medborgaren logga

 

Anteckningar Prolog Arkiv 2012 Arkiv 2011 Arkiv 2010 Arkiv 2009

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ons 30 sept 2009

 

 

Tänk att den inte märks mer!

Arbetslösheten alltså!

 

Var tionde arbetsför människa saknar ett fast jobb och ändå är det tyst som i graven.

 

Ni kanske kommer ihåg att mitt företag fick en förfrågan om att göra byggritningar till ett radhusområde som i viss mån kolliderade med våra andra jobb. Ett fyrtiodagarsjobb ungefär. Vi "slapp" jobbet när en konkurrent erbjöd sig göra jobbet till halva priset. Medborgarn undrar bara hur vanligt det är att företag dumpar sina priser. Ännu så länge har vi inte behövt realisera våra tjänster vilket förvånar en smula med tanke på hur det var på nittiotalet.

 

Är inte läget trots allt lite för bra för att vara sant. Det känns på nåt jävla sätt som om vi får betalt med lånade pengar. Det får vi förstås alltid men jag menar att det är som låtsaspengar. Den som lever får se!

 

 

Från Medborgarns arkiv år 2006!

Om diktatorstyper som inte är torra bakom öronen !

 

 

Naturligtvis finns behovet av försköning och lögnaktig manipulation i alla skattefinansierade organisationer. Det är viktigt att framhålla sin egen förträfflighet i alla sammanhang inte minst för att dölja inkompetens och korruption.

 

Medborgarns uppfattning är att behovet av lögner är och har varit särskilt omfattande i Flens kommun. Det kan finnas skäl till att tro att kommunen är särskilt svårskött. Båvenplanen och den unika miljön, Mitt i Sörmland, skapar förvirring framför allt hos makthavare som inte har någon förankring i bygden. En annan förvirrande faktor är "fiendskapen" mellan Malmköping och Flen, liksom den mellan Sparreholm och Flen, liksom den mellan Bettna och Flen. Mentaliteten hos människorna är sen gammalt avsevärt  olika i orterna.

 

I stället för att bejaka olikheterna hos människorna och utnyttja deras olika förmågor så har pamparna i storkommunen sen 1973 hjärntvättat invånarna i bästa Stasi, staatssicherheitstil, till livlösa, apatiska och förtryckta invånare.  Kommunledningens verksamhet har varit och är huvudsakligen inriktad på spionage och kontroll av kommunens invånare som kunde innebära ett inre hot mot Flens tätort och mindre på spionage mot yttre hot.

 

Flenarna är inte dummare än svenskar i allmänhet menar Medborgarn, kanske bara lite mera förtryckta än normalt och i större behov av förmyndare som vägleder än vad en storstadsbo behöver.

 

 

 

Lögnhalsarna i kommunen!

Destruktören Finstorp, en manipulativ sugga! 

 

Lögner har förekommit sen storkommunen Flen bildades men om man bortser från det historiska perspektivet för ett ögonblick så tror Medborgarn att den offentliga lögnen uppstod på ett osedvanligt tydligt sätt när förförra kommunalrådet Maria Hed anklagade Lotta Finstorp för att ljuga om underskottet i kommunens finanser vid färgfemmans maktövertagandet år 2003.

 

Medborgarn är som bekant opolitisk men hade ändå förhoppningar om ett konstruktivt samarbete mellan borgerlighet och socialdemokrati.  Dessvärre kan inte Medborgarn se Lotta Finstorps ledarskap i kommunen annat som en räcka lögner från början till slut. Vem hade rätt om underskottet vid maktövertagandet 2003. Medborgarn gjorde ett försök att illustrera.

 

Försök 1

 

Försök 2

 

Medborgarns slutsats är att kommunens officiella underskott på 43 miljoner vid maktövertagandet 2003 var fingerat och påhittat. Lotta Finstorp utnyttjade en korrupt ekonomiavdelning. Underskottet var sannolikt i storleksordningen 10 miljoner, varav en engångsbetalning för järnvägstunneln på 15 miljoner. Underskottet på 43 miljoner var i själva verket ett överskott  på 10 miljoner. Ekonomichefefen Henrik Hendeby flydde fältet, och efterträddes av en tillförordnad ekonomichef som begick självmord. Den som övertog ekonomichefsrollen var Göran Wide, sedemera belönad och befordrad till verkställande kommundirektör av Lotta Finstorp.

 

 

tis 29 sept 2009

 

Destruktören Finstorp sa! 

Jag ska jaga dom med blåslampa! 

Det gjorde hon aldrig! Då gjorde Medborgarn det!

 

”Destruktörerna”

 

Den orättrådige förför sin nästa och leder honom in på en väg som inte är god.”

 

”De förstörde Flen”.  Individens betydelse i det historiska skeendet är sannolikt avgörande!

 

Destruktörer mitt i Sörmland

 

Vilka bär skulden? Kommer att finnas under fliken "kommunledning".

 

Utvecklig sa Tödde! 

Det måste få kosta sa Mödde!

 

Energilampor avger strålning så att man blir röd i ansiktet och de anses nu vara farliga för allergiker.

 

 

Fråga från Medborgarn år 2007! 

Svar från ett korrupt kommunsvin! En destruktör som hamnar på listan!

 

 

Hej Lisa

 

Som du säkert vet har invånarna i Helgesta försökt få ett annat bredband än det smalbandsalternativ som Tyfon och kommunen erbjudit. Vi har tröttnat på att invänta besked från kommunen och har därför på egen hand beställt adsl till Helgesta. Det kostar oss 2000:- +moms per privatperson och 4000:- +moms för företag som kan dra av momsen, ett högst överkomligt engångsbelopp med tanke på den avsevärt billigare månadskostnaden och med möjlighet att få högre hastighet. Vi blir kanske 50 st som delar på kostnaden.

 

För oss i Helgesta har det varit ett självklart val när alternativet med fiber till varje hushåll körde fast. Ett för stort steg kanske att gå från modem till högsta bredbandsbredd. De som inte ställt upp solidariskt och betalar adsl är kyrkan, prästen och Hammartorp, slottet du vet. Kommunenens erbjudande har aldrig varit något alternativ för oss. Sannolikt finns det andra kommundelar som kan göra på samma sätt så att vi slipper det trådlösa.

 

Jag vill därför att kommunen hjälper till att sprida kunskapen om den här möjligheten, till medborgare som behöver ett snabbare och billigare bredband. Jag bifogar två bilagor "erbjudande att beställa bredband i bredbandsbutiken.se" och medborgarnas affärsöverenskommelse i Helgesta. Om du vill kan jag skriva ihop informationen till kommunens hemsida alternativt att ni skriver den som jag sen får korrekturläsa och godkänna. Som du förstår är det bråttom innan medborgare hinner teckna sig för trådlöst.

 

Tack Lisa, på förhand

 

 

 

micke3

Mikael Brandfors IT-chef i Flen

 

"Då inget av det du skriver är något nytt ser jag ingen anledning till att informera om detta. Dessutom är de tekniska förutsättningarna olika beroende på vart man bor i kommunen vilket gör att det inte går att informera övergripande om detta. Eftersom det då också är många som vill ha den trådlösa lösningen att fungera kan jag inte heller avråda om detta."

 

 

 

mån 28 sept 2009

 

 

En bortkommen "stadsarkitekt"!

En som totalt har tappat talförmågan eller en som tvingas hålla käften. fredrikwallin

 

Stackars Wallin som börjar förstå vem som bestämmer. Har vi verkligen råd med en planarkitekt som har lön som en stadsarkitekt?

 

Får Wallin betalt för att  vara tyst och inte ha några åsikter. Wallin har inte haft åsikter om Skjortan, om Järnvägshotellet, om Hästön, om GB-glass, om Slottsskogen, om Dårhuset, om Malma Kvarn, om jordhögen......Har du blivit lika korrupt som din föregångare Gortcheva?

 

Bra att Solberg skaffar sig jobb!

Även om det sker på medborgarnas bekostnad!

 

Ovårdade tomter och fastigheter i kommunen ska inventerasAnders solberg

 

Ser ni en vilsen man smyga i skymningen med potta på huvet strykandes med ett finger på din fönsterbräda eller stickandes med en vass morakniv på dina fasadbräder så är det sannolikt Solberg. Ge honom inga pengar för Guds skull även om han envisas. Har du möjlighet så fotografera Solberg under den smygande inventeringen. Säger han något mot förmodan så spela in på mobilen. Har du en skräpig tombo alängt eller omålat hus lönar det sig att köpa en mobil av hög kvalitet och med många funktioner!

 

Ser ni underhållschefen själv för kommunens fastighetsbestånd, Aläng, så spring, spring för livet! Uj, Uj vad han kan sno pengar från medborgarna.

 

 

Fy fan vad Medborgarn är trött på er Gubbar!

 

 

 

Vilken osannolik idioti!

Desperata galenskapare! Verkligheten är långt borta! Bygga på verklighetsfrämmande kalkyler och framtidsförhoppningar! Tvi vale!

 

 

Vindkraft kan bli en god affärhans erik eriksson

 

 

 

"Lätt att se vilka besparingar som blir möjliga" För kommunen kan ändå en investering i vindkraft vara ett sätt att sänka energikostnaden. Då handlar det om att Flen köper ett eget vindkraftverk eller en del i en vindkraftspar.

 

Dom kan inte vara riktigt navlade, planerarna i Flen! Nu tar Medborgarn hjälp av Kurt.

 

 

Vindkrafts-fiaskot

Detta är vindkraftsnotiser ur Daily Telegraph den senaste tiden:

- Små vindkraftverk för ca 20 000 kr som kan monteras på hustaken har nu slutat säljas i England eftersom sådana verk inte ens kan hålla en glödlampa lysande. Klagomålen från kunderna har varit så många att tillverkning och försäljning upphört.

Dessa små vindkraftverk drog som regel mer el än de producerade!

I reklamen för dessa små hustaks-verk hade det sagt att 30 procent av ett hushålls elförbrukning kunde tillgodoses med den egna snurran.

Allt var fromma förhoppningar, för att inte säga bedrägeri.

Professor David McKay säger att om England bygger vindkraftparker till havs, vilka producerar 33 gigawatt, räcker det enbart till att ge varje engelsman 4.4 kWh per dag, men en engelsman förbrukar 125 kWh per dag.

Om man skulle ge en engelsman 20 kWh per dag genom vindkraftverk behöver man täcka en yta som är lika stor som Wales med vindkraftverk, men de skulle endast ge en sjättedel av dagsbehovet av el.

 

 

 

 

sön 27 sept 2009

 

 

En unik bild!

Pastor Berglöv i högra hörnet möter befolkningen i Flen?

 

En himla tur att folket inget förstår!

Hur hjärntvätten eller kommunens samarbets-strategi går till kräver mera utrymme!

 

Samarbete i Flens kommun för en bättre flyktingpolitik

 

Flyktingpolitiken är på rätt spår, säger ordförande i Romska föreningen

 Anna Hübsch

Vinterdemonstration gav resultat. Den 28 januari 2009 samlades ett stort antal människor utanför Flens stadshus. De demonstrerande ville ha bättre samarbete mellan kommunen och invandrare i Flen och överräckte ett öppet brev till kommunalråd Anders Berglöv. Bild: Anna Hübsch

 

 

Skundern är inte glömd!

 

Lyckade projekt är det ont om?

 

Medborgarn letar emellertid vidare!

 

Sjön töms – braxen och mört blir biogas

På en vecka ska Vallentunasjön rensas på mört och braxen, som ska driva stadsbussar.

 

 

 

Medborgarn, en extremist?

Det kan väl aldrig vara möjligt? Absolut!

 

Medborgarn är en Båvenextremist! Precis som Olydia. Men det visste ni förstås redan.

 

 

Extremism innebar ju bara att en åsikt eller tanke dras till sin yttersta spets utan utrymme för kompromisser eller pragmatism.

 

Annars har väl inte Medborgarn några extrema åsikter, va sa?

Det skulle i så fall vara att Medborgarn tycker att surströmming är gott!

 

 

lör 26 sept 2009

 

Ni förstår vid det här laget, va?

Tokextremism är obegripligt omänsklig! Extremism är begripligt omänsklig!

 

Extremism innebär att en åsikt eller tanke dras till sin yttersta spets utan utrymme för kompromisser eller pragmatism. Nåja, det går väl att förstå och acceptera även för en medelsvensson. Men den extrema formen av extremism som Medborgarn kallar tokextremism är bortom all rim och reson, bortom förnuft och bara ren dumhet som fru Skoog uttryckte sig.

 

Orsakerna till extremism går att förstå!

Orsakerna till tokextremism går inte att förstå!

 

Tant Anka är en extremistisk gås. En ultrahögerextremist från gångna tider.

Tant Skoog är också en extremistisk gås fast från andra hållet. En tokfeministisk fjolla och kulturfundamentalistisk teaterapa.

 

Medborgarn förstår både tant Anka och tant Skoog. Pengar är förklaringen, som alltid, till människors syn på livet. Tant Anka har extremt mycket pengar och Tant Skoog har extremt lite pengar. Sannolikt är varken den ena eller den andra tokextremister. Vanliga extremister kan man däremot skriva satir om.

 
  

Tokextremism typ 1

 l_16908295

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokextremism typ 2

 3447786819

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokextremism typ 3

 

26 sept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tokextremism typ 4

  JANETTA NYBERG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birger Schlaug, den fule, är väl inte heller nån tokextremist.

Extremist är han i alla fall, miljöpartisten eller vad han är numera.

 

 

Visst är dom gulliga när dom tar i så där okontrollerat, dom däringa, som vill stoppa världen och hoppa av. Egentligen har dom ju så rätt miljöfundamentalisterna. Fast ändå så jävla fel.

 

 

 

Är det nån som är lycklig?

Knappast Anka, Skoog eller Schlaug i alla fall! Fan vet!

 

Eller är dom månne lyckliga alla tre på sitt sätt?

 

Lyckoutopin

 

Det är bättre att vara rik och frisk, än fattig och sjuk – men inte så mycket som vi tror, för man anpassar sig snabbt till det mesta.

 

Om du tar ett mer välbetalt jobb till priset av att du måste pendla längre är sannolikheten stor att du snart vänjer dig vid den extra inkomsten, men blir olyckligare av den längre restiden.

 

 

fre 25 sept 2009

 

Repetitativt så det förslår!  

"Intelligens är en bristvara i utbudet!"

 

Kanske fru Skoog har missuppfattat vilka som är mediaskuggor

 

Flen tappar tätplats i sörmländsk miljötävling

Nyföretagandet minskar i Flen

 

 

Typiska artiklar skrivna av en intelligensbefriad repetitör och mediaskugga!  Visst är det slående hur ofta nyheter på Sosse-Folket presenteras som nyheter med någon dags fördröjning. Nåja, negativa nyheter för kommunledningen måste naturligtvis först passera ångestcentralens cencuravdelning.

 

Medborgarn instämmer med frun!  

I din "sakliga" beskrivning från i går!

 

anna_mi_skoog_150

Det är bara det att du inte lever som du lär fru Skoog! Det lyser falskhet om dina repetativa artiklar dikterade av Pastor Berglöv.

 

 

Är det nån skillnad på Bimbos och dina Stjärtgossar på teatern? Blir man inte bekräftad genom sitt yrke får man väl prova på annat sätt. Nog fan ser du ut som en fjortis va och tuttar som en bimbo har du säkert också. Och smarta pojkar har du. En sån lyckost!

 

Jazzgossen och hans lilla stjärt

 

Om man korrumperar sig med makten, är man då inte i själva verket prostituerad? Vad är riktig information fru Skoog? Är det avslöjandet i förra krönikan om din passion för stickning? Medborgarn undrade också ibland om det finns en strategi bakom ytligheten och dumheten. Det gör inte Medborgarn längre.  Medborgarn vet! Ytligheten och dumheten finns bland mediaskuggorna och dess uppdragsgivare.

 

Att få folk att tänka själva, ifrågasätta det rådande, och förändra samhället, det är vad du och dina kamrater bland mediaskuggorna motarbetar.

 

jandal

 

Men vad säger ni om den här korrupte inrökta gåsen, Alängs speciella förtrogna, som lurade er medborgare så många gånger i Skjortan-projektet. Faen hör ni, har han inte fått förnyade krafter? Inte för att Medborgarn tror att Herr Dal är mindre insyltad som kommunal skrivlakej än tidigare men faktum är att det inte syns lika tydligt. Skriver bättre gör han också. Inte faen går det att lära gamla gåsar att sitta. Kanske ändå!

 

Tokfeministiska nippertippor är däremot obildbara! Fru Skoog tog nog aldrig sin journalistexamen eller vad tror ni?

 

 

Birger Schlaug, den fule, 

instämmer med fru Skoog!  

Extremister sätter ribban!

 

 

 

Därefter kände jag stark sympati för Paul Anka… Stackars sate! Vara gift med en så intetsägande, ointressant och, i eget tycke, ful person som, enligt egen uppgift, lägger ner 16 000 dollar på smink per månad…

 

 

"Är det vår dröm att konsumera som Anna Anka?"

 

 

tors 24 sept 2009

 

Anna Mi Skoog, är en korrupt gås!  

En kommunavlönad tokfeministisk  teateraktör med tejpad käft.

 

 

 

Anna Mi Skoog 0157-133 58 annami@folket.se

 

Anna Anka är en gås

 

 

Tack för din inbjudan fru Skoog!

En skenhelig skådespelares syn på sin egen ofelbarhet. 

 

”De största problemen i samhället i dag är ytligheten och dumheten” sa den ena. ”Samhället styrs av IQ-befriade bimbofjortisar och brats. I alla fall är det bara de som syns i medierna”, sa den andra

 

Unga tjejer som flashar brösten i webbcamen för att få uppmärksamhet. Yta, yta och åter yta.

”Det finns fan inga personer under 20 i Sverige i dag som är smarta”, klagade en av sönerna en annan gång nyligen när vi diskuterade skola och kunskapsinhämtning vid samma middagsbord.

 

Intelligens är en bristvara i utbudet!

 

Anna Anka är en gås. Om man utför sexuella tjänster, accepterar fångenskap och att vara en vandrande serviceinrättning i utbyte mot ett vigselbevis och ett guld-VISA med unlimited credit – är man inte i själva verket prostituerad då?

Jag undrar ibland om det finns en strategi bakom ytligheten och dumheten. Att man fyller de stora medierna med så mycket icke-information i hopp om att människor till sist tror att det är det enda som finns, och slutar fråga efter den riktiga informationen. Den som skulle få folk att tänka själva, ifrågasätta det rådande, och faktiskt förändra samhället.

 

 

 

Allmänbildning

Brats

 

I Sverige används brats specifikt om ungdomar från överklassen med en utmärkande kläd- och livsstil. Ordet används oftast om ungdomar som sägs sakna egen inkomst och leva på sina välbärgade föräldrar. Brats är förknippat med en särskild klädstil, där ett genomgående tema är att kläderna är av något dyrare karaktär men inte nödvändigtvis propra. Pikéskjortor, tighta jeans samt bakåtkammat hår (backslick, "kotlettfrilla") anses utgöra viktiga tillhörighetstecken.

 

 

Fjortisar

[fjortisar.jpg]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00000252490

 

Vuxna fjortisar i kommunledningen!

Blonde Bimbo

 

B

i

m

b

o

 

 

 

 

 

ons 23 sept 2009

 

Vi samlas hos Sion, medborgare!

I vita dräkter vandrar vi till Spången och ber om syndernas förlåtelse.

 

 

Förstämning i Sion efter misshandelsdom

Dom var inte bokstavstrogna säger Jan Danell

 

 

Down to Flensån to Pray

 

We are Flenspeople Of Constant Sorrow

 

 

Flenare, ständigt på rymmen!

Schasas än åt det ena hållet, än åt det andra hållet av överheten!

 

 

Medborgarn vet naturligtvis inte om isarna kommer att smälta. Medborgarn vet ju inte heller om stimulanspaketen kommer att rädda våra ekonomiska system. Medborgarn vet bara att turbotrutar med bestämda åsikter nästan alltid har fel. I det lilla är Medborgarn övertygad om att överheten i Flens ångestcentral alltid fattar fel beslut. Av det enkla skälet att det hör till fascismens självklara natur.

 

 

Motsatta åsikter

Precis som med klimatuppvärmningen där det på falska grunder sägs att alla vetenskapsmän är ense är det med de enorma stimulanspaketen, alla ekonomer är inte ense om att denna Mega-Keynesianism kommer att vara framgångsrik; istället kan den bli katastrofal

 

Obamas stimulanspaket är en orgie i slöseri: miljarder för att köpa in TV-boxar, miljarder för att plantera gräs, miljarder för nationella inköp av konst. miljarder för än mer klimatforskning etc etc - det är en helt sanslös lista där en regering vräker skattebetalarnas pengar omkring sig värre än en dyngspridare.

 

Om någonting förefaller alldeles för bra för att vara sant, utgå då ifrån att det är så, alldeles för bra och inte sant.

Detta är ett klokt ordspråk som man kan tänka på när man läser om alla miljardpaketen som strös ut som stardust i varje land över hela världen - 1 000 miljarder dollar här, 800 där, 50 miljarder till bilindustrin och 40 miljarder pund till bankerna - detta kan bara sluta på ett enda sätt: hyperinflation.
Om alla dessa pengar, som redan satts in i systemet, hade någon effekt borde vi ha märkt det nu. Har vi det?

 

 

 

fis 22 sept 2009

 

 

Oh guuu så tyst det är!

Domedagen är nära, den slutliga domen när historien tar slut!

 

 

We'll Fly Away

Go To Sleep You Little Babies

 

 

Människosonen kommer på himmelens skyar och skiljer de onda från de goda. Yawm al-Qiyamah eller den sista dagen år 2012 när pengarna tat slut i Flens kommun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi tror dock på den Helige Ande, en helig allmännelig byråkrati, de heligas samfund, syndernas förlåtelse, de dödas uppståndelse och ett evigt liv. Hälsar dom troende.

 

Majoriteten sparar och skjuter årets underskott på framtiden

 

 

Oförändrad skatt i Flen - måste spara 9,7 milj krAndra som inte är troende!

Det finns förstås många fler som inte är toktroende.

 

 

"Ny kris om fem år"

Spår en nästa kris om fyra à fem år. Faran är på intet sätt över för den kris världens står mitt i.

 

 

 

”Historiskt krisläge”

Över 11 procent utan jobb 2010. Besvärligt läge i svensk ekonomi

 

2010 blir VÄRRE

Fler blir av med jobbet under nästa år

 

Botten är inte alls nådd  för vanligt folk. Tvärtom.

 

 

Dagens banksystem är ett omvänt bankrån

Vi får täcka upp för bankernas förluster

 

 

 

mån 21 sept 2009

 

Oh guuu ett sånt bråttomjobb!

Medborgarn får hålla käften idag!

 

 

 

Forts.

 

Arkiv

 

 

 

 

 

 
.