spärrar.

 

 

fre 4 sept 2009

 

 

Inget hopp för Malmköping!

Bakvänt samarbete. Utomjordingarna infiltrerar våra livsmiljöer mitt i Sörmland!

 

 

Välkommen till Malmköping

Vad är Malmköping.nu

 

Det började bra med denna sida, fristående och oberoende från kommunens tjänstemän men icke så längre?

 

 

Hur utveckla p.a. Malmköping och för den delen alla andra postadresser?

Så här borde det gå till!

 

1. Malmköping.nu samlar in åsikter från "alla" med p.a. Malmköping.

 

2. "Kraven" lämnas till politikerna för prioritering och beslutsfattande.

 

3. Besluten verkställs av drängarna utan diskussion.

 

Punkterna kan naturligtvis kompletteras med byråkratiskt turbopladder vilket Medborgarn finner alldeles överflödigt!

 

 

Hur i helvitte kan ni som bor i Malmköping tro att tjänstemän som inte vill bo i kommunen har förmågan att tillföra bestående värden till köpingen?

 

 

 

Medborgarn har ju för vana att under stundom anamma kapten Haddocks språkbruk!

Med full vetskap om att vi alla mitt i Sörmland saknar humor.

 

 

"Det värsta med en del människor, särskilt politiskt korrekta fanatiker, är att de saknar humor. Jag tror bristen på humor är det som skiljer de goda människorna från de onda. Enfrågemänniskor saknar alltid humor, de har ingen självinsikt och kan aldrig skoja med sig själva. De är stora tomma egon som måste uppfyllas av åsikten för dagen, det är lasermän med åsikter i gevärspipan. De riktar sin röda punkt mot oss andra eftersom vi vandrar i mörker, och så trycker de av. Och som lasermannen, njuter de av det, att åsiktsförinta, att degradera andra, att åsiktskorsfästa. Lasermän i åsikter." Kurt!

 

 

 

91-årig kvinna hittades död i Flen

Förundras över kommentarerna!

 

 

 

 

Ångestcentralens egna lilla kuttersmycke!

Tänk om alla såg ut som Emelie, suck!

 

 

Då skulle det jävlar i mig inte behövas nån hälsovecka!

Men va har du egentligen under blusen Nisu. Inte har du satt på dubbdäcken redan va?

 

 

Flen bjuder invånarna på gratis hälsovecka

 

Men om man inte vill  styrketräna och linedansa bland gamlingar, spela innebandy för funktionshindrade, leka med barn, motionera med bögar, skulpturpromenera med kulturintresserade, hälsolunka med halta och lytta, äta anorektisk hälsokost, lyssna på hälsopornografi, köpa häsopornografiska produkter utan mera ägna sig åt riktig sport, vad gör man då?

 

Om inte Medborgarn får en egen personlig instruktör i traktorpulling så vill jag ha mina skattepengar tillbaka!

 

 

 

Att bedriva politisk cencur!

Ordet är inte längre fritt! Förr eller senare överskrids gränsen.

 

 

Är det värt att riskera fängelse? Medborgarn frågar drängarna och mediaskuggorna!

Största sandlådan i hela Sörmland?

Personligen trivdes jag aldrig på dagis. Blankpolerade golv och blodkorv gav mig kalla kårar. Allra värst var sandlådan. I grusgropen blev det allt som oftast bråk. Barnen som valde att skrika högst fick dels fröknarnas sympati, dels spaden. Däremot fick ingen ta med spann och spade hemifrån. Det var orättvist. Landstingspolitiken i Sörmland får mig ibland att tänka på den där sandlådan.

 

 

 

 

 

tors 3 sept 2009

 

Eländiga flenska dårhushjon!

Med sina kofösare och fåraherdar i ångestcentralen!

 

  

Blindstyrda deghögar i slott och koja som inte förstår att Medborgarn predikar samarbete!

 

Korrupta positivt särbehandlade, bidragsberoende, stöddiga, självgoda narcissister får bara inte styra utvecklingen  Mitt i Sörmland. Dom kan däremot delta i debatten och behöver inte tvångsintas i psykvården.

 

 

Medborgerliga pottsorkar, palsternackor och undersåtar!

Ni har missförstått meningen med livet.

 

 

Översåtar och undersåtar!

Medan undersåte är ett gammalt tyskt lånord som fanns redan i fornsvenskan (Untersass, på lågtyska Undersate, alltså en undersittare) är översåte en senare svensk bildning som gjorts efter mönster av undersåte och med bara omkring hundra år på nacken.

Översåte (översåtlig, översåtlighet) är ingen neutral term för överhet utan används snarast kritiskt och ironiskt om överordnade tjänstemän som lider av viss maktfullkomlighet. "Det där får du aldrig igenom hos översåtarna i byggnadsnämnden" är en tänkbar replik i vissa kommuner.

 

Medborgare! Ni är överheten!

Ni är inga undersåtar! Det är ni som bestämmer!

 

 

Politikerna är medborgarnas undersåtar, lakejer och marionetter i vars trådar vi ska dra enligt demokratins spelregler!

 

Dom administrativa tjänstemännen är medborgarnas drängar och som sådana skall dom knipa käft om livsvillkoren mitt i Sörmland, såvida dom inte är mantalsskrivna i kommunen. 

 

 

ons 2 sept 2009

 

 

Tomhuvade marknadsstrateger!

Dom allra mest betydelsefulla!

 

 

Enligt FN:s klimatpanel, 2 500 mycket framstående forskare som alla är överens,  kommer följande katastrofer att drabba mänskligheten om vi icke gör bot och bättring. Vad som utmålas kommer inte att ske i någon fjärran framtid utan rakt här och nu:

- Värmeböljor av aldrig tidigare upplevt slag, våldsamma skogsbränder, hetta och torka som driver hundratals miljoner människor på flykt.
- År 2050 kommer 3.2 miljarder människor inte att ha tillräckligt med vatten, 600 miljoner människor kommer att lida extrem hungersnöd.
- Flodvågor kommer att kräva upp till sju miljoner människoliv i Tokyo och New York.
- När medeltemperaturen ökar mellan en och två grader kommer en tredjedel av alla jordens djur att utrotas.
- År 2020 kommer 250 miljoner människor i Afrika inte att ha vatten att dricka.
- Miljarder människor i Indien, Kina, Nepal och Bhutan kommer inte att ha vatten att dricka på grund av att glaciärerna smält bort i Himalaya.
- Extrema perioder med värmeböljor kommer att drabba England. Alpernas glaciärer smälter bort.
- Ingen behöver ställa undan gräsklipparen för vintern eftersom gräset kommer att växa året runt.

 

 

Och Flen bara växer och växer!

Och växer och växer, men då måste chefstjänstemännen och strategerna få åtminstone två miljoner om året i tio år till!

 

 

Färdplan Flen ska lyfta kommunen

 

1,9 miljoner till varumärket Flen

Nu föreslås att kommunen ska lägga 1,9 miljoner kronor nästa år på utveckling av varumärket Flen. Det här är bara början. Arbetet ska pågå under många år för att nå en positiv utveckling i Flens kommun.
Samtidigt påpekar handläggaren kommunchef Lars Rådh att detta arbete inte får falla i glömska om några år som en del tidigare visioner har gjort.

 

Hjärntvättade medborgare!

Eller bara en korkad allmoge som behöver ledas!

 

 

Malmköpings första oläsbara gruppredovisning

 

Arbetsgruppernas redovisning i Medborgarns tappning

 


 

Vilka turbotrutar!

 

 

 

tis 1 sept 2009

 

 

Tomhuvade marknadsstrateger!

Från bl.a. Nyköping, byråkatins Mecka!

 

 

Grönköping - Nyköpings kommun 

 

Miljöbil - en självmotsägelse

 

 

Närodlat? Glöm det!

 

Tomhuvade marknadsstrateger på alla nivåer! 

 

Levande landsbygd?

 

 

Narcissism mitt i Sörmland!

Bäst, störst och vackrast men tomhuvade!

Stor i orden - liten på jorden. 

 

 

Man kan säga att en narcissistisk personlighetsstörning yttrar sig som ett "kroniskt mallighetssyndrom".

Personen upplever sig som bäst, störst och vackrast - kan allt och vet allt. Andra människor är ständigt underlägsna. Man förväntar sig gränslös beundran av andra och ofta att de ska göra som man säger till dem. Man kan även tycka att lagar och regler ju inte kan gälla den själv eftersom man är så väldigt speciell. När någonting går fel så är det alltid andra människors fel: De ställer till det för en och själv har man ingen egentlig del i det som hänt. Ställer de inte upp på tanken om ens storhet så beror det på avundsjuka.

Gentemot andra är man ofta kränkande och behandlar dem som mindervärdiga små fånar. De andra och deras behov kommer ständigt i andra hand. Med narcissistisk personlighetsstörning följer också en empatistörning - en oförmåga att leva sig in i andra människors situation och att känna medkänsla. Detta leder ofta till konflikter och det är inte ovanligt att personen även kan framstå som hotfull.

Vissa människor med narcissistisk personlighetsstörning kan dock vara vänliga och välvilliga, men då utifrån en tydligt överordnad roll.

När man ser dessa människor kan man tycka att de har ett underbart självförtroende, och man kan önska att man själv kanske hade en 10-del av det. Men det ska man inte göra, för bakom den storvulna fasaden finns det ett verkligt självförtroende som är nära nog obefintligt. Den grandiosa ytan är till för att dölja detta för en själv liksom för andra människor. 

 

Överbetalda struntchefer alltså!

 

 

 

 

Forts.

 

Arkiv

 

 

 

.